Vidare till kvartsfinal

Bra taktisk åkning idag av Ranya ledde till en 3:e plats i heaten och avancemang till kvartsfinlen . Ranya tog kommando tidigt i loppen. Då det var 6 varv kvar låg hon på en tredje plats med Inna Simonova (KAZ) och Katalin Kristo (ROU) bakom sig. Det var tätt mellan tjejerna och Inna Simonova fösökte gå om Ranya på insidan två, tre gånger. Men Ranya täckte bra och åkte som tredje tjej över mållinjen.

I kvartsfnalen fick Ranya en tuff lottning och kom på en 6:e plats vilket resulterade i en 33:e plats på distansen.

På 500m knep Ranya från 3:e startpositionen en  2:a plats in i första kurvan bakom Sarah Lindsawy (GBR). Hon höll rygg bra genom första kurvan men blev sen omkörd av Xinyoe Wang (HKG). Men Ranya kunde sen hålla undan för bulgariskan Gergana Patsova och kom i mål på tredje plats. Hennes tid räckte till för vidare avancemang.

I andra omgången på 500m märktes det att det varit en lång dag och Ranya slutade på en fjärde plats (efter 9 timmar tävlande).

Totalt startade 60 damer och Ranya är rankad på 33:e plats på 1500m och på 44:e plats på 500m. Imorgon (läs fredag) avgörs kvalet på 1000m.