EM i Malmö 2013

European Short Track Speed Skating Championships – Short Track EM i Malmö 2013
I januari 2013 kommer det att bli högklassig short track på absolut högsta nivå i Malmö. Känn er välkomna till vinterns höjdpunkt och en riktig skridskofest.

När? Den 18-20 januari 2013
Var? Malmö Ishall som då kommer att vara nyrenoverad
Hur? Vi räknar med att ca 50 herrar och 50 damer kommer att tävla individuellt under tävlingen. Dessutom kommer ca 15 herrlag och 10 damlag att göra upp om stafettmedaljerna. Mellan 25 och 30 länder kommer att deltaga.

ARRANGEMANGET
Svenska Skridskoförbundet (SSF) har fått uppdraget från Internationella Skridsko Unionen (ISU) att arrangera EM. Genomförandet sker i samverkan med SK Skrinnaren Malmö.

Organisation: Jan Klev (070-981 36 91) är sammankallande i Organisationskommittén. Roger Bodin (ordförande i Svenska Skridskoförbundet) är ordförande och övrigt ingår Anne Österberg (generalsekreterare i Svenska Skridskoförbundet), Daniel Jansson (ordförande i SK Skrinnaren) och Linda Liljedahl (ledamot SSF och SKS)

Mer information om de olika områdena och alla andra funktionärer kommer inom kort. Kontakta gärna Jan Klev för mer information.

DET SVENSKA LAGET

Sverige har 2 herr- och 2 damplatser till EM. I enlighet med ISU:s regler måste de aktiva ha fyllt 16 år och uppnått visa internationella kvaltider. Uttagningen kommer att göras som brukligt av Svenska Skridskoförbundet i enlighet med gällande uttagningskriterier som omfattar både tider och bedömning.

SK Skrinnarens EM hopp: Malmös egna EM-hopp är Ranya Ezzi som har en tydlig målbild: EM på hemmaplan. Du kan följa hennes satsning på hennes blogg.

EM HISTORIA SHORT TRACK
Det allra första EM:et gick av stapeln i just Malmö 1997. Även då arrangerade SK Skrinnaren tillsammans med Svenska Skridskoförbundet. Det blev ett otroligt lyckat arrangemang.
2012 gick EM i Mlada Boleslava, Tjeckien och här hittar du resultat.

EM I MEDIA
19 juni 2011 Sydsvenskan ”EM i shorttrack till Malmö”

Mer information kommer inom kort.