⭐️🇸🇪NILS! NILS! NILS!🇸🇪⭐️

Ja herregud vad ska man ens säga… OS GULD!

Du gjorde det onödigt spännande för oss här hemma i soffan. Nästan som att du gjorde det medvetet. Men när du med ett varv kvar var nästan en hel sekund efter Roest så kändes guldet hemma. Vilket känns helt sjukt när jag skriver det. Men vi visste att Roest avslutade ganska långsamt. Och de som sett dig tävla det senaste året vet att de 3 sista varven är du helt otrolig. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att den satsning du gjort, den tid du lagt på detta, den otroliga prestation du precis gjorde. Det är en bragd!

I övrigt så gjorde Hallgeir Engebråten ett riktigt imponerande lopp och det grämer mig ganska mycket att jag inte tänkte på honom igår. Ett väldisponerat lopp där han inte gjorde något misstag. Det räckte för bronset. Grattis Hallgeir och Norge!

Silvret gick till Patrick Roest som började riktigt starkt och det såg länge ut som han skulle hålla hela vägen ut men han tröttnade ordentligt på sista varvet och det var det som i slutändan räddade Nils. Hade Roest avslutat med ett varv på 29,90 hade det räckt för guld. En varvtid som han absolut har kapaciteten till att göra.

Guld: Nils van der Poel
Silver: Patrick Roest
Brons: Hallgeir Engebråten

Hastighetsåkning, Damer 1500m
Imorgon är det dags igen för båda skridskosporter. Dagen börjar med hastighetsåkning med damernas 1500m kl 09:30. Storfavoriterna är Brittany Bowe och Miho Takagi. Vi får dock inte glömma Ragne Wiklund som är regerande världsmästare, Nana Takagi som visade storform på sista världscupen när hon slutade 2a bakom Bowe eller Ayano Sato som kom 3a på sista världscupen. Sen är det alltid bra att nämna några nederländskor. Framför allt Irene Wüst som har 11!! Olympiska medaljer varav 5 guld. Hon har dock inte riktigt visat på form i år men man ska aldrig räkna bort henne.

Min gissning:

  1. Miho Takagi (har vunnit 3 av 4 världscuper i år och deltog inte på 4e)
  2. Ragne Wiklund (gjorde ett bra 3000m och kan med en riktigt bra avslutning skrälla lite med en medalj)
  3. Nana Takagi (kommer nog göra allt för att dela pallen med sin lillasyster till storfavorit)

/Signerat Jacob Jansson