Mot Silkeborg

DagenLaget mot Silkeborgs träning var med siktet inställt mot helgens Scandinavian Cup 2 i Silkeborg (DAN). Nu återstår träning på onsdag och/el torsdag innan avfärd till helgens tävling.

Länk till Short Track klubben i Silkeborg

Skrinnarens lag till Silkeborg, Christoffer-Krisse-Hampus (övre raden) och Fabbe-Jacob-Daniel-Hampus-Andre (nedre raden).
Vi önskar alla Skrinnare lycka till i Danmark i helgen!

Klubbtävling måndag

I all enkelhet kör vi klubbtävling på måndag med start kl 19.00. För de mindre kan man tävla på 111m (1v) o/el 333m (3v) och för de större kör vi 500m (4,5v). Kom i god tid så att tävlinge kan börja kl 19. Innan kl 19 är det Skridskoskola som vanligt och så klart tävlingen är klar så tränar vi vidare. Alla är välkomna!

Tio till Silkeborg

SK Skrinnaren ställer upp med 10 åkare på den andra deltävlingen av Scandinavien Cup i Silkeborg 5-6 december. Familjen Johansson-Lundqvist och Hende åker också med och hejar. Lagledare på tävlingen är Gisle Tverland.

De anmälda är Kristofer Magnusson, Daniel Hornitj, Hampus Jönsson, Alexander Dyk-Strömberg, Andre Johansson, Fabrice Suh, Hampus Hende, Daniel Jakobsson, Jacob Jansson och Christoffer Johansson.

Kvotplats klar 1500m!

Då var det äntligen helt klart att Ranya Ezzi har tagit en kvotplats för Sverige på 1500m till OS i Vancouver. Grattis Ranya och välkommen hem till Malmö igen efter höstens satsning i Calgary.

Nu väntar en veckas vila innan träningen börjar igen. Ranya måste avvakta på besked ifrån Sveriges Olympiska Kommitté som gör den slutliga uttagningen till OS i Vancouver.

Världsrekord på 500m

Oj, vad fort det gick idag i Marquette på herrarnas 500m. Trembley (CAN) 40,756, Hamelin (CAN) 40,813 och till slut Sung (KOR) med nytt gällande världsrekord 40,651.
På söndag blir det rafflande stafetter och 1000m.
/Linda

Prova Short Track?

Känn dig välkommen att prova short track med SK Skrinnaren Malmö. Bästa dagarna att komma är måndagar kl 19.15-20.00 på Isstadion. Tá med dig handskar och hjälm. Du kan antigen låna short track skridskor av oss eller åka på de skridskor som du brukar åka på. Tränare på plats är Christian Örnberg och Mikael Messing. Välkomna!

För barn som vill lära sig att åka skridskor så har vi Skridskoskola på måndagar i Isstadion kl. 18.30-19.15. Håkan är ledare och hälsar er välkomna!

32:a på 1000m

I de preliminära heaten sattes farten upp direkt. Ranya som hade startbana fyra kom sist in i första kurvan. Men då farten var god var det bara till att slappna av och hänga med. När det återstod 3 varv av loppet laddade Ranya upp farten och gjorde en grymt bra omkörning på utsidan av polskan. Hon kom ledigt förbi polskan och säkrade sin tredje plats det sista varvet. Tid 1.35,243 och vidare till heaten .

I heaten blev det trångt i starten och Ranya försökte att direkt placera sig bra och körde om. Men samtidigt började canadensiskan Tania Vincent köra om och de slog ihop i första kurvan. Ranya tappade fart och Tania tog sig förbi Ranya som kom ner på en fjärde plats i fältet. Tempot sattes upp och Ranya låg och sparade energi till omkörning. Åkarna framför henne började köra om varandra men Ranya kunde aldrig riktigt gå förbi även om hon var hack i häl hela vägen. Hon blev 3.a heaten med tiden 1.35,423, då fransyskan blev diskad. Men tiden räckte tyvärr inte till för vidare avancemang. Även om distansen inte är färdigkörd så vet vi att Ranya kommer att få placering 32 i sammandraget.

Ranya var på 36:e plats förra helgen i Montreal. Dessa placering tillsammans kommer tyvärr inte räcka till en kvotplats på 1000m.

Ranya har troligtvis tagit en OS-kvotplats på 1500 meter

Ranya hade läst på sina motståndare i kvalet väl och loppet gestaltade sig också exakt så som Ranya hade planerat det. Hon tog täten från start och visste att den offensiva ungerskan snart skulle komma upp och hjälpa till med farthållningen. Ranya gjorde heller inga större försök att försvara sig mot amerikanskan när denna körde om två varv senare. Detta var exakt denna position hon ville ha i loppet. De två framför stod för farthållningen som var så pass hög att de i sammandraget farligare åkarna inte hade en chans att komma förbi. Ranya slutade trea i sitt lopp och hade dessutom sparat en hel del krafter inför den så viktiga kvartsfinalen.

I kvartsfinalen låg Ranya med i klungan men tappade tyvärr lite kontakt när ryskan körde om med tre varv kvar. Loppet var det mest jämna av kvartsfinalerna och Ranya var trots den tappade kontakten och en sjätteplats i mål bara sex tiondelar från en plats i semifinalen.

Ranya kommer bli 32:a på distansen trots att den ännu inte är färdigkörd. Det resultatet tillsammans med 33:e platsen förra helgen ger en total 33:e plats på distansen. Det är 36 åkare som ska kvalificera sig men det finns dock även en regel som säger att det max får vara 60 damer som får starta på OS totalt och av den anledningen måste alla distanser inväntas inklusive stafetterna innan det är helt klart.

Senare under dagen kördes även 500 meter men eftersom Ranya anser att hon har större chans att ta en plats på 1000 meter så strök hon sig för att satsa allt på 1000 istället. Eftersom förra helgens 1000 meterslopp var en missräkning måste Ranya i morgon vara topp 20 för att kunna ta en plats även på denna distans. Hon har lyckats med detta tidigare och vi håller tummarna att hon ska lyckas igen.

Coach kommenterar: Mycket bra åkning idag på 1500m av Ranya. I kvartsfinalen så ville vi inte ta några risker då en ev DQ skulle innebära att vi tappade kvalplatsen. Ranya låg bra med i kvartsfinalen och det är små marginaler (7-tiondelar) som avgör i slutändan.

På 500m förra veckan så sträckte Ranya ljumsken vilket påverkade förra veckans 1000m. Så idag har vi bestämt oss för att köra på allt inför morgondagens 1000m. Många lag som har flera åkare byter åkare mellan 1500m och 500m. Det är för tufft att åka 4 lopp på 10 timmar under en dag. Det är ytterligare en anledning till att Ranya DNS på 500m.

Nu blir det massage, isbad, middag och vila inför morgondagen.
Ranya kommer att köra 1000m ca 19.00 svensk tid.

VC 4 Marquette

Den 12 november startar den fjärde världscuptävlingen i Short Track för säsongen. Tävlingen är en av två kvaltävlingar där de internationella kvalplatserna skall fördelas mellan 300 åkare och 34 länder. Förra helgens kvaltävling i Montreal kommer att räknas tillsammans med denna helgens kvaltävling och avgöra de olika kvotplatserna till OS i Vancouver 2010. Det är upplagt för fyra spännande tävlingsdagar.
 
Ranya Ezzi från Malmö har inför denna kvaltävling skapat en kvotplats för Sverige på distansen 1500m. Det behövs en placering bland de ca 33 bästa idag för att behålla denna kvotplats. Dessa tävlingar avgörs svensk tid ca 18.00 och går att följa live via ISU:s hemsida.
 
På 500m och 1000m behöver Ranya vara minst topp 20 under helgens tävling för att skapa kvotplats på dessa distanser. Samtliga kval avgörs under torsdagen och fredagen. Finalerna avgörs under lördagen och söndagen och går att följa live på video på ISU:s hemsida. Passa på att se short track när det är som bäst.