Pers, podium och pokal

Mirelle slog under dagens tävlingar pers fyra gånger på fem lopp idag och varje gång med en sekund. Plumpen var i D-finalen på 500 meter där ett jättepers var nära men ett fall på sista varvet grusade en bra tid och placering.

På 333 meter blev gick det desto bättre och det blev flera snygga omkörningar.

För Joline blev det dåliga banlottningar, dåliga starter, stökiga lopp och snygga omkörningar. Hon tog sig till A-final på helgens samtliga distanser. 

På 500 meter blev det en tredjeplats efter en dålig start. Joline hade massor med fart men lyckades inte ta sig förbi. Hon var nöjd med tredjeplatsen men tyckte att det nya personbästa på 57,3 kunde varit ett par tiondelar snabbare.

Det blev samma visa på 333 meter men där hann hon från sin ytterbana inte om konkurrenterna.

Sammanlagt ledde de tre finalplatserna till årets första podiumplacering och en fin pokal.

Rejält pers på 1000m

dsc_5268

Fotograf: Fabrice Dufberg Suh

Jacob gjorde en stark semifinal idag på 1000m. Tyvärr fick han en rejäl knuff av ryssen Pavel som fick både penalty och Yellow card. Tyvärr fick Jacob ingen vidare avancemang trots detta då han vid incidenten låg på en 3:e plats (en högre plats i fältet hade gett vidare avancemang).

En revanschsugen Jacob drog till i B-finalen och landade in på en 2:a plats med ett nytt PB (endast 3 tiondelar ifrån SR) på tiden 1.27,631. På distansen blev detta en 6:e placering och i totalen på hela tävlingen en 9:e plats.

Tillbaka i Dresden

Joline och Mirelle tävlade i Dresden i februari och denna helgen är det dags igen.

Joline kvalade in till silvergruppen och där har det gått bra. 

Första distansen var 777 meter och efter ett nervöst heat som slutade i en andraplats tog vi en taktikgenomgång. Resultatet kom direkt och semifinalen vanns och det betydde final.

Finalen kördes över 1000 meter och motståndet var tre samkörda åkare från Rostock. Joline låg sist i starten men tog sig upp genom fältet och var uppe i ledningen ett par gånger innan hon satte in stöten med tre varv kvar. En av Rostockåkarna orkade hänga på och tog sig om, men en glad andraplats blev det. Tiden på 2:00:514 är pers med massor av sekunder.

Mirelle hade det tuffare i sin bronsgrupp där åkarna var 1-3 år äldre än henne. Hon fick göra debut på 777 meter och försökte hänga på de äldre åkarna. Tyvärr blev det fall i båda de första loppen och en D-final.

I finalen blev det en dålig start och låg länge femma. Efter ett par varv började hon ta in och körde om åkarna en efter en. På sista varvet var hon på väg om tvåan som då föll och drog med sig Mirre. Alla åkarna körde om och det blev en sistaplats med stor mersmak på distansen. 

I morgon kör båda tjejerna 500 och 333 meter. 500 började redan idag med att Joline enkelt vann sitt heat från ytterbanan som syns i bilden.

AVT Bormio

Jacob Jansson, Fabrice Dufberg Suh och Hampus Hende befinner sig på landslagsuppdrag i italienska Bormio med Linda Liljedahl och Daniel Jansson. Tävlingen, Alta Valtellina Trophy, börjar fredag den 21:e oktober och avslutas söndagen den 23:e.

Du kan följa tävlingen live via denna länk. där ni hittar tidsprogram, videostreaming live och resultat.

RESULTAT FREDAG
Jacob tog sig till A-final på 1500m genom stabil och bra åkning både i kvalheaten och i semifinalen. I finalen var startfältet starkt och Jacob slutade på en hedrande 6:e plats. Det är 22 startande A-juniorer i Jacobs klass. Resultat 1500m Jacob.

Fabrice körde stabilt igenom heaten. I semifinalen fick han tufft motstånd med två bra ryssar och en snabb italienare. Fabrice var bra med i loppet på en andra plats med några varv kvar men då var ryssarna lite starkare och körde förbi Fabrice som därmed slutade på en 4:e plats i semin. I B-finalen blev det ett stundtals rörigt lopp där Fabrices slutade på en 3:e plats. I totalen på sin första internationella seniortävling en hedrande 9:e plats.

Hampus körde till sig en 4:e plats i heaten där 3 åkare gick vidare, tid 2.44,350. Nära att gå vidare men det räckte inte hela vägen denna gång. På 500m slog Hampus pers med tiden 45,698

RESULTAT LÖRDAG
Jacob hade ett kaoslopp i kvarten på 500m. Desto bättre gick det i kvalomgångarna på 1000m – stabilt genom både heat och kvartfinal. Finalerna låter sig vänta till söndag morgon.

Fabrice fick vi tyvärr stryka idag. Foten som han lätt stukade till igår gjorde lite ont och han stod över dagens 1000m

Hampus avslutade starkt med att gå vidare från heat till kvartsfinal på 1000m. Nytt pers blev det på distansen 1.32,937. Han kom på en 11:e plats på distansen med 22 startande B-juniorer – en stark säsongsöppning. Det nya personliga rekordet står sig bra på årsbästalistan, en 15:e plats bland 81 herrjuniorer.

Jr Hende nytt pers på 500m

På dagens klubbtävling i samband med morgonträningen på isen satte Hampus Hende nytt pers på 500m med 7 tiondelar. Nya PB lyder 45,86. Grattis till nytt pers Hampus! Nu bär det vidare mot italienska Bormio både för Hampus, Fabrice och Jacob. Iimagenspirerande träning på hög höjd väntar några dagar och sen blir det start på Alta Valtellina Trophy till nästa helg. Tränare på plats Linda Liljedahl och Daniel Jansson.