Skridsko- och Short Track skolor startar

Nu i september är det dags att dra igång höstens skridskoträning. En satsning som riktar sig till barn och ungdomar som vill lära sig att åka skridsko.

Skridskoskolan – barn och ungdom
Varje söndag hela hösten kl 10.00-10.50 – start 2 september

Short Track skolan/Skrinnarskolan – ungdom och junior
Varje måndag hela hösten 18.00-19.00 – start 3 september

Du kan prova på vår träning 1-2 tillfällen innan du betalar terminsavgift. Välkommen med din anmälan och med ytterligare frågor: skrinnaren@gmail.com

Välkomna till Malmö Isträningsarena på Hyllie!

Elitåkare i Dresden

Förra veckan var några av våra elitåkare på isläger i Dresden. Efter en månads isträning i Malmö med nationell sparring var det inspirerande att träna med sparring från internationella landslag. Träningen har flytit på bra och stämningen har varit toppen! Gott jobb!

Under sommaren har föreningens elitåkare Hampus Hende, Fabrice Dufberg Suh och Jacob Jansson blivit uttagna i Malmö Idrottsakademis elitprogram. Grattis!

Fabrice, Hampus och Jacob

 

Helgisläger 2

Ännu en helg med träning, lek, nya vänner och kuligheter med åkare ifrån tyska Rostock. Tack ESV Turbine Rostock för gott samarbete och kul att ni kom! Vi ses under säsongen!

Ungdomar ifrån Malmö och Rostock under helgisläger 2

Helgisläger 1

5 ispass över en helg är konceptet för vårt Helgisläger i Malmö. Toppenbra träning för våra ungdomar med gästande åkare från tyska Rostock. Alla har kämpat på bra med träningen och stämningen har varit på topp. Lunchpaus hos fam Johansson/Batez med dopp i poolen gjorde susen. Kul!

Nästa helg kör vi igen med över 10 åkare från Tyskland. Vi har några platser kvar…. är du ungdom eller junior och vill vara med- Hör av dig! Mer info

Sommarisläger avslutat

Vilken toppenvecka vi haft på sommarisläger i Malmö. 11 ispass, 7 off ice pass, en tävling och sociala aktiviteter har genomförts med mycket god insats och glatt humör.

Träningsmässigt blev det en tuff isvecka där de aktiva verkligen gett sitt bästa för att utvecklas. Vi har jobbat utifrån de aktivas olika behov och förutsättningar i träningen och försökt att utveckla förståelsen för träningen i ett teoretiskt perspektiv tex genom knäkontroll och teknikförståelse. Det blev också tävlingsdebut för samtliga aktiva.

Totalt deltog 15 åkare  och vi tackar särskild tillresta aktiva (Uppsala, Stockholm, Köpenhamn och Heerenveen) för ert deltagande. Tack också till Jonas och J-C som externa tränare och Mikael som funktionär.

Grymt bra jobb från samtliga! Kul att ni kom och välkomna tillbaka!

Stafettväxling, Erik-Kaspar-Hampus-Lukas-Stefan-Gustav

En eftermiddag på havet med vindsurfing, SUP och kajak

Joline, Fanny, Thea och Mirelle på första isträningen

På vår Facebooksida finner ni många fler fina foton från vårt isläger. (fotograf Jonas Schön)

Debut på mixed relay

Idag körde vi igång med säsongens första tävling. Det blev då debut för den nya OS-distansen mixed relay. Team SK Skrinnaren noterade 3.19,857 vilket då borde bli ett nytt svenskt rekord på distansen. Laget representerades av Joline Barez-Johansson, Fanny Hende, Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh.

Jacob, Fanny, Joline och Fabrice