Aktuellt på hemmaplan

Många av våra aktiva stora som små har varit ute och tävlat intensivt under hösten. Nu väntar en period med flera aktiviteter på hemmaplan.

Skridsko- och Skrinnarskolan 4 dec-11 dec-18 dec
För nya medlemmar hälsar vi välkomna på måndagar kl 18.15-19.30 i Malmö Ishall. På ett lekfullt sätt under ledning av kunniga ledare lär sig barn och ungdomar sig att åka skridskor. Du kan antigen ta med dig dina egna skridskor eller låna ”långa skridskor” av föreningen. Hjälm och handskar är obligatoriskt. Välkomna!
Måndag i december: 4 dec, 11 dec, 18 dec (börjar igen sen i januari)

Luciakul den 11 december
Lekar och små tävlingar för alla aktiva, tränare och föräldrar i gemytligt samkväm med fika.

Julavslutningstävling 18 december
Alla har möjlighet att tävla. Anmäl dig till din tränare

SM och Malmö International 6-7 januari
Helgen den 6-7 januari står vi som värdar för SM och den öppna tävlingen Malmö International. Anmäl dig till din tränare.

Inbjudan SM ShortTrack 2018

Invitation Malmoe International 2018

 

Dresden dag 2

Idag var det bara en distans att åka. Vincent och Mirelle åkte 333 meter och nu började det hända saker. Varje lopp har gått fortare och fortare under helgen. Rekord krossades flera gånger och båda två gjorde grymma omkörningar. Mirelle lyckades till och med att ta sig till semifinal på distansen. Thea och Joline körde 500 meter och det är distansen som alla åkare mäts och kvalificerar sig på. Thea fick en väldigt tråkig lottning med ytterbana i sitt första heat. Hon kom iväg sist och hade otur att falla i en omkörning. Efter det fixades starterna till och hon körde solo på sina nästkommande lopp. Båda gångerna putsade hon personbästat som till slut stannade på 55,501 med vetskap att där finns mycket mer att kapa. Joline gick på knock. Vann sitt heat och fick en svår semi. I semin hamnade hon trea i starten. Hon var snabbare men kom inte om. Besvikelsen försvann fort när hon fick höra nya personbästat 52,754. Helgen avslutades sedan i solsken med ärevarv på utomhusbanan.

Dresden för de yngre

I helgen kör även fyra av våra yngre åkare tävling utomlands. Vincent och Mirelle kör sin första stora tävling för säsongen och med sig har de även Thea och Joline.

Vincent och Mirelle kör i silvergruppen och har under lördagen tävlat på 500 meter följt av 222 meter. Båda åkarna har haft jättekul och slagit ordentliga personbästan på båda distanserna. Sammanlagt ligger de på plats 10 och 12 inför dag 2.

Thea och Joline kör i högsta kategorin, Platinum. Där började det bäst för Thea. Hon vann sitt heat och blev sedan 6:a totalt. I finalen körde hon för första gången under 2 minuter på 1000 meter.

På 333 tog Joline revansch och körde sig till helgens första A-final. Väl där gjorde hon en grym start och låg tvåa när hon föll. Thea tog starten i B-finalen och vann loppet överlägset. Pers på båda tjejerna och håller de samma tempo under söndagen på 500 meter. Blir det rejäla personbästa även där.

Fabrice 10a på 1000m i Shanghai

Fabrice gjorde en fantastisk start på Shanghai Trophy. Tog sig från heat till kvartsfinal till semifinal och avslutade på en 10:e plats på distansen. Mycket nära en B-final. Därmed tog Fabrice hem sina första prispengar i karriären 500 US dollar. Grattis Fabrice!

Jacob gjorde ett starkt inledande heat och kom där på en 3:e plats men tiden räckte tyvärr inte för vidare avancemang (utslagen av Fabrice :). Jacob kom på 18:e plats idag.

Resultatlänk herrar 1000m

Shanghai Trophy

Jacob och Fabrice har tillsammans med Erika från Södermalm tagit en unik möjlighet att deltaga på exklusiv inbjudningstävling, Shanghai Trophy som börjar imorgon fredag.

De har haft en toppenbra träningsvecka i Shanghai och nu är det alltså tävlingsdags. Start lokal tid 14.00 vilket är kl 07.00 imorgon bitti svensk tid.

Här går det att följa tävlingen live via resultatlänk.

Redo för start Jacob, Fabrice och Erika (Södermalm)
Go – Go!

 

OS-kvotplats klar!

Idag kom då det officiella beskedet från ISU att Sverige har en kvotplats till OS i Pyeongchang. Platsen är på herrarnas 1500m.

Det är i slutändan Sveriges Olympiska Kommitté som tar ut aktiva till OS.

Både Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh är unga aktiva och förhoppningen är såklart att någon av dem anses vara framtidshopp och därmed kan tas ut på SOK:s sk ”Framtidskriterier”. OS i Pyeongchang kommer tidigt i deras karriärer och måste ses som en investering och lärdom inför kommande OS. Vi går nu i väntans tider och hoppas på ett positivt besked i frågan.

Det är 16 år sedan Sverige hade en short track åkare med på OS, då var det Martin Johansson (SK Skrinnaren).

#WithYourSupport #SKSOlympicDream

Seoul – 4:e OS-kvalet

Sverige har en OS-kvotplats till OS i PyeongChang – Herrar 1500m
Med våra beräkningar står det klart att vi har en svensk kvotplats till OS i Pyeongchang. Officiell räkning ifrån ISU kommer under veckan.
Uppdateras så fort ISU bekräftat resultaten officiellt.
#WithYourSupport #SKSOlympicDream


1500m resultat – Jacob på 27:e plats

På 1500m kom Jacob på en 3:e plats i de preliminära heaten och därmed vidare till heat. Topp 3 i dessa heat gick vidare till ”mainevent”. Jacke kom på en 4:e plats i heaten och kom på en 27:e plats i det 78 herrar stora startfältet. Bra jobbat!

Fabrice hade en tuffare lottning och körde bra i loppet med offensivt. Heatet gick fort de sista 8 varven och det var då svårt för Fabrice att passera och gå förbi.

500m – Fabrice på 39:e plats
Jacob fasnade lite i starten ifrån bana 4 och fick inte upp farten i början av loppet. Körde om colombianen Sebastian Cano men kom inte ifatt de två första i loppet, Roberts Zvejnieks (LAT) och Andy Jung (AUS). Jacob på 46:e plats (76 startande).

Fabrice körde ett bra race och kom 3a  tätt bakom Samuel Girard (CAN) och Andrea Cassinelii (ITA). Fabrice på en 39:e plats på distansen av 79 starter.

1000m – Fabrice ”stolpe ut” eller 0,015 ifrån att gå vidare
Jacob kände sig redan under torsdagen lite krasslig och kroppen var lite svagare på fredagens kval på 1000m. Hängde med bra i loppet men tappade på slutet och kom i mål på 4:e plats i prel heat.

Fabrice hade en mycket tuff lottning med Ser Yi Ra (KOR) och Victor Han (RUS). Topp 2 och de 6 bästa tredje tiderna gick vidare till nästa omgång. Fabrice gick för tid och var endast 0,015 ifrån vidare avancemang.

Resultat ifrån  tävlingen hitta ni här.

________________________________________________________________
Onsdag
Sista träningen körd och det gick bra. Vi är laddade och ser fram emot morgondagen.

Tisdag
Idag har vi kört på med två träningar och avslutat dagen med koreansk BBQ.  Fabrice guidande oss ”hemvant” igen traditioner och roliga tillbehör. Mums!

Måndag
Vi landade in i Seoul redan igår och har idag hunnit med ett off ice pass på förmiddagen och ett inåkningspass på isen i eftermiddags.

Shanghai – 3:e OS-kvalet

Aktuell ställning i OS-kvalet
Efter helgens tredje deltävling i OS-kvalet har Sverige tyvärr tappat samtliga sina OS-platser (både på dam och herrsidan). Men det är inte långt borta-mycket spännande!

På herrsidan är det fortfarande 1500m där vi ligger bäst till med en 39:e plats och inte så många poäng upp till 36:e platsen som är en kvotplats. På 1000m ligger vi på en estimerad 42:e plats i dagsläget där 32:e platsen ger OS-kvotplats.

Det lär som vi också förväntade oss bli en rafflande avslutning på OS-jakten. Den börjar på torsdag i Seoul och om precis en vecka vet vi hur det ser ut.

Annat ifrån helgen
Idag slog USA:s herrar nytt världsrekord i stafetten. De hängde på Korea hela vägen och gick om i slutet av loppet 6.29,052.

1000m och 500m vanns av Wu Dajing (CHN) på herrsidan och Kim Boutin (CAN) på damsidan.
1500m vann Hwang Dae Heon (KOR) på herrsidan och Shim Suuk Hee (KOR) på damsidan.

Tävling fredag – OS kval/VC 3 Shanghai
Idag var det dags för 1000m och det var återigen Jacob som tog hem bästa placeringen, en beräknad 41:e plats bland 75 startande herrar vilket borde ge 4 poäng.

Jacob bestämde sig för att försöka få igång loppet och vara med högt upp. Det var totalt 15 herrheat och det var 1+2 samt de 5 snabbaste tredje tiderna som gick vidare. Jacob lyckades med sin plan helt ok, startar upp och tar kommando i loppet, faller tillbaka till  fjärdepositionen och åker sen upp sig till tredje positionen igen. Jacob kommer på en 3:e plats efter Wu Dajing (CHN) och Abzal (KAZ) på tiden 1.31,111. Ok placering men tyvärr räckte inte tiden för att gå vidare. Men det gav iallafall en 41:e plats bland 75 startande herrar och en god känsla av att det är nära.

Abzal (KAZ), Wu (CHN), Simsek (TUR), Jacob (SWE), Tomass (LET)  

Idag fick Fabrice  Kwak (KOR) som orankad åkare i sitt heat. Lägg därtill John-Henry Krueger (USA) och Vladislav Bykalov (ISR) så blir heatet mycket tufft. Fabrice gjorde vad han kunde och följer fältet väl. Kom i mål på tiden 1.26,701. Tiden var tillräckligt bra men tyvärr får Fabrice en fjärde plats vilket inte leder till vidare avancemang.

John-Henry (USA), Rino (BEL), Fabrice (SWE),
Kwak (KOR), Vladislav (ISR)

Vi har inte riktigt haft marginalerna på vår sida dessa dagar. En del missar har vi gjort men också en hel del riktigt bra prestationer.  Fabrice har fått världsmästare orankade i två av sina tre heat, inget flyt precis. Jacob får med sig två 41:e platser och det är mycket små marginaler kvar till vidare avancemang på samtliga distanser. Det är nära och det är inom räckhåll!

Inför sista deltävlingen i Seoul nästa helg har tyvärr OS-kvotplatsen halkat ur våra händer. Vi tar nya tag i veckan, kavlar upp armarna och gör ett nytt sista försök. Första start på torsdag nästa vecka. Allt är fortfarande möjligt, mycket spännande.

Tävling torsdag – OS kval/VC 3 Shanghai
Jacob körde till sig bästa placeringen idag. En 41:e plats på 500m vilket gav 4 poäng. Bra jobb!

500m gör Jacob en bra start från bana 4a men kom inte riktigt i rygg på tätgruppen med 2 åkare. Avslutar på en 3:e plats med tiden 42,745 och endast 3 tiondelar ifrån att det ger vidare avancemang.

1500m hade vi riktigt otur med lottningen i Jacobs heat. En orankad korean Kim tog plats i Jacobs heat och vann detta. Jacob var bra med och försökte köra om belgaren Ward i 3 varv, hade mer fart men kom tyvärr inte förbi.

En 40:e plats för Jacob idag på 500m (75 herrar)

1500m åkte Fabrice bra i början av loppet men halkar ner och kommer sen inte förbi. På 500m fick Fabrice en orankad Victor An i sitt heat. Fabrice gjorde en riktigt bra omkörning på insidan av Ward och avslutar på en 4e plats. Får sen penalty pga att glömt att sätta på transpondern.

Imorgon kör vi vidare på 1000m.
_______________________________________________________________________

Onsdag
Sista träningen genomförd idag och imorgon kör tävlingen igång. Första start 1500m kl 10.15 (svensk tid 3.15) och 500m kl 14.30 (svensk tid 7.30). Tävlingen går att följa live via följande länk.

Tisdag
Första ispasset igår och idag har vi kört ett kort off ice pass samt ett ispass. Känsla är god och imorgon blir det en sista isträning innan tävlingen startar på torsdag.

Fabrice, Jacob och coach Linda


Söndag

Vi har haft två dagar med jetlagsanpassning och off ice träning här i Shanghai.

 Två dagar med off ice träning, löpintervaller denna förmiddag

_________________________________________________________________

Vi vill börja med att rikta ett varmt TACK till våra 73 supportrar – Ni är våra hjältar! Er support och era bidrag gör denna resa möjlig och ni bidrar alla till att hålla den olympiska drömmen vid liv.
TACK och åter TACK!

Samtliga donerade medel kommer att fortsätta gå till de aktivas egenavgifter för landslagsdeltagande denna säsongen. Ni gör skillnad och bidrar till att hålla den olympiska drömmen i liv. Bli en supporter!
#WithYourSupport #SKSOlympicDream