Ny chans imorgon!

På måndag kör vi enkel klubbtävling igen. Förra veckan hade vi många personliga rekord och täta lopp samt åkare som tävlade för första gången. Start kl 19.00- Alla är välkomna!

Resultat Klubbtävling 4 + uppdaterade årsbästa

Resultatet ifrån måndagens Klubbtävling nr. 4 finns nu under fliken resultat 2010/2011. 
Alexander slog pers på 1500m och Henrik slog pers på 500m. För vårt nya Kanadensiska tillskott Meghan var det första gången hon körde 500m med gott resultat.

Jag har även uppdaterat årsbästalistan med alla resultat och distanser, den ska vara helt OK nu.

MVH Daniel

Slutligt resultat Star Class Leeuwarden

Jacob gjorde en bra sistadag och kom 7:a på 777m med mersmak. I semifinalen var han på väg om 3:an och föll tvärr i näst sista kurvan. Totalt kom Jacob 10:a i hela tävlingen.
Daniel Jacobsson får mer än godkänt för sin första Star Class tävling, Daniel kom på 16 plats av 22 deltagare.
Fabrice gjorde efter omständigheterna en bra tävling, var inte långt ifrån sina pers och trots ont i sina knän genomförde han hela  tävlingen, Fabbe kom tillslut på en 23 plats av 28 deltagare.
Se fullständiga resultat från Star Class tävlingen i Leeuwarden via denna länk.

Söndag ingen is

Imorgon söndag vill vi göra er observanta på att det inte är någon isträning. På måndag kväll på klubbträningen kör vi en mindre klubbtävling under enkla förhållanden. Träning som vanligt efter tävlingen. Välkomna!

Ranya till Idrottsgalan

Här kan du läsa på Riksidrottsförbundets hemsida från Idrottsgalan i Stockholm igår med bl.a. foto när Ranya mottager pris.

Ranya Ezzi är bjuden till Årets Idrottsgala i Stockholm av Riksidrottsförbundet som en av årets stipendiater för RF:s och Svenska Spels ”Elitidrottarstipendium”. Förutom att gå på Idrottsgalen kommer hon att tillsammans med de andra 49 stipendiaterna få lite föreläsningar/utbildning samt träna ute på Bosön, Lidingö. Ranya har tilldelats 40 000 kr (20 000 kr/termin) i syfte att kunna kombinera ”elitidrott och eftergymnasiala studier”.

EM 2011

Årets EM avgörs i holländska Heerenveen. På inledande 1500m vann Arianna Fontana (ITA) guldet och på lördagens 500m tog lagkompisen Martina Valcepina (ITA) guldet. Veronika Windisch (AUT) tog silver på 1500m.

På herrsidan har Thibaut Fauconnet (FRA) tagit guld både på 1500m och på 500m. Hemmahoppet Sjinke Knegt (NED) knep silvermedaljen på 1500m och Jack Whelbourne (GBR) silver på 500m. Harald Silovs (LAT) tog brons på 500m och en fjärdeplats på 1500m.

På söndagens 1000m vann Arianna och Thibaut, som därmed också blev totala vinnare av årets EM. Hemmanationen Holland vann både damernas och herrarnas stafett!

Besök MIG – Swedbank Arena

Under lördagen håller Malmö Idrottsgymnasium öppet hus då det är Gymnasiemässa på Swedbank Arena. Nytt för hösten är att Skridsko/Short Track finns med som eget Nationellt Idrottsgymnasium (NIU) vilket vi är mycket stolta över. Om du är intresserad av att läsa på MIG så skall du kontakta Daniel Jansson. Vi kan vid behov arrangera särskilda studiebesök för enskilda aktiva på skolan.

En av fördelarna med att plugga på Swedbank är att du får schemafritt tisdag-fredag 8-10 för träning. Då har du bl.a. tillgång till MIA-gymmet (100m från skolan). Istider har vi 6 gånger/vecka i ishallen  (100m från skolan) från den 15 augusti till den 31 maj. Du kan alltså åka skridsko 6 gånger/vecka hela läsåret! En annan fördel är att du får en bärbar dator när du börjar och stöd för distansundervisning om du skall ha ledigt för träningsläger/tävlingar. Vi välkomnar alla skridskoåkare (short track/long track/inlines). Om du vill veta mer om hur det är att plugga på ”Swedbank” så kontaka Lina Cremer (fd. tysk åkare idag svensk:) eller Alexander Dyk-Strömberg som läser första året på skolan nu.

Här kan du läsa mer om Malmö Idrotttsgymnasium ”från idrottsklass till världsklass”.

Inget EM för Ranya

Till helgen avgörs EM i Heerenveen men tyvärr kommer inte Ranya Ezzi till start. Ranya kände av smärtorna i fot och vad redan strax innan Världscupen i Montreal den 22-23 oktober. Hon körde ändå igenom tävlingen med smärtor och kom på 22:e plats på 1500m. Men efter VC tävlingen har hon trots en lång period med vila inte blivit helt smärtfri vilket har hindrat henne från att träna normalt.

De nya formgjutna skorna som kom i veckan har utlöst nya smärtor i fot och vad vilket innebär vila tills hon är smärtfri igen. Nu blir det rehabträning, allmän styrka och besök hos läkare och sjukgymnaster för att försöka hitta rätt diagnos och behandlingsmetoder. Med största sannolikhet blir det nu möjlighet att göra en lång uppbyggnad till hösten med målsättningen att komma tillbaka starkare än någonsin.

Läs inlägg i Sydsvenskan idag ”Skadad Ezzi missar EM”.
Via denna länk kan du följa resultaten från EM i helgen.

Short track på webben

Vet du att det går att se mycket short track på webben? På tv sänds ju inte så mycket av skridsko precis men det gör inget i dagens IT-värld. Allt går ändå att se, via Iphone eller web. Via denna länk kan du kolla på Världscup, EM, JVM och VM och via denna länk kan du kolla på bl.a. några Star Class tävlingarna. Om du går in på din egen resultatsida så finns här också lite web-TV ex. Alex:s sida.