Klubbtävlingar

Två måndagar i rad kör vi klubbtävlingar, alltså både den 1 februari och den 8 februari. Tävlingen startar kl 19.00 och alla är välkomna att starta. Skridskoskolan tränar som vanligt 18.30-19.15 och avslutar med lite tävling för de som vill.

7 åkare till Odense

Den 30-31 januari arrangeras Danish Open, vilket också är den 3:e deltävlingen i Scandinavian Cup, i Odense. Från SK Skrinnare startar Henrik Nilsson, André Johansson-Lundqvist, Christoffer Johansson-Lundqvist, Hampus Hende, Daniel Jacobsson, Fabrice Suh, Hampus Jönsson, Alex Dyk-Strömberg och Mikael Messing (”spelande tränare”).

Tävlingen kommer att gå att följa via ShortTrackOnline.

Ranya får nobben av SOK

Sveriges Olympiska Kommitté har idag meddelat att Ranyas resultat inte räcker till för att ta en plats i den svenska OS-truppen. Sverige är inkvalad till OS i Vancouver på 1500m, en kvotplats som Ranya skapade under OS-kvalet i november i USA/Canada. Ranyas bästa meriter är en 12:e plats på Världscupsfinalen i Dresden 2009 (1500m), en 13:e plats på EM 2009 (1000m) och en 13:e plats på EM 2010 (1500m).

– Såklart ett mycket tråkigt besked att få. Ranya har inte helt nått upp till SOK:s kvalregler, topp 8 i världen, så långt är allt ok. Men hennes resultat har en klart positiv utveckling och att få åka OS nu i Vancouver hade varit en oerhörd erfarenhet för henne inför OS 2014 som är hennes huvudmål, säger Linda Liljedahl

18:e plats totalt

Ranya gick i heat med Arianna Fontana (ITA), Vera Antanenke (BLR), Tjasa Kroflic (SLO) och Marina Gergieva-Nikolova (BUL). Denna lottning var inte till Ranyas fördel precis. Arianna Fontana (ITA) och Marina G-N (BUL) är båda två bra sprinters och Ranya har haft det svårt de sista veckorna med maxfart. Marina öppnade heatet med att lägga sig först för att bromsa ner farten så att Ranya inte skulle dra på. Men Ranya var uppmärksam på detta, körde förbi och satte takt på loppet. På tredje till sjätte varvet var varvtiderna 9,9-9,8-9,9-9,9, vilket var mycket bra.

Vi hade hoppats på lite ”draghjälp” tidigare i loppet men så blev det inte utan Ranya fick dra samtliga varv och övriga åkare avvaktade. Med två varv kvar satte Arianna och Marina in en tempoväxling. Ranya svarade men kunde inte hålla dessa båda sprinters bakom sig. Tjasa och Vera (BLR) låg under hela loppet på fjärde och femte plats i heatet. 

Ranya gled över mållinjen som tredje tjej strax efter Arianna (ITA) och Marina (BUL) Ranya hade den tredje bästa tiden bland 3:orna och kom därmed på en 19:e plats på distansen. Det var två ”värdiga åkare” som kom före Ranya på dagens 1000m även om vi hoppats på att trötta ut Marina i detta lopp.

Totalt slutade Ranya på en 18:e plats på årets EM. Vann gjorde Katarina Novotna (CZN) på damsidan och Nicola Rodigari (ITA) på herrsidan. Stafettgulden gick till Tyskland på damsidan och Italien på herrsidan.

20:e plats på 500m

Ranya körde idag till sig en 20:e plats på 500m. Detta är hennes bästa EM placering så här långt i karriären på distansen. Sammanlagt efter två distanser ligger Ranya på en 17:e plats vilket också är hennes bästa placering inför avslutande distansen imorgon.

Imorgon avgörs 1000m med start kl 12.00 och Ranya går i heat med Arianna Fontana (ITA), Vera Antanenke (BLR), Tjasa Kroflic (SLO) och Marina Gergieva-Nikolova (BUL). Två åkare från detta heat kommer att gå vidare till kvartsfinalerna. Du kan följra tävlingen live via ISU:s hemsida.

Start kl 11.00 fredag

Imorgon fredag börjar EM i Dresden och först ut är damerna med 1500m. Du kan följa tävlingen live via ISU:s hemsida. Det är 37 damer från 20 länder som startar individuellt. EM är en sammanlagd tävling där 1500m avgörs på fredag, 500m på lördag och 1000m på söndag. Ranya Ezzi kommer att starta på samtliga distanser.

Bästa resultat för Ranya på ett EM var förra året i Turin då hon kom på en 13:e plats på 1000m.