Skridsko – Åk och lek!

Du är hjärtligt välkommen till vår skridskoåkning och skridskoskola. Ta med dig dina skridskor, hjälm och handskar och prova åk skridskor med oss! Vi har ledare på plats som hjälper dig som vill ha hjälp. Du erbjuds att delta i lekar och prova lite hinderbanor på isen. Vill du lära dig översteg, bromsa eller att åka fortare så hjälper vi dig med det också och vill du komma och åka på egen hand med dina barn/själv så går det också bra.  Välkomna!

Återkommer följande datum:
Måndag 29 jan 18.30-19.15
Måndag 19 feb 18.30-19.15
Måndag 26 feb 18.30-19.15
Måndag 5 mars 18.30-19.15
Måndag 12 mars 18.30-19.15

Ledare är Fanny, Linda, Daniel och Martin.

Om du redan kan åka skridsko och vill prova åka short track så kommer du istället kl 19.15 så kan du prova short track och låna skridskor av oss.

VÄLKOMNA!

Så tråkigt – Inget OS

Väntans tider är över – Sveriges Olympiska Kommitté har gett sitt besked – Det blir inget OS för Fabrice eller Jacob. Så innerligt tråkigt och tungt.

Helgens EM resultat var ett steg i rätt riktning, en 10:e plats för Fabrice och en 16:e plats för Jacob på den olympiska distansen 1500m. Men tyvärr räcker det alltså inte för att övertyga SOK om att få använda OS-kvotplatsen. Det känns såklart mycket tufft när vi var så innerligt nära. För er som inte sett racet – Ta en titt! Fantastiskt spännande semifinal där Fabrice och Jacob gick i samma heat, 2 första vidare till A-final och placering 3 och 4 till B-final.

Fabrice kommenterar ”Det känns bra att förbättra min 12:e plats från EM förra året, men väldigt tråkigt att vara så nära utan att lyckas. Oavsett är jag tacksam över de möjligheter jag haft och det stödet jag har fått”

Jacob summerar ”Jag känner enormt stor besvikelse över att inte få köra detta OS. Men jag måste ändå säga att jag är extremt stolt över det vi uppnådde. Vi gav verkligen allt vi kunde och kom hem efter 4 OS kval med 1 kvotplats. Det är inte många som gör det…

När det sen verkligen gällde så gjorde vi precis det vi behövde. Vi kom till semi-final båda två. Väl där blev motståndet för tufft men vi var där och vi var verkligen nära. Det är så frustrerande men tyvärr räckte det inte. Jag är så otroligt stolt över det vi uppnått.

Den resan vi haft detta året har varit omtumlande, verkligen fram och tillbaka hela året men nu när min dröm tyvärr inte gick i uppfyllelse så går jag ändå härifrån stolt och rak i ryggen. För jag vet vad jag har gjort och med det stöd jag haft bakom mig från mina tränare, föräldrar, supportrar så inser jag hur många det är som verkligen tror på oss och det vi gör.

Nu är det bara att blicka framåt! Säsongen är inte över än! 

Nu skall vi smälta detta besked i några dagar. Fabrice var på Idrottsgalan igår i Stockholm och ansluter idag till Jacob och träningsgruppen i Dresden. Denna vecka genomför vi ett isläger i Dresden med en internationell träningsgrupp.

#WithYourSupport #SKSOlympicDream

Ni är många som betytt mycket för oss i vår olympiska dröm och som stöttat oss på olika sätt i vår satsning.

Vi riktar ett stort TACK till:
– Våra 73 supportrar -Ni trodde på oss och ni är guld värda!
– CIMCO -För er support och backup!
– Teamet inom Malmö Idrottsakademi -För ert stöd och kompetens!
– Broderiet – För tryck och fixande!
– Trelleborgs Kiropraktorklinik -Som fixar till oss när vi inte är hela!
– Malmö Stads Fritidsförvaltning – Som fixat med is och träningsmöjligheter!
– Vaktmästarna på Malmö Isstadion – För att ni kämpat med isen varje dag, på bästa sätt!
– Våra teamkamrater i Lettland -Utan er hade denna resa inte varit möjlig! We love you to bit!
– Vår egen förening SK Skrinnaren – Guld värd, vi är stolta!
– Våra nära och kära som backat upp och stöttat i vått och torrt!

Tack till SOK som var på plats under EM helgen i Dresden – Vi kände ert stöd!

10e och 16e plats på 1500m

Vilken rafflande semifinal där Jacob och Fabrice gick i samma lopp. Fabrice slutade på en 10e plats, 4a i B-finalen, och Jacob på en 16e plats på 1500m.

Semifinalen på 1500m med Fabrice och Jacob

På 500m tjuvstartade Fabrice och fick därmed en penalty och sist på distansen. Jacob körde översta rankingraces och tävlade om platserna 21-24. Jacob kom på en 23:e plats på distansen.

På avslutande 1000m fick Fabrice inte starta pga fredagens penalty i kvalomgången. Jacob körde i rankingraces och kom på en 28:e plats.

I totalen kom därmed Jacob på en hedrande 22:e plats. Pga de två penaltys som Fabrice fick halkade han rejält i totalsammanställningen till en 24:e plats bland de 46 startande herrarna.

Det går nu i efterhand att se semifinalen på 1500m. Detta är ett riktigt bra race. Spola 10 min fram i videon, Jacob och Fabrice går i tredje heatet. Här kan ni se B-finalen på 1500m där Fabrice åker till sig en 10:e plats på distansen.

 

Semifinal på 1500m -Yes!

Jacob på 1500m (foto: Jonas Schön)

Idag har EM i short track inletts i tyska Dresden med kvalheat på 1500m, 500m och 1000m.

Både Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh gick stabilt vidare till ”mainevent”, semifinal, på 1500m. Imorgon har därmed både Jacob och Fabrice en möjlighet att köra för sin OS biljett på den svenska kvotdistansen.

Fabrice gick även vidare på 500m och startar även där i mainevent. Jacob körde ett bra 500m med en tuff lottning och start från bana 5 avslutade han på en 3e plats i heatet idag. Fabrice körde på 41,911 och Jacob 42,179 vilket för båda killarna är deras näst snabbaste tider.

På 1000m kom Jacob på 3e plats i sitt heat (2 åkare vidare). Fabrice såg riktigt vass ut men åkte på en Penalty i en tät situation i loppet.

Fabrice på 500m (foto: Jonas Schön)

Imorgon lördag kör vi semifinal på 1500m med start kl 13.19. Tävlingen går att se live via web-TV.

http://www.eurovisionsports.tv/isu/

 

EM Dresden

Imorgon kl 10.00 startar kvaldagen på EM i Dresden med Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh.

Sista isträningen är genomförd och vi känner oss taggade och redo.

Lottning och resultat

http://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000051

Ny skridsko och skrinnarskola 2018

Det nya året är igång och vi välkomnar både gamla och nya medlemmar till Isstadion.

Nu startar vi upp en ny skridsko och skrinnarskola och det är bara att ta med sig hjälm, vantar och eventuella egna skridskor och bege sig till Isstadion för våra måndagsträningar.

Istiden börjar 18:30 så kom gärna en kvart innan ifall ni vill prova shorttrackskridskor.

Har ni några frågor så använd kontaktformuläret så svarar vi så fort vi kan.

Fabrice svensk mästare

I helgen har SM avgjorts i Rosengårds ishall. Fabrice Dufberg Suh segrade i totalen, silver till Jacob Jansson och brons till Martin Johansson samtliga åkare ifrån hemmaföreningen SK Skrinnaren Malmö.

I herrjuniorklassen segrade hemmaåkaren Hampus Hende före Gustav Sjöstedt Eriksson ifrån IF Thor.

I stafetten segrade också hemmaföreningen SK Skrinnaren lag 1.

Resultat SM Short Track 6-7 januari 2018

Jacob (2a) – Fabrice (1a) – Martin (3a)

SM stafett lag SK Skrinnaren

Gustav (2a) – Hampus (1a)