VC 1

Det är alltid intressant med världscupstart en OS-säsong. Många spännande lopp har det varit i fyra hela dagar i Shanghai.

På damsidan verkar Korea (som vanligt) taggade. Shim och Kim tog guld respektive silver både på 1500m och 1000m. Jorien Ter Mors knep en bronspeng på 1500m och på 1000m tog Li (CHN) densamma. På 500m gick guldet till Fan (CHN), silver till Korea Park och brons till St-Gelais Marianne från Canada. Inte helt tippat men ändå. Stafetten blev rafflande Korea segrade, Kina silver och Italien knep bronspengen framför Canadas damlag. Intressant!

På herrsidan var spridningen större bland medaljerna. På inledande 1500m tog Noh (KOR) guld före Charles Hamelin (CAN) och brons till Victor Ahn (RUS). På 500m fick Hamelin guld framför Grigorev  Vladimir (RUS) och Alvarez (USA) brons. Hamelin guld igen på 1000m, silver till Niels Kerstholt (NED) och brons till Lee (KOR). Den avslutande stafetten vanns av ett mycket starkt USA tätt följt av Korea och därefter Canada.

Nu väntar nästa världscup i Seoul som börjar på torsdag.

Scandinavian Cup 1

Deltävling 1 i Scandinavian Cup avgjordes idag i Malmö Ishall. Även om startfältet inte blev så stort så blev det många bra lopp och tider. Fabrice Suh segrade i herrklassen före klubbkompisen Jacob Jansson. Daniel Jacobsson (SKS) trea och Daniel Yeow från Danmark, Odense, tog fjärdeplatsen. I damklassen var Nathalie Larsen ensam tjej. Nathalie som i somras vann Inlines-SM i Halmstad har tränat short track flitigt sedan dess.

Daniel Jacobsson satte nog störst personligt rekord då han på 1500m körde till sig 2.33,173. Jacob Jansson slog också nytt pers på distansen med 2.26,405. Nathalie Larsen kapade sitt personliga rekord varje gång hon ställde sig på startlinjen och flera av ungdomarna körde också bra med nya personliga rekord.

Fullständiga resultat och bilder kommer! Ett stort Tack till alla funktionärer!

Ranya 28:e på 1500m

Ranya gick vidare en omgång på distansen 1500m. I kvartfinalen landade hon på 5:e plats i sitt heat och kom på en 28:e plats i totalen på distansen. På 500m och 1000m blev Ranya tyvärr utslagen i första omgången. Nästa start för Ranya blir inför nästa världscup. Start på torsdag i Seoul, Korea.

Ranya går till start

I natt kl 03.00 svensk tid kör Ranya kval på 1500m på världscupen i Shanghai. Hon går i 10e heat. Därefter avgörs kvalen på 500m och 1000m. Detta går bara att löja via www.isu.org, resultat.

på fredag börjar själva världscupen med 1500m, lördag 500m och söndag 1000m. Dessa lopp kommer att livesändas.

Tävling klar!

Då var säsongens första tävling avklarad och det med bravur. Nathalie Larsen gjorde tävlingsdebut på short track och tog direkt kvaltiden till Star Class för damer. Vi gratulerar till detta! Tiden blev 1.46,826. Jacob Jansson ville prova krafterna så här på söndagmorgonen och gick på hårt från start. Han blev ensam i loppet med att köra på och fick köra själv hela vägen. Detta resulterade i 1.33,780 vilket är en ypperlig säsongsdebut! Fabbe hade en sträckning i ljumsken och tog det lugnt hela morgonen.

Jacob Ekvall och Victor Åhlund slog båda stora personliga rekord! Nice jobb. Det gjorde även Fanny Hende. Grattis! Tack till våra trogna funktionärer!

Klubbtävling

Söndagen den 22 september kör vi klubbens första lilla klubbtävling. Alla medlemmar är välkomna och vara med och beräknad första start blir kl 09.00. Vi lägger kuddar 8.15 och uppvärmning på is kl 8.30-09.00. Anmäl dig genom att säga till Daniel eller Linda.

För er som är intresserade av Star Class 1 och 2 så är sista dagen för anmäla intresse nu på måndag. Prata med Linda eller Daniel.