Medalj i Dresden på JEC

I helgen avgjordes första deltävlingen av Star Class, Europa cup för juniorer, i Dresden med Jacob Jansson och Fabrice Suh.

Jacob Jansson tog brons på inledande 1500m. I ett av försöksheatet satte han också ett nytt svenskt juniorrekord, 2.22,697. På 500m gick Jacob fort och körde i A-semi taktiskt med en omkörning på utsidan. Oturligt nog föll holländaren som låg innanför Jacob. Domarna tyckte att Jacob höll i holländaren och fick därmed Penalty vilket resulterade i att han inte fick åka vidare på distansen. Vi var inte helt överens i det beslutet, men bara att acceptera och gå vidare. En 8e plats på 500m.
En revanschsugen Jacob vann B-finalen på avslutande 1000m, en 5e plats på distansen. I totalen segrade Stijn Desmet (BEL), före två holländare, Tjerk De Boer och Jasper Brunsmann, och på en hedrande fjärdeplats kom Jacob. Totalt 40 startande i klassen.

Fabrice Suh har denna säsong bytt klass och åker första året i junior A-klassen som håller mycket hög standard. På inledande 1500m kvalade Fabrice till B-finalen och kom på en 10e plats på distansen. På 500m och 1000m blev det D-final för Fabrice och 14e respektive 15e plats. I totalen en 15e plats bland 30 startande. Vann gjorde Jens Almey (BEL) före Leon Bloemhof (NED) och Felix Spiegel (GER).

Härligt jobbat!

/Linda

GULD, SILVER och BRONS!

Det blev 3 distansguld och en sammanlagd guldmedalj till Jacob Jansson på Danubia Cup i Elblag. Fabrice plockade hem 2 distanssilver och en sammanlagd silverplats. Störst konkurrens i denna klass (mixad junior A/B) stod nog Emil Imre (ROU) för. Emil tog bl.a. silver på EYOF i Brasov för två år sedan, åkte tre världscuper förra säsongen och 25:e plats som bäst på JVM  i Erzerum.

För Hampus blev det ett stort pers på 500m (47,097) där han också vann B-finalen, en 5:e plats på distansen (junior C-klassen). Hampus klass för välfylld med de 25 bästa åkarna från östra Europa. I totalen blev det en 9:e plats för Hampus.

I Amsterdam kämpade Ranya mot holländska åkare i en mixad klass junior A/dam/master. Ranya tog guld på 1000m och brons på 500m, 777 samt i totalen.

En bra internationell klubbtävlingshelg för de aktiva. Bra jobbat alla!

Amsterdam och Elblag

Hampus Hende, Jacob Jansson och Fabrice Suh är med coach Daniel i polska Elblag för att starta på den internationella klubbtävlingen Danubia Cup. Danubia Cup är motsvarigheten till Star Class för länderna i ”östra Europa”. För deltävlingen i Elblag mixas Junior A och B klasserna då antalet deltagare är färre. För Hampus i junior C-klassen är startfältet stort och konkurrensen hög. Tävlingen går att följa via följande länk
http://www.shorttracklive.info/index.php?comp=293&m=0&saison=9

Ranya Ezzi kommer att köra klubbtävlingen Open Dutch i Amsterdam. Ranya tävlar också i en mixad klass, tillsammans med Junior A damer samt masters (fd tävlingsåkare, veteraner) då startfältet även här är litet.
http://www.shorttrackonline.info/live.php

Rapport från ELBLAG; Danubia Cup
Jacob Jansson har vunnit de två inledande distanserna 1500m och 500m. Fabrice kom två på 1500m precis efter Jacob. På 500m kom tyvärr inte Fabrice genom semifinalen vilket gjorde att han fick starta i B-finalen. Fabrice vann B-finalen. Inför sista distansen 1000m leder Jacob och Fabrice är på 3:e plats. Tvåa är Emil Imre (ROU) som är en välmeriterad junior A-åkare med meriter både från JVM och EYOG.

Både Jacob och Fabrice har idag lördag vunnit sina semifinaler och åker därmed A-final imorgon på 1000m.

Hampus Hende kom till C-final på inledande 1500m. På 500m visade Hampus storform och satte personligt rekord med 1,5 sekund, 47,097. Lysande Hampus som vann B-finalen! Just nu på 10:e plats bland 25 startande åkare. Riktigt bra jobbat!

Amsterdam, Open Dutch
I Holland har Ranya vunnit den mixade junior A/dam/master klassen på inledande 1000m, 1.39,468. Tvåa blev Sara Rog (junior A åkare) och trea blev Tineke den Dulk (junior A åkare). Värt att notera att veteranen Anki Jannie Landman, med storhetstid i slutet av 90-talet och i början av 2000-talet, kom fyra i heaten.