Nya rekord på måndagstävlingen

Säsongens första måndagstävling har gått av stapel och alla tävlande slog nya rekord. Distanserna som kördes var 111 respektive 500 meter.

Viktor och Lovisa gjorde premiär och körde båda två fantastiskt snabbt. I övrigt så var det vissa resultat som stack ut lite extra. Fanny körde för första gången under 20 sekunder på 111 meter och Mirelle sänkte sitt personbästa från dryga 71 till 37,2 sekunder. Kajsas supertid på 500 meter och Hannas kämpainsats på samma distans med stukad fot var också lite utöver det vanliga.

Fullständig resultatlista kommer inom kort.

Världscup live

Här går det att se världscupen live. Isen är inte så snabb som förra helgen så jag tror inte på några världsrekord men täta race lär det bli. Ranya kör semifinal kring 20 tiden svensk tid. Håll tummarna!

http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/site/index.html

Calgary och Bolzano

Det finns nu en ”tävlingsrapport” på SSF hemsida. Läs den//Daniel 

Det har varit en intensiv short track helg. Erika (Södermalms IK) stod för dagens pallplacering. På finaldistansen på 777m tog hon GULD och hon slutade därmed på en hedersam 3:e plats totalt på denna deltävling.

Jacob som igår fick penalty vann sin C-final och kom totalt på en 6:e plats i tävlingen. Hampus Hende gjorde också en mycket god insats och kom på 11:e plats i Novice klassen. Riktigt bra kämpat av alla!

Ranya har tävlat klart i Calgary. Idag avgjordes Repechage på 1000m. Ranya var med i loppet hela vägen in men kunde inte riktigt få till omkörning. Det sker utveckling varje gång hon står på isen och varvtiderna går helt klart i rätt riktning. Smärtorna i vaderna håller på att avmattas och därmed så hindrar inte detta hennes åkning på samma sätt som tidigare. Detta är mycket positivt. Nu kommer vi att jobba vidare i Montreal och byta skenor för att prova annat material i veckan och sen göra oss klara för nästa VC nästa helg. Video från Ranyas lopp går att se i dropboxen på facebook eller i nyheten nedanför.

Pers idag med..

Jacob som tyvärr föll i första omgången på 500m slog iallafall personligt rekord idag med tiden 46,453. Faktiskt var det så att Jacob och Mark Chong (AUS) i E-finalen hade snabbare tider än alla startande i A-finalerna. På 1000m åkte Jacob på Penalty i andra omgången. Totalt ligger Jacob för tillfället på 6:e plats inför avslutande dagen imorgon, söndag.

För Hampus blev det också nytt pers med tiden 52, 189 och kom på 11:e plats på distansen. Toppen! Erika från Södermalm fortsatte också idag att köra bra, 8:a på 500m med tiden 53,039 och 6:a totalt inför morgondagen.

För Ranya i Calgary på Världscup blev det ett tätt lopp idag i Repacharge. Hon var med bra i loppet och slutade på en 5:e plats med tiden 2.29,054. Nytt årsbästa igen. Det som var bra idag är att Ranya har mindre ont och kan därmed ta ut sig mer i loppen vilket är mycket positivt. Hon kunde också följa fältet ända in i målet även om det gick fort de sista 10 varven. Nu laddar Ranya om inför morgondagens 1000m. Här kan du kolla på loppet.

Brons till Jacob

På den inledande Star Class tävlingen tog Jacob brons på första distansen och Hampus Hende tog sig till B-final. Stort Grattis till dessa fina resultat. Vi glädjer oss också åt Erikas framgång, en 4e plats på första distansen. Riktigt bra!

Ranya har kört sin första distans och gjort årsbästa (2.30) vilket är utveckling i helt rätt riktning på 1000m körde RE till sig en 4e plats 1.35,9 med en långsam start vilket var helt ok. Även det årsbästa.