Tjejläger på Björnön!

I helgen som gått har Fanny Hende, Joline Batez Johansson och Linda Liljedahl varit på Björnön utanför Västerås med en stor del av SkridskoSveriges tjejer för ett gemensamt föreningsläger och inspirationshelg. En riktigt trevlig och lyckad helg där vi blandat sociala aktiviteter med träning med en go blandning av skratt och svett. God stämning, gött GO! och många nya vänner.

Intiativtagare till iden var Eva Lagrange från Sundsvall och tillsammans med Mia Folke i Västerås och Linda i Malmö har vi tillsammans planerat och fixat inför helgen. Vi lyckades hålla kostnaderna nere tack var ett bidrag från Svenska Skridskoförbundet. Ett lyckat föreningsprojekt och många föreningar hade både med ledare och aktiva på plats. Alla ledare samplanerade helgen och bidrag med sina kunskaper.

Tack Caroline och Anna för corepass, Tack Johanna för imitationspass, Tack Felicia och Amelia för rörlighetspass, Tack Malin och Mia för ”alla hopp och hinderbanan”, Tack Eva och Linda för ”löpning med stationer”, Tack Joline och Fanny för short track övningar -Sist men inte minst! Stort TACK till ALLA TJEJER som kämpade gött  och ni bidrog alla till en toppenhelg.

Vi hoppas att vi ses snart igen,
Eva, Mia och Linda

 

Årsmöte & utmärkelser!

I veckan var det årsmöte och utdelning av årets prestationspriser och utmärkelser. Kvällens höjdpunkt var utdelning av prestationspriser och Årets Skrinnare.

Priser och prestationer
Till Årets Skrinnare utsågs Fanny Hende! Grattis Fanny! Fanny har under verksamhetsåret tränat flitigt och tävlat i både short track och long track. Förutom detta har Fanny varit en uppskattad och engagerad huvudledare för föreningens Skridskokola. Skridskoskolan har varit föreningens prioriterade område under året som attraherat 25 nya barn och ungdomar till vår förening. Fanny har tillsammans med föreningens övriga unga ledare lärt barnen att ta sina första stapplande skär på isen. Fantastiskt kul och barnen har verkligen uppskattat Fannys engagemang och ledarskap.

De aktiva fick också ta emot årets prestationspriser och vi kan glatt konstatera att vi har 20 resultat under året på 500m i short track och 8 resultat på 500m i long track, många nya personliga rekord och flera aktiva har klättrat på förenings 10 i topp lista både för short track och long track.

Under mötet delades också ut Prinsens guldnål ifrån Svenska Skridskoförbundet till Fabrice Dufberg för sina prestationer under året 2017. Det var historiskt sett 4:e gången som elitaktiva ifrån föreningen tilldelades detta pris.

Årsmötet
Föreningens ordförande Linda ledde årsmötesförhandlingarna där vi gick igenom en gedigen verksamhetsberättelse med tillhörande ekonomiska redovisning.  Läs mer här om Ordförande har ordet 2018-2019 från årets Verksamhetsberättelse.

Linda Liljedahl valdes om till ny ordförande för föreningen och Daniel Jansson (vice ordförande) och Henrik Johansson (kassör) till ledamöter. Till styrelsesuppleanter valdes Annika Pihl och Martin Johansson. Till revisor och revisorsuppleant valdes Lars Johansson och Fabrice Dufberg och valberedning Ulrika Jansson och Anna Dufberg.

Magnus Åhlund (sekreterare) och Mikael Hende är övriga ledamöter i styrelsen som sitter på 2 år och därmed inte behövde väljas om vi årets möte.

Efter mötet gick vi igenom vårens planerade träning och lägerverksamhet samt sommarens inlinesskola. På måndag kör vi igång årets inlinesskola på Stadionområdet – Välkomna!

Rullskridskoskola

Välkomna till årets upplaga av inlines-/rullskridskoskola för barn och ungdomar! Vi fortsätter med förra årets succé och både nya och gamla medlemmar är välkomna, allt från nybörjare till mer avancerade åkare. Träningen leds av våra populära unga ledare där Fanny är huvudledare tillsammans med Thea, Joline, Hampus, Vincent.

Plats: Asfaltsytan mellan Gamla Stadion och Pildammsparken vid Eric Perssons Väg
Tid: 8 x måndagar 20 maj – 8 juli 18:00-19:00 

Anmälan: Anmälan till Henrik Johansson via e-post eller telefon. 
Kontakt/huvudansvarig:
Henrik Johansson, 0702-46 29 68, skrinnaren@gmail.com
Kostnad:
För icke medlemmar 50 kr/gång För medlemmar, 100 kr för alla tillfällen. Medlemsavgift 4-12 år 50 kr, 13-18 år 150 kr. Det går att lösa medlemsavgift på plats!

Obligatorisk utrustning: Egna rullskridskor/inlines, hjälm och knäskydd
Rekommenderad utrustning: Handledsskydd och armbågsskydd 
Övrig Information:
• För barn och ungdomar (från 5-18 år).
• Fokus kommer att ligga på teknik- och att lära sig åka inlines.
• Indelning i grupper efter förmåga, turer utanför området kan ske.
• Vid ihållande regn ställs träningen in.
• Vid tveksamheter i vädret är det upp till respektive åkare att kontrollera med ansvarig tränare om det blir någon träning, se telefonnummer/mejl nedan.