Nytt Sverige bästa!

Igår slog Fabrice nytt Sverige bästa på 500m och idag var det dags för nytt Sverige bästa igen, denna gång i Mixed Relay på tiden 3.09,35 med laget Fabrice Dufberg, Hampus Hende, Joline Batez Johansson och Thea Johansson. Grattis till nytt Sverige bästa! Tiden idag var hela 10 sekunder under det svenska rekordet på distansen men pga av manuell tidtagning så räknas inte denna tid som SR.

I Skrinnarskolan blev det PB och nytt PB och sen nytt PB igen. Vilka lopp och vilka resultat! Grattis till mycket fina prestationer!

Vincent och Mirelle – nya PB idag! Grattis!

För skridskoskolan var det avslutning och våra ledare Fanny, Thea, Hampus och Vincent bjöd på rollga lekar och träning och gemensam fika med saft och bullar. Så kul och trevligt! Välkomna säger vi till vårens inlinesskola igen!

Fanny och Thea med dagens skridskoskola

Hampus och Vincent med dagens skridskoskola

 

Grattis Fabrice – bäst i Sverige!

Det blev en tät kamp igår om medaljerna för att göra upp om vem som är bäst i Sverige. Fabrice Dufberg vann inledande 1500m, silver till Jacob  Jansson och brons till Hampus Hende.  På 500m slog Fabrice till med Nytt Rekord på svensk bana, ny rekordtid 42,60 (det tidigare rekordet hade Jacob Jansson på tiden 42,660 från 2015). Silver till Jacob och brons till Hampus. Likaså blev det på 1000m. Aldrig har någon svensk kört fortare i Sverige! Gött jobb!

                            Nytt Sverige bästa på 500m med tiden 42,60

I superfinalen på 3000m avgjordes totalen i tävlingen. Jacob tog hem distanssegern, Fabrice tvåa och sen en tät kamp mellan Erik Decker (Södermalms IK) och hemmahoppet Hampus Hende. Det blev ett rafflande lopp där Karl Lindqvist (SKS) tog första spurtpriset och Erik Decker (SöIK) tog andra. Tredjeplatsen gick till Erik Decker (SöIK) som därmed tog hem bronset i totalen framför Hampus Hende.


Det var glädjande att se ett stort startfält med många meriterade åkare såsom Karl Lindqvist (SKS), Salam Al-Ali (SKS) och Martin Johansson (SKS). Kul!

I damjuniortävligen vann Thea Johansson (SKS) samtliga distanser och i totalen, före Joline Batez Johansson (SKS) och Fanny Hende (SKS). Grattis!

 Joline, Thea och Fanny

I herrjuniortävlinen vann Kaspar Norberg (SöIK) före Victor Åhlund (SKS) och Jacob Ekvall (SKS). Grattis!

Victor, Kaspar och Jacob

10:e plats på 1000m

Fabbe följde upp idag med en härlig insats på 1000m. Stabilt vidare genom preliminära heat och sen en härlig kamp i heaten.

I kvartsfinalen var det otroligt spännande med flera omkörning där Fabrice korsade mållinjen som 3:e åkare. Detta resulterade i en 10:e plats på distansen i det 38 manna stora startfältet.

Därmed avslutas tävlandet för Fabrice på Vinteruniversiaden.

16:e plats & SV rekord

Vinteruniversiden, Fabrice Dufberg Suh, 500m: 3 lopp under gällande svenskt rekord och en 16:e plats på distansen.  Resultatlänk

Fabrice tider idag: 41,591-41,801-41,747. Fabrice hade själv det gamla svenska rekordet som var på 41,866 (satt i Calgary 2016).

Idag startade Fabrice upp starkt i det inledande preliminära heaten, vidare med en 3:e plats i heatet. I heaten åkte Fabbe också stabilt och kom i mål även här på en 3:e plats som gav avancemang till kvartsfinalen. I kvartsfinalen blev motståndet tuffare och Fabrice fick en lucka och kom inte riktigt med fältet. Slutade på en hedrande 4:e plats i sitt heat och kom på en 16:e plats.

Vann gjorde Jiwon Park (KOR) på tiden 40,927, silver till Yongjin Lim (KOR) 40,956 och brons till Konstantin Ivliev (RUS) 40,921.

Imorgon fortsätter tävlingen med 1000m. (Inledande 1500m tog tyvärr stopp i första omgången då Fabrice föll efter en omkörning.)

Fabrice studerar till vardags på Lunds Universitet, LTH och ingår i Malmö Idrottsakademins Elitprogram.

Universiaden 2019

Fabrice är tillsammans med Daniel på Vinteruniversiaden. Denna tävling är för alla studenter som läser på universitet/högskola i hela världen.  Isträningen har gått bra och Fabbe är laddad inför start imorgon.

  Invigningen av Universiaden 

Imorgon går första start för Fabrice Dufberg Suh på Universiaden i ryska Krasnoyarsk.

Måndag: Första distans är 1500m. Uppvärmning kl 13.30 och första start för herrarna kl 14.27.
Tisdag: 500m
Onsdag 1000m

Arrangörens hemsida : Universiaden 2019
Mer info och uppdateringar finns på Facebook och Instagram.

Vi önskar Fabrice Lycka till! – Kör hårt!