Grattis Fabrice – bäst i Sverige!

Det blev en tät kamp igår om medaljerna för att göra upp om vem som är bäst i Sverige. Fabrice Dufberg vann inledande 1500m, silver till Jacob  Jansson och brons till Hampus Hende.  På 500m slog Fabrice till med Nytt Rekord på svensk bana, ny rekordtid 42,60 (det tidigare rekordet hade Jacob Jansson på tiden 42,660 från 2015). Silver till Jacob och brons till Hampus. Likaså blev det på 1000m. Aldrig har någon svensk kört fortare i Sverige! Gött jobb!

                            Nytt Sverige bästa på 500m med tiden 42,60

I superfinalen på 3000m avgjordes totalen i tävlingen. Jacob tog hem distanssegern, Fabrice tvåa och sen en tät kamp mellan Erik Decker (Södermalms IK) och hemmahoppet Hampus Hende. Det blev ett rafflande lopp där Karl Lindqvist (SKS) tog första spurtpriset och Erik Decker (SöIK) tog andra. Tredjeplatsen gick till Erik Decker (SöIK) som därmed tog hem bronset i totalen framför Hampus Hende.


Det var glädjande att se ett stort startfält med många meriterade åkare såsom Karl Lindqvist (SKS), Salam Al-Ali (SKS) och Martin Johansson (SKS). Kul!

I damjuniortävligen vann Thea Johansson (SKS) samtliga distanser och i totalen, före Joline Batez Johansson (SKS) och Fanny Hende (SKS). Grattis!

 Joline, Thea och Fanny

I herrjuniortävlinen vann Kaspar Norberg (SöIK) före Victor Åhlund (SKS) och Jacob Ekvall (SKS). Grattis!

Victor, Kaspar och Jacob