Alta Valtellina Throphy

Hampus Hende och Jacob Jansson kör i helgen tävling i italienska Bormio för årets upplaga av Alta Valtellina Throphy (AVT). En anrik gammal tävling med ett stort startfält och hög kvalitet på klubb- och landslagsåkare.

Jacob vidare från kval till B-final på inledande 1500m. Tyvärr blev han i finalen knuffad från sin andraposition, resulterade i en penalty till motståndaren men det hjälpte tyvärr inte Jacke, 13e plats i totalen. På 500m klickade Jacke ihop i starten från bana ett och föll i ingången av kurvan, tyvärr ingen omstart. Tufft då formen är god och åkningen ser bra ut!

Hampus körde sitt andra snabbaste 500m tid någonsin- Well done och där är mer att ge!

1000m föll väl ut för Jacob och stabil åkning i både kvartsfinalen och  i semifinalen tog honom elegant vidare till A-final som resulterade i en 5:e plats.

Här hittar ni lottning, resultat mm.

 

Iscamp Bormio

2 veckors isläger med tyska landslaget har stått på programmet för Jacob, Fabrice och Hampus med coach Daniel och Linda. Riktigt bra iscamp med bra sparring och isförhållanden.

Inv comp Courmayeur

Jacob och Fabrice på plats i italienska Courmayeur för iscamp Campen avslutas med en inbjudningstävling med åkare ifrån  Tyskland och Italien.

Lördagens tävling: Coola lopp i Courmayeur! Fabrice provade olika taktiska delar på 1500m, en 12e plats på distansen. På 500m nyttjade Fabrice sin snabba start och tog en 4e plats i totalen. En bra öppningstid på säsongen 42,941 där Fabbe drog hela loppet och vann B-finalen.
Jacob jobbade på på den mjuka isen men fick inte riktigt ut sin kapacitet idag. I heaten på 500m körde Jacke till sig en stabil andra plats men blir felaktigt dömd för off track-Pust!

Söndagens tävling
Jacke: Sista tävlingsdagen är över och idag var det 1000m som kördes. Efter gårdagen var fokus idag att hitta bättre teknik. Det lyckades jag med och är nöjd med dagen.

Fabbe: Lite kortare sista dag med bara 1000m på programmet. Efter en tredjeplats i B-finalen slutar jag på en nionde plats i totalen. En skön start på säsongen!

Coach Linda: Bra säsongsdebut för killarna där Fabrice får ut mer resultat i själva tävlingen, 3 B-finaler och inte alls långt ifrån en A-final. 42,9 på 500m in front visar att farten finns för Fabbe.
Jacke som kört bra hela veckan fick kämpa med isen under tävlingshelgen. På dagens 1000m fungerade åkningen bättre igen men inget riktigt flyt med resultaten.

Linda, Jacob och Fabrice vid Mont Blanc

 

Rapport ifrån Rostock

Kul tävlingsdebut i Rostock med massvisa av goda minnen och härliga prestationer. Gött jobb alla!

Thea, Fanny, Joline, Mirelle och Vincent

Första dagen avslutad i Rostock och coach Martin summerar att alla våra fem åkare tog sig till minst semifinal. Alla åkarna gjorde jättefina prestationer.

Mirelle gjorde det kanske mest anmärkningsvärda med att slå personbästa i samtliga sex lopp under dagen. Starterna fungerade inte riktigt så alla loppen såg likadana ut. Mirelle kom iväg sist och körde sedan om alla åkarna. Hon var till slut en fotofinish från att knipa andraplatsen på 500 meter.

Fannys var inte långt efter när hon slog pers med nästan fyra sekunder för att knipa sista semifinalplatsen på 777 m.

Den tredje åkaren att höja sig en nivå var Vincent. Han var inte alltid nöjd men åkte alla sina lopp snabbare än de personbästa han hade när han kom hit.

Thea hade jätteproblem med isen och hade massor med fall. Till slut blev det en D-final på 1000 meter där hon bestämde sig för att slå personbästa. Hon drog på från start och passerade 500 meter på den näst snabbaste tiden hon kört. Trots den väl optimistiska öppningen höll hon ihop det och slog perset.

Joline var den enda som inte slog något pers men hade ändå mest framgång. Hon tog sig till A-final på på båda distanserna.

Tävlingen söndag? Jo coach Martin summerar andra dagen i Rostock.

Idag får vi börja med Joline som fixade en tredjeplats sammanlagt. Hon vann kvart och semi på 500 meter överlägset trots att hon återigen lottades på en ytterbana. I finalen fick hon innerbanan och det blev ett besök i kuddarna.

Thea tog sig också till samma final efter en taktiskt perfekt semifinal mot svårt motstånd. Varvet efter Joline gjorde hon ett besök i ungefär samma kudde i finalen.
Fanny körde upp sig och slog sitt tre år gamla pers på 500. Tyvärr kom hon inte om åkaren framför för då hade hon kapat en sekund till. Vincent lyckades inte putsa sitt grymma pers från igår, men gjorde några grymma lopp på 333 meter med flera fina omkörningar. Finalpoängen från första dagen gav ändå en fin sammanlagd position.

Mirelle fortsatte sin svit med pers i varje lopp. I semifinalen kapade hon en sekund till men blev hårt diskad då hon blev inknuffad i starten och satte en fot på fel sida ploppen i första kurvan. Tävlingen avslutades med allas favorit.

En mixedstafett där åkarna från alla klubbarna blandades. Nya lag bildades och åkarna man kämpat mot hela helgen blev lagkamrater för en stund.

Stort tack till Rostock! bra tävlingar och kul att komma till er.