Från Hasselt

Alex slog till med ett rejält pers på 1500m med tiden 2.31,184, tog sig till E-final och kom på 28:e plats. På 500m fick han en ganska tuff  lottning i första omgången, blev 3:a i sitt heat men tyvärr utslagen med 6 tusendelar. Alex vann G-finalen o kom på 26:e plats på distansen. På avslutande 1000m kom Alex på en 20:e plats. Nästa deltävling i Star Class tävlingen kommer att gå i Odense den 7-9 januari.

JulKul – 6 dec

Måndagen den 6 december kör vi JulKul med start kl 18.15. Det blir vanlig tävling, ”hemlig tävling” och lite lekar. Alla föräldrar är också välkomna. Lite glögg/kaffe och pepparkakor serveras! Vi behöver även funktionärer så anmäl gärna ert intresse till Daniel, Linda eller Olivia.

Isträning som vanligt på lördag, med samling kl 10.45. Observera att isträningen på söndag, 28 nov, är inställd. För er som ändå vill träna på söndagen så startar vi kl 09.00 ring eller messa Linda. Det blir teknik och styrketräning.

Star Class – Hasselt

Nästa helg med start på fredag kommer Alexander Dyk-Strömberg att starta på den andra deltävlingen i Star Class som kommer att avgöras i belgiska Hasselt. I Alex juniorklass (B) är det anmälda 40 åkare. Se hela deltagarlistan här. Lina som i förra veckan råkade ut för en bilolycka är på bättringsvägar men kommer inte att starta till helgens tävling, tyvärr.

Jacob 11:a totalt

Jacob kom på 11:e plats totalt på Star Class i Reims
Då var det färdigtävlat i Reims för Jacob och Fabbe. Totalt kom Jacob på en 11:e plats på sin första Star Class tävling. Ett mycket bra resultat. Fabbe kom på en 25:e plats totalt i tävlingen i junior C kategorin. Härligt jobbat med nya personliga rekord på samtliga distanser. (Tidigare under säsongen har Alexander Dyk-Strömberg åkt Star Class i Milano för B-juniorer och han kom då totalt på en 16:e plats)

Nästa Star Class tävling går i Hasselt (BEL) för Sen-A-B juniorer den 26-28 november och för de yngre C-D juniorerna går den i Mannheim (GER) den 17-19 december. Till Star Class tävlingen i Hasselt kommer Christian att vara ledare och Lina Cremer och Alexander Dyk-Strömberg är anmälda.

Fabbe 2:a i G-finalen på 1000m
Fabbe avslutade med en 2:a plats på 1000m och kom därmed på en 28:e plats på distansen 1000m.

2:a plats i C-finalen för Jacob – 10:a på distansen
Jacob fick en strulig start på 1000m och halkade efter fältet med 5 meter. Han körde sen ifatt och försökte att köra om på utsidan i 5v! Han kom nästa om vid målgång men inte riktigt. 2:a i C-finalen och 10:a på distansen.

Fabbe nytt pers på 1000m med tiden 1,46,791 och till G-final
Fabbe drog iväg från start i D-semifinalen. Blev omkörd men lyckades hålla undan andra platsen. Bra jobb och vidare till G-finalen där Fabbe gör upp om placeringarna 25-29 på distansen.

Jacob chansade på bra tid och ADV men det blev en C-final
Jacob hade igår en tuff lottning på 777m och blev utslagen till B-semifinal (vilket leder till en C- eller D-final). Det enda sättet för Jacob att ta sig upp till en B-final var att ”hoppas på” att någon i A-semifinalerna skulle få ett ”penalty”. Om så inträffar flyttas den bästa av 1:orna i B-semifinalen upp. Så sagt och gjort, Jacob satsade allt i B-semifinalen, vann sitt heat och fick bästa tiden. Sen var det bara till att vänta. Men tyvärr ingen fick ”penalty” i A-semifinalerna och därmed får Jacob åka vidare i C-finalen. Den ni – Det kallas taktik tyvärr lyckades det inte denna gången, men ett bra försök Jacob.

B-kvartsfinalen är avklarad – Fabbe till D-semifinal på 1000m (kl 9,35, söndag)
Fabbe kom på 3:e plats i kvartsfinalen och kommer därmed att köra i D-semifinalen och tävla om plats i G- eller H-finalen.

Första omgången, heaten, på 1000m avgjorda – vidare till B-kvartsfinal (Kl. 16,00 lördag)
Avslutningsvis på lördagen körde Fabbe första omgången på den sista distansen 1000m. Han kom 4:a i sitt heat och kommer därmed åka vidare i B-gruppens kvartsfinal imorgon, söndag.

Star Class tävling?

Vad är egentligen en Star Class tävling? – Jo, för att få starta på en Star Class tävling så måste du kvala in med tider. Det finns 3 deltävlingar för de yngre, C-D juniorer, (Reims, Mannheim och Leeuwarden) och det finns 3 deltävlingar för de äldre, Sen-A-B juniorer (Milano, Hasselt och Odense). Star Class är en tävling bland länder i VästEuropa och motsvarigheten i ÖstEuropa heter Danubia Cup. De 8 bästa i varje klass från både Star Class och Danubia Cup kommer att kvala in till Junior Europa Cup Finalerna som avgörs i Munchen den 4-6 mars. Läs mer här om reglerna för denna Junior Europa tävling.

Fabbe 49,997

Imorgon söndag är SK Skrinnarens istid inställd (pga arrangemang i hallen)-hoppas att alla har sett detta! Egen löpträning står på schemat. Du kan också följa Jacobs och Daniels tävling live här via denna resultatsida imorgon med start kl 09.00. Is som vanligt igen på måndag.

Fabbe kom 5:a i E-finalen-Men nytt pers igen 49,997 (Kl. 15,35 lördag)
Med tiden 49,997 tog sig Fabbe under den magiska 50-tiden med sitt nya pers. Han kom 5:a i finalen och på 21:e plats på distansen. Distansplacering 500m junior C. Efter två distanser ligger Fabrice på 25:e plats i C-klassen.

Fabbe vidare till E-finalen (kl 15,05, lördag)
Fabbe gick vidare från C-semifinalen till E-finalen genom en 3:e plats. Han kommer därmed att tävla om placeringarna 17-20 i E-finalen. Härligt jobbat Fabbe!

Ny putsning av pers och vidare till C-semifinaler (kl 14,20, lördag)
Det blev ytterligare en putsning av det personliga rekordet på 500m, nytt pers 50,411. Fabbe kom på andra plats i kvartsfinalen och gick därmed vidare till C-finalerna och tävlar om platserna till E- och F-finalerna.

Personligt rekord i heaten på 500m (kl 13,20 lördag)
Det blev en tight första omgång för Fabbe som kom i mål på tiden 50,459 (nytt pers). Han kom 4:a i sitt heat och kommer därmed att åka vidare i B-kvartsfinalen.

Jacob 9:a på 500m

4:a i kvartsfinalen på 777m och vidare till B-semifinaler (kl. 12,40, lördag)
Det blev en tuff kvartsfinal med två italienare, Jacob gick vidare till B-semifinalen och kommer att avgörs imorgon, söndag.

Kvalen på 777m – Jacob 2:a och vidare till A-kvartfinaler (kl 11,38, lördag)
Med tiden 1,21,930 kom Jacob på 2:a plats i sitt kvalheat och gick därmed lätt vidare till A-kvartsfinalerna. En tuff lottning för Jacob i kvartsfinalen väntar.

Jacob föll i B-finalen på 500m & kom 9:a på distansen (kl 11.05, lördag)
Jacob låg 2:a i fältet då det var 3v kvar. Tappade greppet på vänstern och föll. Mycket synd men slutade ändå på 9:e plats på distansen. Här ser du länken till resultaten. Efter två distanser är Jacob på en 11:e plats totalt i tävlingen.

Från Semifinal till B-final för Jacob (kl 9.40, lördag)
Oj, så tight det blev i semifinalen för Jacob, mycket spännande. Nytt personligt rekord igen nu med tiden 51,812. Jacob startade på 2:a banan med 2:a bästa tiden i semifinalen. Men de snabba italienarna Villa och Lorenzi (båda med personliga rekord under 50) lyckades komma 1:a och 2:a i heatet och Jacob tätt efter på 3:e plats. 3:e platsen innebär att Jacob går vidare till B-final och tävlar om platserna 5-8 på distansen.

Jacob vidare till ”A-semifinaler” (kl 8.35, lördag)
Idag, lördag, på morgonen körde Jacob kvartsfinal på 500m. Blev 2:a i loppet med ett nytt personligt rekord 51,994 och han gick därmed vidare till A-semifinal på distansen (tävlar om platserna 1-8). Lysande jobbat!

Jacob i kvalen på 500m – vidare till ”A-kvartsfinaler” (fredag eftermiddag)
Nu är kvalen körda på 500m. Kvalet delar startfältet med 28 åkare i två halvor. De 16 bästa åkarna går vidare till den sk A-gruppen´s kvartsfinalner (4 heat) och övriga åkare går vidare till kvartsfinal i B-gruppen (4 heat). Jacob kom 3:a i sitt kvalheat med tiden 52,570 och gick därmed vidare till A-gruppen bland de 16 bästa.Resultatlänk. Bra jobbat Jacob.

Fabbe 6:a i D-final

På den inledande distansen (heaten) 1000m kom Fabrice på 5:e plats med tiden 1,48,438. Detta innebär att Fabbe kör vidare i B-gruppen på distansen. Nästa heat blir B-semifinaler.
I B-semifinalen gjorde Fabbe bra taktisk åkning och kom på 2:a plats vilken innebär att Fabbe kvalat vidare till D-final på distansen. Han kommer därmed att göra upp om platserna 19-25.
I D-finalen kom Fabbe på 6:e plats. Totalt på distansen kom han på en 22:a plats. Distansranking 1000m.

Imorgon, lördag börjar Jacob att tävla kl 8.35. Följ tävlingen live via denna länk.

Jacob 12:a på 777m

På den inledande distansen 777m tog sig Jacob Jansson vidare från kvartsfinalen till A-gruppen. I semifinalen kom Jacob på 4:e plats (3 åkare vidare till A-final) vilket innebär att Jacob kommer att köra i B-finalen och tävla om platserna 8-12 på distansen. Bästa tid på distansen för Jacob 1.21,469. Bra jobbat Jacob!

I B-finalen låg Jacob bra till inför sista varvet då han försökte sig på en omkörning för att ta första platsen. Men tyvärr föll han och fick penalty. Därmed blev Jacob rankad 12:a på distansen. Distansranking 777m.

Nu är det dags för 500m.

Nu är kvalen körda på 500m. Kvalet delar startfältet med 28 åkare i två halvor. De 16 bästa åkarna går vidare till den sk A-gruppen´s kvartsfinalner (4 heat) och övriga åkare går vidare till kvartsfinal i B-gruppen (4 heat). Jacob kom 3:a i sitt kvalheat med tiden 52,570 och gick därmed vidare till A-gruppen bland de 16 bästa.Resultatlänk. Bra jobbat Jacob.

Nu fortsätter Jacobs tävling imorgon och det är dags för Fabbe att gå till start.