Trevande start i Budapest

Fabrice inledde tävlingsdagen med 1500m. Han tog bra tag i loppet och låg i tätposition i den 7:mannastora klungan. Tommas Dotti (ITA) passerar och Fabbe tar snabbt rygg. Därefter passerar även ryssen Denis Ayrapetyan och turken Mukerrem Deniz. Fabrice laddar direkt för omkörning och kommer förbi Deniz i ingången på kurvan. Men det blir trångt vid toppblocket med turken precis utanför och Fabrice tappar balansen och faller.

Jacob har inte riktigt känt att han haft alla krafter på plats denna vecka och han hade det tufft både på 1500m och 500m. Kämpade bra men kroppen svarar inte riktigt och på 500m fastnade Jacke i starten och hade svårt att komma förbi.

Här kan ni se Jacobs preliminära heat på 1500m.

Fabrice tog starten bra på 500m från bana 1. Men i första kurvan slår han ihop sin skena och får ett rejält hack. Han har sen mycket svårt att köra på sin vänster. Men Fabrice kämpar på hela vägen och kör helt ok med sitt ”högertryck” och gör en riktigt bra omkörning i slutet av loppet. Nedan kan du se loppet.

Distansplaceringar på 1500m och 500m (inte samma som OS-rank).
Jacob: 1500m 63:e plats och 500m: 54:e plats
Fabrice: 1500m 88:e plats och 500m 57:e plats

Imorgon laddar vi på inför 1000m!

Testlopp på måndagsträningen

Fem åkare ställde sig på startlinjen under måndagens träning.

Målet var att se hur de låg till på 500 meter så här i början av säsongen och resultaten var väldigt bra.

Joline och Kajsa slog inte personbästa men var inte alls långt ifrån vilket var bra eftersom deras personbästa troligen var svårast att slå.

Thea slog inte rekord med mycket men hennes fyra tiondelar räckte för att klara kvaltiden till Star Class.

Och sen var det de andra två.

Både Mirre och Vincent har tränat på flitigt och när de nu fick chansen så slog de båda två personbästa med tio sekunder.

Grattis till er alla för fina lopp! Härligt jobbat alla!

17 veckor på is avslutade…

Våra elitåkare har varit på isläger i italienska Courmayeur tillsammans med landslagsåkare ifrån Lettland och Litauen. Föreningen har i år gjort en unik satsning för våra bästa åkare; Jacob Jansson, Hampus Hende och Fabrice Dufberg Suh. Detta har inburit 3 isläger á 10 dagar i vår internationella träningsgrupp. De aktiva har gjort riktigt stora framsteg och goda insatser och alla har tagit kliv framåt på lite olika sätt. Daniel och Linda har varit tränare.

Lägret i Courmayeur genomfördes på hög höjd (1224m) vilket gav lite extra utmaningar. Lägret avslutades med en internationell tävling där våra klubbåkare mötte landslagsåkare från Polen, Italien, Frankrike och Lettland. Fabrice noterade bra placeringar på samtliga distanser 6a på 500m och 1000m samt 9a på 1500m och i totalen. Jacob noterade säsongsbästa och bäst placering på 500m med en 13:e plats. Hampus placerade sig bäst på 1000m, en hedrande 29:e plats bland 49 startande.

Under helgens tävling fick våra seniorer Jacob och Fabrice bra tävlingserfarenheter. För junior Hende blev det också en bra genomkörare och han fick möjlighet att tävla på en högre nivå än tidigare (seniorer och juniorer tävlade tillsammans).

Förutom ovanstående  isläger har vi genomfört isläger på hemmaplan i Malmö med nationella skridskoåkare och i Jelgava. 20 veckors träning varav 17 veckor med is är nu gjorda och vi närmar oss säsongens första viktiga tävlingar; VC 1/OS-kval Budapest (UNG) 28 sept –  1 okt, VC 2/OS-kval Dordrecht (NED) 5-8 okt och
Star Class 1 AB Davos (SWI) 3-5 nov.

Föreningens styrelse är stolta över att kunna bidra både ekonomiskt och med övrig support för att göra denna satsning möjlig. De aktiva bidrar förutom med egna medel också med passion, engagemang och målmedvetenhet. Coolt och friskt vågat! Men det är också fler som hjälper till i denna häftiga satsning. Vi vill tacka vår internationella träningsgrupp, aktiva, tränare och fysio, för ett unikt samarbete! Vi vill också tacka Malmö Idrottsakademi, Malmö stad och Trelleborgs Kiropraktorklinik för gott samarbete. Utan er hade detta inte varit möjligt!

En spännande tävlingssäsong ligger nu framför oss…

Internationell tävling Courmayeur ITA

I bra konkurrens tävlade vi i 3 dagar. Det var deltagare från Italien, Frankrike, Lettland, Polen, Österrike, Norge och Sverige. Flera åkare med erfarenheter från mästerskapsfinaler m.m.  Fabrice noterade bra placeringar på samtliga distanser 6a på 500m och 1000m samt 9a på 1500m och i totalen. Fabrice hade bra möjligheter att ta sig till A-final på 1000m, men tyvärr blev han fälld i semin. Jacob noterade säsongsbästa tider på alla distanser och bäst placering på 500m med en 13:e plats. Hampus placerade sig bäst på 1000m, en hedrande 29:e plats bland 49 startande.

För våra killar blev detta ett bra genrep för OS kvalet, många lopp där vi fått lära oss mycket.
Nedan kan ni se klipp från några av loppen.

  1. Här ser ni Hampus ta sig vidare från kvartsfinal 1000m med helgen bästa lopp.
2. Här kan ni se Fabrice kvartsfinal på 1000m, Fabrice blir 2a och går vidare till semifinal.

3. Här ser ni Jacob kvala till C-final, 1an och 2an och bästa 3:e tid vidare. Trots lite problem med isen gör Jacob helgens bästa tid.