Trevande start i Budapest

Fabrice inledde tävlingsdagen med 1500m. Han tog bra tag i loppet och låg i tätposition i den 7:mannastora klungan. Tommas Dotti (ITA) passerar och Fabbe tar snabbt rygg. Därefter passerar även ryssen Denis Ayrapetyan och turken Mukerrem Deniz. Fabrice laddar direkt för omkörning och kommer förbi Deniz i ingången på kurvan. Men det blir trångt vid toppblocket med turken precis utanför och Fabrice tappar balansen och faller.

Jacob har inte riktigt känt att han haft alla krafter på plats denna vecka och han hade det tufft både på 1500m och 500m. Kämpade bra men kroppen svarar inte riktigt och på 500m fastnade Jacke i starten och hade svårt att komma förbi.

Här kan ni se Jacobs preliminära heat på 1500m.

Fabrice tog starten bra på 500m från bana 1. Men i första kurvan slår han ihop sin skena och får ett rejält hack. Han har sen mycket svårt att köra på sin vänster. Men Fabrice kämpar på hela vägen och kör helt ok med sitt ”högertryck” och gör en riktigt bra omkörning i slutet av loppet. Nedan kan du se loppet.

Distansplaceringar på 1500m och 500m (inte samma som OS-rank).
Jacob: 1500m 63:e plats och 500m: 54:e plats
Fabrice: 1500m 88:e plats och 500m 57:e plats

Imorgon laddar vi på inför 1000m!