Om klubben

Om SK Skrinnaren Malmö

Skridskoklubben Skrinnaren grundades 1971 och vid starten var verksamheten riktad mot hastighetsåkning på skridskooval.

Idag är SK Skrinnaren en förening som erbjuder verksamhet från gammal till ung sommar som vinter. Klubben har åkare som tävlar i short track, rullskridsko och hastighetsåkning på skridsko. Träning erbjuds för de yngre aktiva i skridskoskola och skrinnarskola. De lite äldre åkarna ingår i träningsgrupper inriktade mot short track och rullskridsko (inlines). Ibland åker vi även på naturis i området kring Malmö och även hastighetsåkning på 400m bana.

Verksamhetsåret 2016 hade SK Skrinnaren ca 70 fullbetalande medlemmar i åldrar från ca 5 år till ca 70 år.

Målsättningar för klubben:

  • Nå idrottsliga framgångar
  • Medverka till ungdomars positiva och ansvarskännande utveckling
  • Skapa en trivsam gemenskap

För den enskilde aktive vill vi uppnå detta genom att erbjuda en regelbunden fysisk aktivitet under handledning av duktiga tränare i en trevlig och positiv gemenskap. Klubbens målsättning är att de aktiva skall erbjudas såväl träning som tävling. Som ett viktig led i vår strävan att skapa en positiv miljö vill vi bjuda in såväl föräldrar som f.d. aktiva till ett engagemang i klubben och klubbens arrangemang.

Short Track
I short track har klubben i dagsläget störst short track verksamhet i landet. Flera aktiva hävdar sig också mycket bra i internationella tävlingar och några även i landslaget.

Inför vintern 2016-2017 står vi inför ett spännande vinter med OS-kval och Star Class tävlingar. Dessutom väntar EM, VM och Drömmen om OS i Pyeongchang.

De aktiva är indelade i fyra olika träningsgrupper på isen
Iskridskoskolan lär sig barnen grundläggande skridskoåkning på valfria skridskor. Läs mer under länken Skridskoskola. Skrinnarskolan är till för de barn och ungdomar som lärt sig grunderna i skridskoåkningen och vill lära sig att åka fort på short track skridskor. Klubben lånar ut skridskor till nya medlemmar. Skridsko- och Skrinnarskolan tränar samtidigt på isen, läs mer under träningstider.

Några av de aktiva i skridsko- och skrinnarskolan

Äldre juniorer och seniorer tränar i tävlingsgruppen. Det är Linda Liljedahl och Daniel Jansson som anvarar för denna grupp. Den aktive lägger själv upp sin ambitionsnivå/målsättning och beslutar hur många träningar man kör varje vecka. Flera av våra tävlingsåkare åker SM, Sverige Cup och internationella tävlingar.

Inline eller rullskridsko
På sommaren har vi inlinesskola för barn och ungdomar och flera aktiva tävlar också på inlines. Inlines tränar vi både på Stadionområdet och i Västra hamnen samt runt i staden på olika ställen.

249176_433658126731236_1203574250_n

 Inlinesskola bedrivs på sommaren på Stadionområdet i Malmö

sm inlines

Nathalie Larsen tar SM guld

Jacob Jansson har tagit SM guld

Hastighetsåkning på skridskor (long track)
Long track var stort i Skrinnaren på 70-talet. Idag åker några enstaka åkare hastighetsåkning. Men vi försöker varje säsong att ställa upp på några tävlingar. Närmaste 400m banan ligger i Köpenhamn. Även Göteborg har en 400m skridskooval.

Jacke_Ulandskamp

Jacob Jansson representerar Sverige vid Ungdomslandskamp i long track i Finland 2012

Ibland åker vi även ”off track”
Ja så brukar vi säga när vi tar oss ut på naturis och åker långfärdsskridsko eller hastighetsåkning på naturis.

st

 Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh på Fjällfotasjön