Schulting GULD ⭐️🏆

Susanne Schulting! ⭐️Som regerande Världsmästare och Europamästare och olympisk mästare entrade short track drottningen OS-.isen i Beijing idag med ett tydligt mål. GULD!

Susanne fick en trevande OS-inledning i den mixade stafetten och vi fick ändå se att Susanne Schulting är mänsklig. Ett fall bidrog till att det nederländska laget blev utan medalj. Sen blev det revansch med silver på sprintdistansen 500m.

På 1000m gick Susanne ut och började sätta ton i tävlingen direkt! Bang! Världsrekord i första kvartsfinalen 1.26,514. Wow! Sen följde hon upp i semin med vinst igen, med sig till finalen fick hon bla träningskamraten från Belgien Hanne Desmet och sen Arianna Fontana (ITA), Kristen Santos (USA) och Choi Minjeong (KOR).

Vi kan ju tillägga att isen idag både var snabb och hade bättre grepp. Det syntes tydligt och kan delvis bero på att den fick ligga hela förmiddagen utan konståkningstävlingar. 

Finalen! Wow! Härlig kamp och kul att även se att Hanne fick till det idag och hon tog Belgiens första short track medalj på OS. Grattis!

GULD: Susanne Schulting (NED) 1.28,391
SILVER: Choi Minjeong (KOR) 1.28,443
BRONS: Hanne Desmet (BEL) 1.28.928

Herrarna körde sitt kval i stafetten. Vidare till A final gick Canada, Italien, Kora, Ryska Olympiska Kommitten och Kina.

/Signerat Linda Liljedahl