Stark Hampus i JEC

500m blev bästa distansen på helgens Europa Cup i franska Grenoble. Hampus slog nytt personligt rekord 47, 065 och kom på 3:e plats i C-finalen vilket blev en 11:e plats totalt på distansen. På 1500m slutade Hampus på en 20:e plats och på avslutande 1000m blev det vinst i D-finalen. En 13:e plats på distansen.

Sammantaget kom då Hampus på en 15:e plats bland de 35 startande C-juniorerna. Mycket bra säsongsöppning av Hampus.

SJR och 27-29-40

Jacob Jansson slog nytt svenskt juniorrekord på 500m i helgens sista lopp. Han kom 4a i loppet på tiden 43,086.
Sammanlagt slutade Jacob på 29:e plats, Ranya på 27:e och Fabrice på 40:e plats efter sista dagens tävlingar.

16-31-36

Dagens placeringar på världscupen i Montreal. Ranya på 16e plats på 1500m (6a i semifinalen), Fabrice vidare ur Rep kvart till Rep semi gav en 31e plats på 500m och Jacob på 36e på 1500m.

Imorgon kör Ranya och Jacob 500m och Fabrice 1000m.

Semi och nytt rekord

Första dagen avklarad och den började på allra bästa sätt. Ranya visade vägen med att ta sig till semifinal på 1500 meter, precis som hon gjorde senast hon besökte Montreal. Den gången slutade hon på en fin 12:e plats och vi hoppas att hon kan upprepa den placeringen i morgon.

Fabbe och Jacob gjorde idag sina världscupdebuter och det var med ganska stor respekt de ställde sig på startlinjen bredvid de världsstjärnor som de tidigare mest sett på TV. Jacob inledde på 1500 meter i ett lopp som verkligen gick i lustempo inledningsvis, men som avslutades desto snabbare. Fabbe började sin världscupkarriär på 500 meter med en bra start men sedan släppa förbi övriga åkarna. Tiderna kan de båda förbättra avsevärt i morgon under återkvalet.

Dagens andra distans var 500 meter för Ranya. Det är inte hennes förstaval men några lopp per säsong behövs för att vara förberedd till kommande mästerskap. Ranya slutade 3:a och det betyder återkval på söndag.

För Jacob försvann chanserna till ett bra lopp på 500 meter i andra kurvan med ett fall.

Fabbe körde 1000 meter som sin andra distans och det blev ganska avvaktande åkning från honom. Han hade dock sinnesnärvaron att sträcka fram spetsen lite extra när han passerade mållinjen ochdärmed snuva Jacob på svenska juniorrekordet med 0,002 sekunders marginal. Tiden blev 1.29,853.

Jacob är förresten andra generation Jansson som kör världscup på den här arenan. Daniel var här redan för 21 år sedan och har då som merit en andraplats i historiens enda mixedstafett. Den gången var det en svensk-bulgarisk trio som åkte 5000 meter. Lagmedlemmarna den gången var Martin Johansson och Evgenia Radanova.

Tränare Daniel har sett till så att alla dagens lopp blev utlagda  på klubbens nya Youtubekanal, Martin är skribent och svenska laget har själv filmat på plats. Bra teamwork under dagen.

 

WC 2 i Montreal 14-16 nov

Världscup 2 i Short Track i Montreal.
Kvaldag idag fredag med Fabrice, Jacob och Ranya från SK Skrinnaren på startlinjen.

Fabrice börjar med 500m som startar 15:45 svensk tid. Sedan är det Ranyas tur på 1500m ca.16:26 och Jacob kör 1500m med start ca.15:56.

Åkarnas andra distans startar 19:19 med Jacobs 500m, sedan är det Fabbe som kör 1000m ca. 20:00 och Ranya kör 500m ca. 20:46!

Följ liveresultat på följande länk!
http://shorttrack.sportresult.com/

Imorgon fortsätter tävlingarna med återkval och huvudtävling  som live sänds via internet på följande länk.
http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/index.html

Lycka till alla Skrinnare!

 

Sammanfattning WC1 i Salt Lake City

Året efter ett OS brukar kännas som ett mellanår. Startfälten brukar vara lite tunnare och tiderna något långsammare. I år var också startfältet och det var inte lika stor bredd på toppen som förra året, men de som väl körde fort gjorde det ordentligt.

Det som stack ut mest var när kinesiska Fan Kexin slog Wang Mengs världsrekord på 500 meter med tiden 42,504. En annan som var värda att notera var Seo Yi Ra från Korea som i herrfinalen tidigt tog täten och sedan drog så hårt att övriga hade svårt att hänga med. Sluttiden blev 1.23,390 vilket är det näst snabbaste någonsin.

Damfinalen i stafett blev lika dramatisk som vanlig där Korea och Kina kämpade om segern. Denna tid blev det Korea som vann på 4.06,916 vilket var sju tiondelar över världsrekordet.

Helgens största jubel kom dock på herrarnas 500 meter då det stod klart att ryske Victor An fick en ganska hårt dömd diskning emot sig. Segern på distansen gick istället till tvåan över linjen, hemmaåkaren John-Henry Kreuger.

För Ranyas del räckte det inte riktigt till i återkvalet och hon lyckades inte ta sig tillbaka in i huvudtävlingen igen varken på 1000 eller 1500 meter. Det svenska rekordet från i fredags är dock ett bra kvitto på att formen är uppåtgående och att det kan finnas möjlighet till avancemang i kommande tävlingar.

SJR, SR och 3 B-finaler

Alta Valtellina Trophy för Jacob och Fabrice

Lördag kval 1000m – Bra försöksheat av Fabrice
I första omgången idag på 1000m gjorde Fabrice ett strålande taktiskt lopp och tog hem andra platsen och vidare avancemang. Men i nästa omgång tog det tyvärr stopp, en fjärdeplats efter flera omkörningsförsök (tredjeplatsen gick vidare). Jacob fick också problem idag med omkörningarna och kom på 3:e plats i heaten, men tiden räckte inte för vidare avancemang.

I totalen en 11e plats både för Jacob och Fabrice i junior B respektive juniorA klassen.

Fredag 500m- Nytt svenskt juniorrekord och båda JJ och FS i B-final
På dagens 500m satte Jacob nytt svenskt juniorrekord i kvartsfinalen 43,147. Gick igenom till B-finalen och fick tyvärr Penalty pga av omkörning. 8:a på distansen.
Distansranking: http://fisg.it/upload/result/3485/022-4-99FI.htm

Fabrice körde igenom prel heat och heat med ok tider på mycket dålig is. I kvartsfinalen får Fabbe till ett riktigt bra lopp och vinner heatet med bred marginal (tiden sådär pga dålig is). I semifinalen stöter Fabrice ihop med en annan åkare och tappar tempo. Skenan sönder och byter till reservskenor till B-finalen. En 4:e plats i B-finalen ger Fabbe 1 värdefull finalpoäng, en 8:e plats på distansen och en 9:e plats i totalen inför morgondagens 1000m
Distansranking: http://fisg.it/upload/result/3485/012-5-99FI.htm

Torsdag 1500m – Ok första dag JJ finalpoäng i B-finalen
Jacob tog till sig B-final och tog silver i denna. En finalpoäng på distansen. Efter över en veckas sjukdom utan träning är vi nöjda med denna inledning på tävlingen för Jacobs del.

Fabrice gick på 3:e tid i heaten och drog hela loppet. Ett offensivt försök men tyvärr omkörd på slutet men nytt pers på tiden 2.23,459

Världscup 1 Salt Lake City för Ranya

Fredag, kvaldag på 1500m och 1000m (2), svenskt rekord men utslagen

En 5:e plats för Ranya på inledande 1500m heat. En 26:e plats på distansen så här långt. På 1000m gick loppet snabbt från start vilket resulterade i ett nytt PB och svenskt rekord på distansen 1.32,823. Placering 4a och utslagen i de preliminära heaten.

Lördag och söndag, 

Ranya körde återkval på 1500m och 1000m med lyckades inte ta sig vidare denna gång.

VC och AVT, tävlingsdags

Imorgon torsdag med start kl 14.00 tävlar Jacob och Fabrice i Bormio på Alta Valtelina Trophy i Bormio. Som vanligt ett mycket tufft startfält med bl.a. Hela Tysklands , Bulgariens och och Belgiska landslag, ett starkt B-lag från Ryssland och utvecklingslag från bl.a. Storbritannien, Italien och Holland. En bra genomkörare för juniorerna inför världscuppremiären nästa helg i Montreal.
Klistra in nedanstående länk i er webläsare så kan ni se resultatet live från Bormio!
http://fisg.it/upload/result/3485/Index.html

På fredag startar Ranya på första världscupen i Salt Lake City. Vi får se imorgon torsdag hur startfältet ser ut. Inga startlistorna finns tillgängliga ännu.