Inlines

Vi bedriver inlines under sommaren på Stadionområdet. Träningen är till för alla, nybörjare till elit. Du är välkommen!

Inlinesskola med Hampus Jansson

Inlines är en ganska ny idrott och en efterföljare till rullskridskoåkning. Skillnaden mellan inlines och rullskridsko är att på inlines sitter alla hjulen ”in line”  – på rad, jämfört med rullskridskon som har hjulen placerade två och två i bredd. Organiserade rullskridskotävlingar har aldrig funnits i Sverige, men när sporten Inlines började breda ut sig över världen ökade även intresset för Inlines i Sverige. Första svenska inlinestävlingen kördes 1992 i Örebro och året efter tog Sk Skrinnaren upp sporten i sitt program.

Det första officiella svenska mästerskapstävlingarna med distanserna 500m, 1000m, 5000m och 20 000m kördes 1999. Tävlingar i inlines kan se olika ut. Den vanligaste tävlingsformen är när alla startar samtidigt på en varvbana. Heatlopp där ett antal åkare startar mot varandra och där sedan de bästa går vidare mot ett finalheat är också en vanlig tävlingsform.

1999 deltog Martin Johansson som Skrinnarens första deltagare i ett EM med  en fjortondeplacering på distanserna 500m och 1500m som resultat.

Inlines

Martin Johansson i tätposition på SM i Gävle 2004, SM guld för Martin både på 200m och 500m
(Foto: Jonas Schön)

Inlines tränar vi nere på Ribban, Stadiområdet och i Västra hamnen. Det blir mycket teknikträning, lekar och stafetter.

inlinesallemicke
Micke och Salle leker ”pjett” på inlines