🏆🇾đŸ‡ȘNILS! NILS! NILS!🇾đŸ‡Ș

Nils…

10000 meter kĂ€ndes pĂ„ förhand som den absolut bĂ€sta chansen för ett OS-guld, och nĂ€r det var sĂ„ jĂ€mt efter 5000 meter sĂ„ var det nog nĂ„gra som tĂ€nkte ”oj kommer det verkligen gĂ„ pĂ„ 10000 meter?”. Jag önskar att jag för en gĂ„ngs skull kunde sĂ€ga att jag inte var orolig men det fĂ„r jag erkĂ€nna att jag var. Dock bara i 3 varv, för sen kĂ€ndes helt Ă€rligt guldet sĂ€krat. Ghiotto lĂ„g före dig men skulle han vinna över dig skulle det krĂ€vas en totalt övermĂ€nsklig prestation. Efter 3 varv insĂ„g nog alla som tittade att det enda sĂ€ttet för Nils att förlora idag Ă€r ett misstag frĂ„n hans egen sida. 

Men med nÄgra varv kvar höll det pÄ att gÄ illa, men vad Àr mer typiskt Nils Àn att göra ett felskÀr i ett OS dÀr man leder överlÀgset? jo att sen öka farten enormt mycket sÄ man till och med slÄr vÀrldsrekord, och att sen sÀga att sÀga att det fanns mer att ge nÀr man gÄr i mÄl. Precis vad du gjorde. 

Tack Nils, du har förgyllt hela detta OS, charmat hela det svenska folket och givit oss en hemlÀxa pÄ 62 sidor. Nu Àr alla inte som du, och jag rÄkar veta att den trÀning du genomfört inte Àr för gemene man. Men sen Àr inte gemene man Olympisk mÀstare, VÀrldsmÀstare och VÀrldsrekordhÄllare pÄ 5000m och 10000m.

Ännu en gĂ„ng Nils, Tack för alla minnen du gett oss genom Ă„ren. Tack för alla tankar du gett oss med dina kloka svar i intervjuer. Tack för du gjort SkridskoĂ„kning till en av de mest exponerade sporterna i Sverige. NĂ„got jag aldrig trodde skulle hĂ€nda under min livstid. 

TÀnk att jag kÀnner dig och att du Àr min vÀn! 

Nils van der Poel,
Sveriges störste idrottsman just nu. 

/ Signerat Jacob Jansson