Nära, nära för Fabrice

Resultat lördag – 1500m och 500m
Fabrice kom på en 33:e plats på 1500m och på 500m vann Fabrice sitt rankingrace men tyvärr satte fredagens fall stopp för högre placeringar, en 46:e plats bland de 53 startande herrarna.

Resultat söndag – 1000m
Fabrice avslutar VM med ett riktigt bra lopp som han kontrollerar från start från position 1. Han vinner sitt rankingrace och kom på en 29:e plats bland 53 startande.

I totalen kom Fabrice på en 39:e plats på sitt första VM.

Resultat fredag – KVAL
Det gick inte hela vägen för Fabrice igår på kvaldagen på VM i Montreal (CAN). På inledande 1500m hade Fabrice en tuff lottning. Fabbe körde på väl och slutade på en 4:e plats i sitt heat där de tre åkarna som var framför honom gick till mainevent. Så inte alls långt bort för Fabbe!

På 500m bedömde vi att Fabbe hade bästa chansen, trots startposition från bana 5. Fabbe gjorde en riktigt bra start och körde till sig 3:e platsen redan i första kurvan. Han fick en liten lucka till ”teamkamraten” Roberts Zvejnieks (LET) och Ziwei Ren (CHN) och försökte köra ifatt. Då får Fabbe ett släpp i andra kurvan och faller handlöst.

På 1000m gick Fabbe och lurade taktiskt ifrån bakre delen av fältet. Några positionsbyten blev det men farten räckte inte helt för att sätta in slutgiltiga omkörningen på Yuri Confortola (ITA). Fabbe slutade på en 4:e plats i den preliminära heatet där de 3 bästa gick vidare till heaten.

Fabrice i heaten på 1000m, VM Montreal

Nu väntar ”Ranking Finals” för Fabrice. 1500m och 500m på lördag och 1000m på söndag.

 

 

Fabrice VM startar idag

Idag, svensk tid kl 14.30, startar VM i Montreal med Fabrice på startlinjen. Tävlingen inleds med kval på samtliga distanser 1500m, 500m och 1000m. Lottningen är ute! Det går att följa tävlingen live via nedanstående länk. Coach på plats är Daniel Jansson.

Lycka till Fabbe! Lottning och resultat.

VM Montreal nästa

Då har Fabrice Dufberg Suh lämnat Malmö för träning i Montreal (CAN) inför VM som körs nästa helg (16-18 mars).  Fabrice noterade på EM i Dresden i januari fina resultat med en 10:e plats på 1500m. Nu blir det några dagars acklimatisering och träning på plats i Montreal med coach Daniel Jansson innan tävlingen börjar nästa fredag.

Semifinal på EM 1500m (fotocredit: Jonas Schön)

Skridskoskolan v 11

På måndag har vi tyvärr (på kort varsel) blivit avbokade pga hockeymatch i ishallen. Som ersättning för skridskoskolan har vi satt in en ny tid på tisdag kl 18.00-19.30. Välkomna då istället!

 

Summercamp on ice 2018

Då är det äntligen klart att årets sommarisläger, summercamp on ice, kommer att bli vecka 32, preliminära datum den 6-12 augusti. Som vanligt en massa istider (1-2 ispass/dag), en massa träning och kuligheten och förhoppningsvis även utbildningsinslag. Save the date! Mer info kommer.