SILVER til Fabrice


Fabrice silvermedaljSnygg avslutning idag i franska Albertville. Fabrice körde till sig en SILVER-medalj på 1000m och kom därmed på en 4:e plats i totalen på deltävlingen. Jacob som igår fick en penalty vann det som gick att vinna idag och det räckte till en 11:e plats på distansen och en 10:e plats i totalen.

Det blev en mycket rafflade avslutning där det i sista finalen blev helt avgörande för vilka åkare som kvalade till Europa Cup Finalen. Vi säger grattis till både Fabrice och Jacob som med 6:e plats och en 8:e plats kvalade in. Vi säger också grattis till Nathalie Larsen som tog en 8:e plats i damklassen och som därmed också är inkvalad. GRATTIS!

Europa Cup Finalen avgörs i Budapest den 18-20 mars och då möts de 8 bästa i västra Europa (Star Class) och de 8 bästa i östra Europa (Danubia Cup) i en avslutande final och korar Europas bästa åkare för senior och  junior A-B-C-D.

 

image

Skrinnarens team till Europa Cup Finalen
Nathalie Larsen, Jacob Jansson & Fabrice Dufberg Suh 

BRONS till Fabrice

På dagens Star Class tävling i franska Albertville tog Fabrice Dufberg Suh BRONS på 500m. Nytt personligt rekord blev det också på distansen! Grattis Fabrice.

Jacob som hade en himla massa oflyt i semin med en pajad skena i starten fick nöja sig med B-final och en 6:e plats på 500m. Bra jobb!

Tävlingarna fortsätter imorgon – Håll tummarna och följ tävlingen live på video!

Fabbe brons på Star Class

Skridsko- och Skrinnarskolan

..fortsätter under vårvintern med sin måndagsträning. Välkomna kl 18.10-19.20 i Malmö Isstadion där era barn och ungdomar under lekfulla former kan lära sig att åka skridskor (nybörjare i Skridskoskolan) eller prova på att åka short track i Skrinnarskolan. Short track skridskor går att låna av föreningen. Ta med hjälm och handskar!

Denna istid fortsätter v 10-11-12-14-15 (avbrott v 13 för påsk). Måndag vecka 15 (den 11 april) kör vi avslutning för denna grupp! I mitten av maj börjar vår INLINESSKOLA och vi kör vidare med måndagar som träningstid, kl 18.00-19.15 på Stadionområdet.

För de aktiva som tränar med långa skenor (Skrinnarskolan) så kan man vecka 18-22 träna med Tävlingsgruppen. Prata med Daniel eller Linda!

Star Class Albertville 26-28 feb

Star Class Albertville 26-28 februari!
Från och med idag kör Nathalie, Fabrice och Jacob tredje och sista deltävlingen i Star Class i Albertville.

Följ resultaten live på denna länk!

Finns även Livestream Video på denna länk!

Star Class är en kvalserie till Junior Europacup finalen som går i Budapest 18-20 mars.
Till den kvalar de 8 bästa i varje klass baserat på de 2 bästa resultaten efter 3 deltävlingar.
Inför denna tävlingen ligger Fabrice på femte plats och Jacob på sjätte med stora möjligheter att kvala till finalen.
Ställning för Herrar Junior A

För Nathalie så har även hon möjlighet att kvala till finalen.Nathalie ligger för tillfället delad elva, men i reglerna så får inte åkare som kört Världscup delta i finalen, och drar man bort de ligger hon åtta!
Ställning för Senior Dam

Så vi ser fram emot spännande lopp och att de behåller sina placeringar bland de 8 bästa.

Vi håller även tummarna för Erika Lindgren, Södermalm,  som också siktar på att kvala till finalen.

Dresden dag 2

Båda åkarna körde återigen 500m. Mirelle putsade gårdagens tid med några hundradelar och slutade på en sammanlagd 15:e plats.

Joline fick en dålig start men tog sig upp på kvalplats i sitt heat när hon tyvärr trillade. Efter det blev det bara ytterbanor och åkare framför som trillade i resten av loppen. Det blev därför varken rekord eller finalpoäng. Hon föll från femte till sjätte plats i sammandraget men var ändå väldigt nöjd efter att ha varit rankad som nummer tretton inför tävlingen.

Nya vänner blev det också och de bestämde att de skulle träffas igen på tävlingen i München. Alla längtar till dess!

Dresden

image

Det blev till slut en väldigt liten trupp som åkte på Regiotävlingen i Dresden.  Totalt i tävlingen var det 120 tyskar och två svenskar som deltog. Joline blev rankad att åka i silvergruppen och Mirelle i bronsgruppen.

Första dagen körde Joline 500 och 777 meter. Det blev totalt sex lopp och lika många gånger slog hon nytt personbästa. Det blev vinst i B-finalen på 500m på tiden 1:00,216. På 777m blev det en femteplats i A-finalen på 1:33,061. I morgon blir det 500m igen och då är siktet inställt på att komma under minuten.

Mirelles försökte köra kurvskär genom varje kurva och det lyckades hon bra med. På 500m lyckades hon dessutom slå personbästa med tiden 1:29,595.

Mirelles mål är att under söndagen åka lika fort igen på 500 och skaffa sig ännu fler tyska kompisar.

SM och Öppen tävling 26-27/3

Helgen den 26-27 mars arrangerar vi  SM och internationell tävling i Malmö.

SM tävlingen omfattar: Senior SM, Junior SM, Ungdoms SM och Veteran SM i Short Track. Den öppna internationella tävlingen omfattar deltagare ifrån andra länder och ungdomar som ej har åldern inne för USM.

Läs mer här

Nytt svenskt rekord – Jacob 500m!

Rapport från söndagens tävling: Jacob 500m och Fabrice 1000m (2) VC 6 Dordrecht

Idag var det Jacobs tur att visa rekordform. Han drog till på 500m och satte nytt svenskt rekord på 500m med tiden 42,476. Martin Johansson hade det gamla rekordet 42,572 från oktober 2003 i Calgary. Grattis Jacke!

Jacob slog i sitt heat Christopher Jarden (NZL) men kom aldrig om Jens Almey (BEL) som gick vidare från heatet tillsammans med Abzal Azhgaliyev (KAZ).

Fabrice avancerade fint ur sitt kvalheat på 1000m genom en förstaplats där han slog Rino Vanhooren (BEL), Joshua Cheetham (GBR), Karol Niescier (POL) och Dimitar Georgiev (BUL). Bra lopp av Fabrice med en säker omkörning på utsidan denna gång.

I kval-kvarten blev det ett tight lopp där Fabrice kom in på 5:e platsen i loppet. I totalen på distansen bland 54 herrar kom då Fabrice på en 32:e plats.

Nytt svenskt rekord – Fabrice 1000m!

Rapport efter fredagens kvaldag, Världscup 6 i holländska Dordrecht:

Nytt svenskt rekord på 1000m av Fabrice Dufberg Suh under Världscup i holländska Dordrecht! Fabrice noterade 1.27,369 på distansen vilket är 1,3 !!! sekunder under det gamla svenska rekordet. Länk till gällande svenska rekord

1000m fortsätter på söndag för Fabrice med repechage heats (återkval). Formatet på världscupen gör att tävlingen ligger helt öppen (till skillnad från mästerskapstävlingar). Alla åkare har möjlighet att kvala hela vägen till final. På sin andra distans 1500m gjorde Fabrice ett bra taktiskt lopp och kom in på 5:e plats med 8 åkare i sitt heat på tiden  2.24,465.  På 1500m fortsätter vi med repechage imorgon lördag morgon, och med bra åkning kan Fabrice nå en semifinal.

För Jacob Jansson som körde 1000m och 500m gick det någorlunda bra. På 1000m kom han fyra i sitt heat, hack i häl bakom en belgare som gick vidare på tid. Jacobs tid blev 1.29,575.
På 500m gick han i mål som fyra på tiden 43,218. Detta innebär att Jacob kör 1000m repechage på lördag och 500m repechage på söndag. Samma förutsättningar som för Fabrice, med möjlighet att återkvala.

Både Jacob och Fabrice är A-juniorer och tävlar för andra gången i en senior världscup mot de allra bästa. Det viktiga för åkarna är att hämta erfarenhet och skapa rutin och vana vid att tävla med rutinerade åkare på seniornivå. Varje heat lär de sig många taktiska moment som inte går att skapa i andra miljöer än denna. En viktigt steg i deras utveckling. Att miljön inspirerar och skapar bra förutsättningar för att göra goda prestationer ser vi tydligt då Fabrice inleder med att gör PB/SR med över 1 sekund.
MVh Daniel

Lördag kl. 10.09 start för herrar 1000m (1): Jacob och kl 10:52 kör Fabrice 1500m
Söndag kl. 9.37 star för herrar 500m: Jacob och kl. 10.25 kör Fabrice 1000m (2)

Rapport från lördagens tävling: 1500m Fabrice och 1000m (1) Jacob, Världscup 6 Dordrecht

Lite trasslig dag för våra juniorer idag. Jacke 4:a i sitt heat efter Richard Shoebridge (GBR), Pierre Boda (AUS) och Ward Petre (BEL). Ward vidare på tid endast en tiondel före Jacob som i sitt heat slog Aydar Bekzhanov (KAZ).

Fabrice gjorde ett mycket bra lopp på 1500m! Efter 7v avancerade Fabrice i fältet från position 6 till 4:a och ytterligare två varv senare i loppet tog han chansen att gå för första platsen. Fabrice gick över mållinjen som 2a i loppet på en bra tid ca 2.17. MEN – tyvärr fick Fabrice en Penalty i en av omkörningssituationerna och fick därmed inte åka vidare. Vi summerar dock med en mycket god insats med aktiv åkning i rekordfarter. Vi lär av situationen och jobbar vidare!