Nytt svenskt rekord – Fabrice 1000m!

Rapport efter fredagens kvaldag, Världscup 6 i holländska Dordrecht:

Nytt svenskt rekord på 1000m av Fabrice Dufberg Suh under Världscup i holländska Dordrecht! Fabrice noterade 1.27,369 på distansen vilket är 1,3 !!! sekunder under det gamla svenska rekordet. Länk till gällande svenska rekord

1000m fortsätter på söndag för Fabrice med repechage heats (återkval). Formatet på världscupen gör att tävlingen ligger helt öppen (till skillnad från mästerskapstävlingar). Alla åkare har möjlighet att kvala hela vägen till final. På sin andra distans 1500m gjorde Fabrice ett bra taktiskt lopp och kom in på 5:e plats med 8 åkare i sitt heat på tiden  2.24,465.  På 1500m fortsätter vi med repechage imorgon lördag morgon, och med bra åkning kan Fabrice nå en semifinal.

För Jacob Jansson som körde 1000m och 500m gick det någorlunda bra. På 1000m kom han fyra i sitt heat, hack i häl bakom en belgare som gick vidare på tid. Jacobs tid blev 1.29,575.
På 500m gick han i mål som fyra på tiden 43,218. Detta innebär att Jacob kör 1000m repechage på lördag och 500m repechage på söndag. Samma förutsättningar som för Fabrice, med möjlighet att återkvala.

Både Jacob och Fabrice är A-juniorer och tävlar för andra gången i en senior världscup mot de allra bästa. Det viktiga för åkarna är att hämta erfarenhet och skapa rutin och vana vid att tävla med rutinerade åkare på seniornivå. Varje heat lär de sig många taktiska moment som inte går att skapa i andra miljöer än denna. En viktigt steg i deras utveckling. Att miljön inspirerar och skapar bra förutsättningar för att göra goda prestationer ser vi tydligt då Fabrice inleder med att gör PB/SR med över 1 sekund.
MVh Daniel

Lördag kl. 10.09 start för herrar 1000m (1): Jacob och kl 10:52 kör Fabrice 1500m
Söndag kl. 9.37 star för herrar 500m: Jacob och kl. 10.25 kör Fabrice 1000m (2)

Rapport från lördagens tävling: 1500m Fabrice och 1000m (1) Jacob, Världscup 6 Dordrecht

Lite trasslig dag för våra juniorer idag. Jacke 4:a i sitt heat efter Richard Shoebridge (GBR), Pierre Boda (AUS) och Ward Petre (BEL). Ward vidare på tid endast en tiondel före Jacob som i sitt heat slog Aydar Bekzhanov (KAZ).

Fabrice gjorde ett mycket bra lopp på 1500m! Efter 7v avancerade Fabrice i fältet från position 6 till 4:a och ytterligare två varv senare i loppet tog han chansen att gå för första platsen. Fabrice gick över mållinjen som 2a i loppet på en bra tid ca 2.17. MEN – tyvärr fick Fabrice en Penalty i en av omkörningssituationerna och fick därmed inte åka vidare. Vi summerar dock med en mycket god insats med aktiv åkning i rekordfarter. Vi lär av situationen och jobbar vidare!