SC 1 på lördag

På lördag är det Scandinavian Cup Tävling i Malmö is-stadion. Åkarna har uppvärmning på is kl 08.00-så kom i god tid. Funktionärer hoppas vi kommer kl 07.30. Tävlingen börjar kl 09.00 först med ett kort möte med aktiva och funktionärer och tävlingen beräknas pågå fram til kl 13.30. Välkomna!

Om det är några frågor kan ni maila Gisle tverland@gmail.com eller ringa på 0737-816939

22a på 1500m

Ranya gjorde en stark REP-semi idag och tog sig vidare till REP-finalen. Det var bra taktisk åkning, bra spårval och mycket vilja som tog henne till finalen. Den nya regeln som tillåter omkörning i ingången tillämpade Ranya flera gånger med stor framgång. I finalen där de två bästa åkarna kvalade till världscupen kom hon på en 5:e plats. Bästa resultat under VC 1 i Montreal blev en på 22:e plats på 1500m. Ett helt ok resultat med tanke på förutsättningarna inför tävlingen. Ranya kommer nu istället för att åka VC 2 åka till Salt Lake City på träningsläger. Med träning på hög höjd, bra is och med många erfarna åkare kommer hon att träna hårt inför säsongens höjdpunkter, EM i Heerenveen och VM i Sheffield.

Alex har idag i Berlin putsat till sitt personliga rekord på 500m i long track, nytt PB är 43,68.

alex_hastighet

Resultat

Ranya låg bra med i fältet på andra plats fram tills det var 2 varv kvar. Då tappade Ranya sitt spår och de två åkarna bakom körde förbi. Ranya slutade på 4:e plats i heatet.

I Berlin har Alexander kört 500m på tiden 43,93 och 1000m på 1,29,00. På 500m tar Alex sig in på klubbens topp 10 lista.

Foten höll-huvudet gör ont

Ranya blev 4:a på den inledande distansen 1000m. På 1500m tog Ranya kommando tidigt i loppet. Efter några varv tappade hon position och gled ner i fältet samtidigt som tempot höjdes. Ranya körde ifatt och försökte sen göra sig redo för en omkörning. Men då körde hon på en plopp och stöp som en fura med huvudet först in i kuddarna. Aj. Det som var väldigt skönt idag var att fötter och vaderna känns bättre. Men det behövs justeringar i teknik och skenor för att åka ännu fortare. Imorgon kommer Ranya att köra repecharge på 1000m och på söndag repecharge på 1500m.

Här kommer lite annat från Världscup 1 i Montreal: De nya tävlingsreglerna har flutit på bra. Det känns som att det blev lite fler omkörningar i ingången i kurvan, vilket är bra. Flera lag har tagit in nya åkare i lagen och många coacher har ”bytt land”. Korea saknas på plats.

Kvaldag i Montreal

Idag, fredag, är det kvaldag till världscupen här i Montreal. Ranya kommer att starta på 1000m och 1500m. Första start går redan lokal tid 09.00 (svenskt tid 15). Det är med viss ovisshet vi går till start. När Ranya inte har ont så går det fort på isen men det allra minsta något i skon ligger fel och det blir tryck mot knölen på foten så har hon svårt att åka. Så är läget här i Montreal innan start idag. Klockan är 05.45 och det är dags för frukost. Du kan följa tävlingen via denna länk.

Regnigt i Montreal

Regn och åter regn. Det var en tuff landning, i regn och blåst, med flyget idag i Montreal. Coach Linda har anlänt och det känns skönt att vara på plats. Det skall tydligen regna i ytterligare en dag. Tur att vi åker inomhus. Ranya har kört 3 ispass med Internationell Montreal. Det går bättre och bättre med ”de gamla skorna”. I helgen skall dessa skor byggas om och förstärkas i ”skridskofabriken”. Men varvtiderna går i rätt riktning 😆 och känslan i Ranyas vad är bättre vilket lovar gott. Vi kör ”office” under helgen och går på is igen på måndag. På måndag blir det också specialgjutning av nya skor.

Ranya i Montreal

Ranya har anlänt till Montreal och kört första isträningen. Det blir till att gjuta nya skor på fredag och i helgen kommer de gamla skorna att förstärkas för att hålla över första världscupen. Artikel finns i Sydis idag om Ranya-läs mer här. På Ranyas egen hemsida kan du läsa mer.

Hemma igen

Idag var det träning som vanligt igen i Malmö ishall. Jacob vann med god marginal i Rostock. Med en vrickad fot stod han dock idag och tittade på isträningen. Alla juniorer tog personliga rekord i Rostock och lärde sig mycket. Samtliga lopp finns på video. Kontakta Daniel om du vill ha. Några ligger ute på YouTube och du hittar länkarna under sidan Video. Gisle har också gjort en liten film om resan.

För Ranya var det sista isträningen innan morgondagens avfärd till Canada. Väl framme i Montreal imorgon kommer Ranya att gjuta en ny sko till sina skridskor och bygga om den gamla skon. Känningarna i vaderna från Milanotävlingen sitter kvar  och Ranya har bytt skor igen för att minimera kramper och känningar i vaderna.

För Alex slutade Star Class tävlingen i Milano mycket bra med en avslutande 12:e plats på 1000m. Totalt sett kom därmed Alex på en 16:e plats i sin B-klass bland 35 startande ungdomar i åldern 16-17 år. Mycket bra resultat.

På programmet framöver: Världscup för Ranya i Montreal den 22-24 oktober, SkridskoAkademin i Berlin den 20-24 oktober för Alexander Dyk-Strömberg och Daniel Jansson och därefter Scandinavian Cup 1 i Malmö den 30 oktober.

Jacob 1a i Rostock

För Jacob går det lysande i Rostock och han var vunnit båda de inledande distanserna 333m och 666m. Många nya personliga rekord blir det också. Hampus Jönsson 50,498 (500m), Jacob 36,276 (333m) och 1.12,918 (666m), Daniel J 39,018 (333m) och Fabbe 51,015 (500m) och 1.21,812 (777m). Därmed är även Fabbe inkvalad till Star Class (tidigare under säsongen har Jacob kvalat).