22a på 1500m

Ranya gjorde en stark REP-semi idag och tog sig vidare till REP-finalen. Det var bra taktisk åkning, bra spårval och mycket vilja som tog henne till finalen. Den nya regeln som tillåter omkörning i ingången tillämpade Ranya flera gånger med stor framgång. I finalen där de två bästa åkarna kvalade till världscupen kom hon på en 5:e plats. Bästa resultat under VC 1 i Montreal blev en på 22:e plats på 1500m. Ett helt ok resultat med tanke på förutsättningarna inför tävlingen. Ranya kommer nu istället för att åka VC 2 åka till Salt Lake City på träningsläger. Med träning på hög höjd, bra is och med många erfarna åkare kommer hon att träna hårt inför säsongens höjdpunkter, EM i Heerenveen och VM i Sheffield.

Alex har idag i Berlin putsat till sitt personliga rekord på 500m i long track, nytt PB är 43,68.

alex_hastighet