4:e plats till Fabrice på 1000m

I A-semifinalen bjöds det på dramatik. Jacob och Fabrice gick i samma heat och ”gameplan” var att ta båda med till A-finalen. Jacob i täten och Fabrice hack i häl höll tills halva loppet var över. Då slant Jacob tyvärr och kom därmed till B-final. Fabrice blev omkörd av en snabb italienare men lyckades hålla andra platsen och tog sig säkert till A-finalen. I denna kom han på en 4:e plats. Resultat på 1000m junior A.  I totalen efter 3 distansen kom Jacob på en hedrande 4:e plats och Fabrice på en 7:e plats.
Overall Resultat deltävling 1-junior A.

Hampus kom på en 23:e plats på 500m, 1000m på en 27:e plats och i totalen på en 26:e plats.

Europa Cup – Star Class

Välkommen till Malmö Isstadion för att se på Europa Cup, även kallad Star Class, fredagen den 27:e november till söndagen den 29:e november.
Tävlingen avgörs i Malmö Isstadion och det är fri entré. Ta med dig svenska flaggor och hjälp till att heja fram det svenska laget.

Preliminärt program för helgen
Nedan hittar du ett preliminärt grovprogram för tävlingen. Via denna LÄNK kommer du att kunna se detaljprogrammet i slutet av veckan.

Fredag kl 11.00 Start på tävlingen, med finaler på 1500m
Lördag kl 09.00 Start på tävlingen förmiddagen junior B åkare och på eftermiddagen junior A och seniorer med finaler på 500m
Söndag kl 09.00 och slut senast kl 14.00 Finaler på 1000m

Kontakt och mer information
Eventansvarig och från arrangörsföreningen: Daniel Jansson 070-218 21 08
Ordförande för SK Skrinnaren som arrangörsförening: Martin Nilsson 073 354 57 71
Tränare för SK Skrinnaren: Linda Liljedahl 070-728 50 60
Svenska Skridskoförbundets representanter: Mikael Eriksson 070-630 00 42 och Linda Liljedahl (ledamöter)

Eventpage på FACEBOOK

Star Class 2015 planch

Anmälda åkare
Per idag har vi anmälningar från 11 länder, totalt 156 åkare från 49 föreningar. Via denna LÄNK kan du se samtliga anmälda åkare.

Max Sjöstedt-Eriksson, junior B

Coacher är Jean-Charles Mattei (Mälardalen Short Track) och Linda Liljedahl (SK Skrinaren)

Lite kuriosa
Preliminär starttid fredagen den 27 nov är kl.10.00 och tävlingen avslutas söndagen den 29 nov ca 14.00. Distanserna som kommer köras för alla klasser är 1500m som avgörs på fredagen, 500m som avgörs på lördagen och 1000m som avgörs på söndagen. Stafetter på 3000m kommer ha kvalomgångar på fredagen och finaler på lördagen.

Tävlingarna genomförs i ett så kallat ”All Final” system vilket innebär att alla åkare kör vidare oavsett placering i sitt heat, åkarna kvalar vidare uppå eller neråt i systemet. Preliminärt kommer varje åkare köra 3 x 1500m och 1-2 x 500m på fredagen. 2-3 x 500m och 2 x 1000m på lördagen och på söndagen 2 x 1000m. Nytt för i år blir stafett.

Star Class är en Europacup för juniorer och seniorer som består av 3 deltävlingar. Säsongens tävlingar går i  Malmö i november, Nottingham i januari och Albertville i februari. 3 deltävlingar körs också för de yngre åkarna som tävlar i junior C och D kategorierna.

De 8 bästa per klass efter 3 deltävlingar går till en Europacup final och möter där de 8 bästa ifrån Danubia Cup, motsvarande cup i östra Europa. I år kommer finalen gå i Budapest den 18-20 mars. Förra året kvalade Jacob Jansson (Jun B)  till finalen.

SK Skrinnaren i Malmö är officiella arrangörer till eventet och det blir ca 30 funktionärer från arrangörsföreningen. Viss hjälp kommer vi även att få ifrån Södermalms SK och IF Thor. De officiella funktionärerna såsom domare, tävlingsledare, starters m.m. har tilldelats oss av Star Class Cordination Group.

Bra länkar
Inbjudan till tävlingen (ANNOUNCEMENT)
Regler för tävlingen (MEMORANDUM)

Tidigare arrangemang från SK Skrinnaren
1997 EM i short track i Malmö Isstadion
2004 VM i short track i samarbete med SSF i Frölunda Borg (Göteborg)
2012 Star Class (Europa Cup) i Malmö Isstadion
2013 EM i short track i Malmö Isstadion
2014 Star Class (Europa Cup) i Malmö Isstadion

Herbert – Rostock 10 – 0

IMG_20151122_130244

Summeringen av helgen måste börjas med att nämna Herbert. Han gjorde sin första internationella tävling och han gjorde det genom att vinna alla lopp han ställde upp i. Han vann alla individuella lopp han ställde upp i och stafetten tillsammans med Viktor, Thea och Fanny. Efter att ha legat tvåa de inledande varven i sitt första heat körde han om och såg efter det inte ryggen på någon motståndare på hela helgen. Totalt blev det tio lopp under helgen och seger på 500, 222 och 333m. Redan efter en dags åkning var han hur rutinerad som helst på hur man presenterar åkare inför en A-final.

Viktor, Thea och Joline körde tillsammans i den högdramatiska silverklassen. De började alla lite trevande i sina inledande lopp på 777m och var alla precis utanför den grupp som gick vidare. Efter det visste de hur de skulle åka och tog en trippel i C-finalen. På 333m kom de första finalpoängen för först Joline och sedan Viktor strax bakom.

Helgens mest överraskande åkning kom på söndagens 500m, där Viktor med grymma starter och offensiv åkning slutade tvåa. Med tanke på att han inte var kvalificerad för klassen och fick en plats först efter återbud av andra åkare var det inget vi räknat med. Personbästat putsades med hela 6 sekunder.

Joline och Thea laddade också för något stort men båda föll i sina två första lopp. Den lilla skillnaden var att Thea som haft lite stolpe ut nu blev uppflyttad varje gång medan Joline kom allt längre ned i listan. Joline slutade fint med ett nytt personbästa i D-finalen och Thea blev femma i A-finalen.

Alla tre var så jämna att alla slog alla i inbördes möten under helgen. Efter helgens alla personbästa skiljer exempelvis nu bara 8 hundradelar mellan dem på 333m.

Fanny var vår enda representant i guldklassen och hon körde riktigt bra under första dagen. Det blev personbästa på 1000m med 5 sekunder och efter det blev det även en liten putsning på 333m. Lite ovana vid de trånga heaten med de rutinerade tyskarna gjorde, trots sina personbästan, att hon inte fick ut allt hon kunde. Tyvärr fick tävlingen avslutas efter en dag då hon vaknade upp genomförkyld på söndag morgon.

Mirelle och Vincent var tävlingarnas yngsta deltagare och fick kämpa mot åkare som var upp till fem år äldre. De kämpade hårt och Mirelle tog exempelvis starten före en åkare som var fyra år äldre än henne. Vincent pulveriserade sitt personbästa på 333m från september med 14 sekunder. Vincent körde dessutom så fort att han bröt sin skena under första dagens åkning. Skärvorna från skenan blir tillsammans med den välförtjänta medaljen bra minnen från den internationella debuten.

Ungdomar i Rostock

I helgen startar Fanny, Joline, Tea, Mirelle, Viktor, Vincent och Herbert på Regio-Cup Nord i Rostock (vår närmsta short track förening). Killar och tjejer tävlar i samma klasser indelade i 3 olika kategorier-brons, silver och guld. Tävlingen körs i ett all-final system där alla ungdomar får träna och köra lika många lopp. En rolig och lärorik tävlingsform. Efter alla individuella lopp så körs också stafett. Flera föräldrar är med på resan och coach är Martin Johansson. Go-Go!

I väntan på reseskildring så kan ni hitta resultaten från tävlingen via denna länk.

Måndag ingen is

På måndag har vi ingen isträning (avbokade pga ishockeymatch). Så blir det tyvärr ingen träning då.

Men för er som åker i Skrinnarskolan så är ni välkomna att träna på tisdag med tävlingsgruppen samling 17.30 och IS 18.30-20.30 och som vanligt på onsdag.