1 i rankingraces

55 åkare totalt gick i rankingraces på 1500m. Jacob fick ett heat med 7 åkare och vann detta. Well done!

48 åkare totalt gick till rankingraces på 500m. Fabrice fick ett heat med 5 åkare på startlinjen. Vi hade en snabb amerikan Aaron Tran på bana 1 och Fabrice bana 2. Planen var att gå ifrån start och försöka få en luckad. Fabrice startade bra och fick en fin lucka i racet. Han lyckades få ett bra toppfartsvarv och sen körde han fin taktisk åkning i slutet och Aaron kunde aldrig köra förbi honom. Aaron (USA) är en meriterad världscupsåkare som åkt till sig en 10:e och en 12:e plats under höstens VC-tävlingar. En bra seger för Fabrice.
Vi fick också kvitto på att de åkare som Fabrice hade i sitt preliminära heat i fredags var riktigt bra. Canadensaren Marc-Olivier LeMay gick till B-final på 500m och japanen Kazaki Yoshimaya var i A-final på 1500m. Då skall vi ha i minne att Fabrice ledde detta 500m lopp i 3 varv och var på kvalplats när det var 1,5 varv kvar.

I mailevent hade vi Jacob på 500m. Jacob kom bra iväg första metrarna men fick inte riktigt till accelerationen i första kurvan. 3 åkare stack iväg och Jacob fick en lucka tidigt i racet som han inte kunde åka ifatt. Han kom 4a i racet med 5 åkare till start.

1500m (91 åkare): Fabrice 28:e plats och Jacob på 37:e plats
500m (89 åkare): Fabrice 42:e plats och Jacob på 29:e plats

Jacob vidare på 500m

…och Fabrice till kvartsfinal på 1500m.

Jacob hade ett tufft preliminärt heat på inledande 500m men tog andra platsen efter första kurvan och kunde sen hålla den hela vägen i mål.
Fabrice tog starten på 500m övertygande och såg stabil ut i början av sitt race. Tyvärr blir han dock omåkt sista varvet av två duktiga åkare som vi tror kan gå långt i tävlingen. Nu blir det rankingraces imorgon för honom.

I heaten på 1500m gjorde Fabrice en strålande insats där han kontrollerade loppet från start och reglerade farten så att tredjetiden skulle räcka för avancemang. Från kvartsfinalen med 32 åkare gick endast 12 åkare vidare (2 i varje heat) till semifinal. Kvartsfinalen avgjordes redan på fredagen och Fabrice kom på 6:e plats i sitt heat. Fabrice var bra med offensivt tidigt i loppet men fick lite oflyt och tappade åkrytm och kom då bak i fälten en lucka som han inte lyckades åka ifatt igen.
Jacob som kom på fjärdeplats i heaten på 1500m kommer att åka rankingraces imorgon förmiddag för att göra upp om sin placering.

På 1000m hade vi verkligen inte flyt. En oförsiktig omkörning på insidan resulterade i en penalty för Fabrice. Ups! För Jacob blev det ett rörigt lopp där han aldrig hittade åkrytmen och han kände sig störd av en jagande italienare bakom sig. Det blir därmed rankingraces för Jacob på distansen.

Isen har varit snabb tidigare i veckan men under kvaldagen var det svårt att hålla iskvaliteten pga många race och deltagare i tävlingen. För er som har koll på hur ett mästerskap i short track brukar gå till så kan vi säga att det är ett modifierat program pga det höga numret anmälda åkare.

Idag, lördag, går Fabrice i rankingrace på 500m och Jacob i rankingrace på 1500m samt i ”mainevent” på 500m som börjar med heat. Tävlingen går att se live via organisationens hemsida.

Inför JVM Sofia

Sen i måndags har vi varit på plats i Sofia för träning och förberedelser inför JVM som startar på fredag. Jacob är nu frisk och träningen har fungerat bra både för Fabrice och Jacke. Linda har följt med laget som ledare och Daniel har anslutit från Sverige. Vår norska vän Martinius har också kommit hit.image

Det är ett rekordstort startfält som kommer till start i helgen. Från 38 länder är det 114 herrjuniorer och 80 damer anmälda. Vi tror att det kommer ca 90 herrjuniorer till start individuellt. Torsdag kväll kommer seedning och heat.

Formatet på tävlingen:
Fredag: Kvaldag på samtliga distanser, troligtvis 2x1500m, 2x500m och 2x1000m
Lördag: Rankingraces på förmiddagen på 1500m och 500m /Finalblock på 1500m (semifinal och final) och 500m (kvart, semi och final) på eftermiddagen
Söndag: Rankingraces på förmiddagen på 1000m /Finalblock på 100m (kvart, semi och final) och superfinal på 1500m på eftermiddagen

Anmälda åkare till JVM
Heat och resultatlänk till JVM
Tidigare resultat: Fabrice Dufberg Suh och Jacob Jansson

 

1a i ranking races

Fabrice vann idag sitt rankingrace och mer än så gick inte att göra. Bra aktivt åkning och bra lopp!  Fabrice levererade enligt raceplan och vann sitt rankingheat med marginal på tiden 1.29,980 vilket gav honom en 23e plats på distansen. I totalen slutade Fabrice på en 19eplats på sitt första EM.

Jacob körde till sig en andraplats i sitt rankingheat på en ok tid 1.29,385, vilket gav en 28e plats på distansen bland 42 startande herrar. Kroppen börjar svara bättre och bättre, dagens 1000m var ett litet test och det funkade bra. En veckas bra träning i Sofia och Jacob är redo för JVM nästa helg.

I totalen kom Jacob på en 30e plats bland 42 startande herrar, vilket är 2 placeringar bättre än förra året.

Fabrice (42 startande)   1500m: 16e   500m: 20e   1000m: 23e    Overall: 19
Jacob (42 startande)      1500m: 26e   500m: 30e    1000m: 28e  Overall: 30

Resultatlänkar:
HERRAR:  Sammanlagt –  1500m  –  500m  –  1000m   (42 aktiva)
DAMER: Sammanlagt  –  1500m  –  500m   –   10000m  (33 aktiva)

Vi kan glatt konstatera att det är 12 år sedan (EM i Zoetermear 2014) som Sverige genom Martin Johansson hade en semifinalplats på herrsidan. Martins kommentar till detta var idag ”Det var på tiden! Grattis Fabrice!”.

Topp 32 i respektive klass kvalar in 2 aktiva/nation till nästkommande EM. Med en 32:e plats på damsidan och Jacobs 30:e plats samt Fabrices 19:e plats säkrades dessa och Sverige får därmed 2 herr- och 2 damplatser till nästa EM (precis som vi hade i år).

Mer om EM och om toppåkarna i tävlingen går fint att läsa på ISU:s hemsida.

HEMMALÄGER: Under helgens EM har vi parallellt arrangerat ungdomsläger där temat har varit att ha kul, lära sig mer om short track, lära sig att slipa, träna och titta på EM på storbildsskärm. Martin Johansson har skött lägret tillsammans med Nina och våra ungdomsledare, Victor och Johanna. Laget ifrån EM i Sotji (Linda, Jacob och Fabrice) skickade i fredags en videohälsning som blev uppskattad bland ungdomarna och ryktet säger att hela Åkarp kunde höra att det var race på gång när Fabrice tävlade. Hejarklacken hördes nästan hela vägen till Sotji. Kul!

16e plats på 1500m för Fabrice

Det blev en hedrande 16e plats på 1500m idag för Fabrice Dufberg Suh. Även på 500m gick det riktigt bra och Fabrice slutade på en 20e plats. Snygg mästerskapsdebut med mersmak.

Jacob som kämpar på med en seg kropp efter sjukdom körde till sig en 26e plats på 1500m och en 30e plats på 500m.

Tyvärr hade grabbarna en mycket tuff lottning i kvalet på 1000m (pga att de är orankade och utan VC-poäng). Så imorgon blir det rankingrace och målet blir att knapra så mycket poäng som möjligt för att ta poäng till den totala sammanställningen.

Fabrice till Semifinal

EM har börjat och idag var det kvaldag på samtliga distanser. Bäst idag gick det för Fabrice som på 1500m lyckades ta sig vidare från kvalet till semifinalen på 1500m. Därmed åker han i finalpasset imorgon som går att följa live på web-TV. Detta startar lokal tid 14.02 (12.02 i Sverige).

Både Jacob och Fabrice har åkt bra idag. Fabrice lyckades även på 500m att gå vidare från första omgången (preliminära heat) till heaten. I heaten var Fabrice bra med och mycket nära att ta tredje platsen i sitt heat vilket hade kvalat in honom även på denna distans till ”mainevent” och kvartsfinalen. Jacob gjorde en mycket bra insats och var inte alls långt ifrån att gå vidare. För Jacob svarar kroppen bara bättre och bättre för varje dag. Men helt återställt var han inte idag och vi ser därför framtiden ann. För både Jacob och Fabrice en mycket lärorik dag där vi jobbat med många viktiga delar såsom teknik, taktik etc.

image

EM short track Sotji

Från klubben har vi Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh och representerar Sverige då EM avgörs i ryska Sotji. En av ledarna är Linda Liljedahl.

Under hösten har resultaten varit riktigt bra och vi har tränat bra inför mästerskapet. För Jacob blir detta hans tredje EM. Lite oturligt så drog Jacob på sig några sjukdagar veckan innan avfärd. Fabrice gör mästerskapsdebut.

Eventsida

Resultatsida

image

Terminsstart för Skridskoskolan

Skridskoskola_vt16Då var det dags för en nya skridskotermin. Vi hälsar nya medlemmar välkomna till vår Skridsko- och Skrinnarskola. Varje måndag kör vi kl 18.30-19.30 i Malmö Isstadion. Ta med dig skridskor, hjälm och handskar. Barn och ungdomar som är nya på skridskorna går i skridskoskolan och de som vill lära sig att åka på långa skenor går i Skrinnarskolan. Välkomna!

 

BRONS o PB

Fabrice Dufberg Suh tog idag bronsmedalj på 1000m vid Star Class i Nottingham. Det var en myket tight semifinal där Fabrice med en mycket snygg målgång tog sig till A-final. Fabbe lyckades i A-finalen köra till sig en 3:e plats. Fabrice 1000m resultat 500m resultat och 1500m resultat . I totalen kom därmed Fabrice på en 5:e plats på deltävlingen och han ligger efter 2 deltävlingar (Malmö och Nottingham) på en total 5:e plats. Jacob Jansson som avstod från helgens Star Class ligger nu på en 6:e plats i rankingen. Aktuell ranking Star Class Junior-A. Nu återstår en deltävling i Albertville den 26-28 februari. De 8 bästa åkarna efter denna tävling går vidare till Europa Cup Finalen.

Nathalie Larsen som åkte sin första internationella tävling i helgen slog till med nytt årsbästa på 500m och nytt personligt rekord på 1000m. Grattis Nathalie och Fabrice!

FDS brons

Star Class Nottingham

Då var det dags för säsongens andra deltävling för Star Class junior A, B och Senior. Den första höll vi ju själva här i Malmö. Nu går tävlingen vidare till Nottigham, England. Från klubben startar Nathalie Larsen och Fabrice Dufberg Suh, Ledare är Emma och J-C. Fabrice ligger rankad på 7:e plats i sin klass inför andra deltävlingen. De 8 bästa, efter 3 deltävlingar (där 2 av 3 räknas) går vidare till Europa Cup Finalen.

Här kan du se deltagarlistan och här kan du följa tävlingen live. Tävlingen startar på fredag kl 11.40.