Start för SKRIDSKOSKOLAN

På måndag nästa vecka, den 31 augusti, startar vår SKRIDSKO- och SKRINNARSKOLA. Träningstiden är mellan kl 18.30-19.15 i Malmö Ishall. Du är välkommen som nybörjare att lära dig att åka skridskor. Du kan välja mellan att åka på egna skridskor av valfri sort eller hyra short track skridskor av föreningen. Även du som kan åka skridsko men vill lära dig att åka på långa skenor eller lära sig att åka lite fortare är välkommen.

Det är obligatoriskt med hjälm och handskar i syfte att kunna bedriva en säker träning på isen. Träningen för barnen och ungdomarna är varierande och bygger på lekar, koordinationsbanor, tävlingsmoment mm. Nya medlemmar kan läsa mer om föreningen under denna länk.

Förenings tränare som tar hand om er är: Hampus Jansson, Martin Johansson och Henrik Johansson. VÄLKOMNA!

Resultat klubbtävling 1

I bifogad fil finner ni resultatet efter Klubbtävling 1 som genomfördes på torsdagskvällen.
Bra genomförda lopp av de aktiva och vi fick för första gången tillämpa den nya startregeln.
Tack  funktionärerna  som ställde upp!

Resultat SKS Klubbtävling 1 2015-08-20

Fabrice noterade ett nytt svenskt juniorrekord på 1500m med tiden 2.19,706 i sin comeback. Grattis Fabbe till fina resultat! (Det gamla rekordet hade Jacob Jansson på tiden 2.22,697).

start

 

Sommarisläger fortsätter

Förra veckan hade vi många aktiva på isen under Sommarisläger 1. Denna vecka med start imorgon måndag. kör vi vidare med Sommarisläger 2. Hör av dig till Linda eller Daniel om vill ha mer info och träningstider mm.

Tjuvstart på Skrinnarskolan

Vi kommer att redan nästa vecka starta upp lite träning med Skrinnarskolan. Välkomna på träning följande tider:

Måndag 17/8 17.45-19.00
Söndag 23/8 17.00-17.45
Måndag 24/8 17.45-19.00
Söndag 30/8 17.00-17.45

Ordinarie träning börja måndagen den 31 augusti.

Sommaristräning med blick mot EuropaCup på hemmaplan

Nathalie Larsen, Jacob Jansson, Hampus Hende och Fabrice Suh är några av våra åkarna som precis klivit på isen i Malmö Ishall. I veckan blir det ett isläger med tuff träning inför stundande Europacup som kommer att avgöras den 27-29 november på hemmaplan i Malmö Ishall. Klubbkompisarna drillar teknik och distansträning med klubbens övriga åkare. En viktig grundbult inför vinterns tävlingar. Nathalie och Fabrice har precis fått besked på att de är uttagna i MIA:s Elitprogram och Hampus och Jacob pluggar på Malmö Idrottsgymnasium. Ett viktigt stöd i deras elitutveckling.

För Jacob och Fabrice är siktet inställt mot att i år både tävla på junior- och seniornivå. Förra årets 24:e plats för Jacob på EM gör det möjligt för Sverige att ha två platser på årets EM som avgörs i Moskva. Målet är såklart inställt på att ta dessa platser. Världscuper under vår & höst skapar rutin för juniorerna att sparras mot de lite mer erfarna åkarna. En viktig pusselbit i deras utveckling. På juniorsidan är det JVM och Europacuper som står i fokus. Jacob lyckades förra året ta två medaljer på Europa Cuperna och Fabrice merit från 2014 års JVM är en 23:e plats med mersmak. Två hungriga juniorer laddar inför vintern.

Hampus som är ett år yngre har tränat på bra i sommar och byter nu klass till junior B. Tuffare motstånd väntar och för Hampus är siktet inställt mot Europa Cuperna för juniorer i första hand. Nathalie som förra året drogs med lite skador ser också fram emot årets Europacuper.

En spännande säsong ligger framför våra klubbåkare!