Sommaristräning med blick mot EuropaCup på hemmaplan

Nathalie Larsen, Jacob Jansson, Hampus Hende och Fabrice Suh är några av våra åkarna som precis klivit på isen i Malmö Ishall. I veckan blir det ett isläger med tuff träning inför stundande Europacup som kommer att avgöras den 27-29 november på hemmaplan i Malmö Ishall. Klubbkompisarna drillar teknik och distansträning med klubbens övriga åkare. En viktig grundbult inför vinterns tävlingar. Nathalie och Fabrice har precis fått besked på att de är uttagna i MIA:s Elitprogram och Hampus och Jacob pluggar på Malmö Idrottsgymnasium. Ett viktigt stöd i deras elitutveckling.

För Jacob och Fabrice är siktet inställt mot att i år både tävla på junior- och seniornivå. Förra årets 24:e plats för Jacob på EM gör det möjligt för Sverige att ha två platser på årets EM som avgörs i Moskva. Målet är såklart inställt på att ta dessa platser. Världscuper under vår & höst skapar rutin för juniorerna att sparras mot de lite mer erfarna åkarna. En viktig pusselbit i deras utveckling. På juniorsidan är det JVM och Europacuper som står i fokus. Jacob lyckades förra året ta två medaljer på Europa Cuperna och Fabrice merit från 2014 års JVM är en 23:e plats med mersmak. Två hungriga juniorer laddar inför vintern.

Hampus som är ett år yngre har tränat på bra i sommar och byter nu klass till junior B. Tuffare motstånd väntar och för Hampus är siktet inställt mot Europa Cuperna för juniorer i första hand. Nathalie som förra året drogs med lite skador ser också fram emot årets Europacuper.

En spännande säsong ligger framför våra klubbåkare!