Alla inlägg av Martin

Rullskridskoskola 2021

Måndagen den 17 maj drar vi igång vår populära inlinesskola
kl 18.00-18.50 på Stadionområdet. Jacob Jansson kommer att tillsammans med förenings unga ledare hålla i vårens aktiviteter. Vi hälsar vår gamla och nya medlemmar välkomna med sin anmälan!

Inlinesskolan riktar sig till barn och ungdomar, både nybörjare och mer avancerade åkare. Vi kommer att på plats dela in ungdomarna i mindre grupper för viss Corona-anpassning. Det är därför extra viktigt att alla anmäler sig och gärna i så god tid som möjligt på följande mailadress: skrinnaren@gmail.com

Tid: Måndagar med start 17 maj kl 18.00-18.50 – Anmälan krävs!

Anmälan obligatorisk: skrinnaren@gmail.com
Samling: Stadionområdet, området mellan Gamla Stadion och Pildammsvägen.
Ta med: Rullskridskor/Inlines, hjälm och handskar, gärna även knäskydd och armbågsskydd
Regn: Vid ihållande regn kan träningen bli inställd. Håll utkik här på hemsidan och på vår Facebook sida och håll dig uppdaterad på läget.
Period: Inlinesskolan håller på i 8 veckor, 17 maj-5 juli
(sen blir det en semesterpaus innan vi startar upp på isen igen i höst)

MVH Tränarna

Informationslapp för utskrift!
INFORMATION RULLSKRIDSKOSKOLA 2021

Ny skridsko och skrinnarskola 2018

Det nya året är igång och vi välkomnar både gamla och nya medlemmar till Isstadion.

Nu startar vi upp en ny skridsko och skrinnarskola och det är bara att ta med sig hjälm, vantar och eventuella egna skridskor och bege sig till Isstadion för våra måndagsträningar.

Istiden börjar 18:30 så kom gärna en kvart innan ifall ni vill prova shorttrackskridskor.

Har ni några frågor så använd kontaktformuläret så svarar vi så fort vi kan.

Dresden dag 2

Idag var det bara en distans att åka. Vincent och Mirelle åkte 333 meter och nu började det hända saker. Varje lopp har gått fortare och fortare under helgen. Rekord krossades flera gånger och båda två gjorde grymma omkörningar. Mirelle lyckades till och med att ta sig till semifinal på distansen. Thea och Joline körde 500 meter och det är distansen som alla åkare mäts och kvalificerar sig på. Thea fick en väldigt tråkig lottning med ytterbana i sitt första heat. Hon kom iväg sist och hade otur att falla i en omkörning. Efter det fixades starterna till och hon körde solo på sina nästkommande lopp. Båda gångerna putsade hon personbästat som till slut stannade på 55,501 med vetskap att där finns mycket mer att kapa. Joline gick på knock. Vann sitt heat och fick en svår semi. I semin hamnade hon trea i starten. Hon var snabbare men kom inte om. Besvikelsen försvann fort när hon fick höra nya personbästat 52,754. Helgen avslutades sedan i solsken med ärevarv på utomhusbanan.

Dresden för de yngre

I helgen kör även fyra av våra yngre åkare tävling utomlands. Vincent och Mirelle kör sin första stora tävling för säsongen och med sig har de även Thea och Joline.

Vincent och Mirelle kör i silvergruppen och har under lördagen tävlat på 500 meter följt av 222 meter. Båda åkarna har haft jättekul och slagit ordentliga personbästan på båda distanserna. Sammanlagt ligger de på plats 10 och 12 inför dag 2.

Thea och Joline kör i högsta kategorin, Platinum. Där började det bäst för Thea. Hon vann sitt heat och blev sedan 6:a totalt. I finalen körde hon för första gången under 2 minuter på 1000 meter.

På 333 tog Joline revansch och körde sig till helgens första A-final. Väl där gjorde hon en grym start och låg tvåa när hon föll. Thea tog starten i B-finalen och vann loppet överlägset. Pers på båda tjejerna och håller de samma tempo under söndagen på 500 meter. Blir det rejäla personbästa även där.

Säsongsdebuten avklarad i Rostock

Helgen i Rostock blev en succé för våra åkare.

Hampus har redan varit ute och åkt i Europa i år och för honom handlade om att få åka många bra lopp mot lagom hårt motstånd. För honom blev det åkning på typisk mellaneuropeisk is. Det betyder att isen konstant är uppkörd och har mellan 15 och 20 körda lopp innan man själv ska köra. Detta är inget vi är särskilt vana vid men Hampus hittade ändå några riktiga höjdpunkter. En av dessa var en målgång på 500 meter då han helt uträknad lyckas köra om motståndaren på utsidan och få fram en tånagel som gjorde att han gick vidare.

För tjejerna var det säsongsdebut mot ett gäng tyskar som kommit klart längre i sin säsong. Det var en hel del ringrostighet men åkningen blev bättre och bättre för varje lopp. Thea satte ett grymt personbästa på 777 meter med 6 sekunder och alla hade väldigt kul. Ska man summera tävlingen får man dock säga att det var stolpe ut.

Thea var på väg att göra en grym omkörning på utsidan på 500m. När hon är nästan om trillar den andra åkaren och drar med sig Thea i fallet.

Joline hade otur med tiderna. Först loppet var 9 hundradelar från personbästa, nästa lopp var hon 4. Första dagen var hon 37 hundradelar från att gå till final på tid och andra dagen var hon 2 från att gå vidare.

Fanny var den av våra åkare som höjde sig mest andra dagen men för hennes del var det också störst otur. Hon gjorde sin livs start på 500 meter och tog täten. När startern sedan skulle lägga ifrån sig pistolen gick ett skott av och det betyder att loppet bryts och ska köras om. I andra starten blev hon trängd och kom istället iväg sist.

Helgens höjdpunkt var dock stafetterna, där alla åkare inom varje klass blandades och fick mötas som fem jämna lag. Det var definitivt en ny erfarenhet med tjugo åkare i full fart samtidigt och nya kompisar att prata med.

För övrigt var detta den 23:e upplagan av Hansa Cup och vinnaren på 500 meter i seniorklassen hade exakt samma tid som Martin när han vann den första upplagan.

Testlopp på måndagsträningen

Fem åkare ställde sig på startlinjen under måndagens träning.

Målet var att se hur de låg till på 500 meter så här i början av säsongen och resultaten var väldigt bra.

Joline och Kajsa slog inte personbästa men var inte alls långt ifrån vilket var bra eftersom deras personbästa troligen var svårast att slå.

Thea slog inte rekord med mycket men hennes fyra tiondelar räckte för att klara kvaltiden till Star Class.

Och sen var det de andra två.

Både Mirre och Vincent har tränat på flitigt och när de nu fick chansen så slog de båda två personbästa med tio sekunder.

Grattis till er alla för fina lopp! Härligt jobbat alla!

VC: Jacob på 26e plats på 1500 meter

Resultat Lördag

Under lördagen kördes 1500m (1) och 1000m. Jacob tog sig som segrande ifrån rep kvartsfinal till rep semi. I rep semi går en av sex åkare vidare till mainevent. Ett rafflande heat där Jacob var offensiv i ledningen i början av loppet. I mitten av loppet åker ”packen” om o Jacke får ett ”släpp”, han mobiliserar och laddar på för omkörning. Kommer förbi några åkare och avslutar på 3e plats. En kämpainsatser av en förkyld Jacke som inte mår helt toppen denna helg.

Fabrice gjorde också en god insats på 1000m. Han drog igång loppet då det var möjligt att gå på en tredjeplats med tid. Den planen fungerade väl och Fabbe tog sig tryckt vidare till rep kvart. I detta lopp blev det ytterligare ett nytt pers för Fabbe och loppet gick fort men tyvärr en fjärdeplats vilket idag blev en 35e plats på distansen.

Det startar totalt ca 60 herrar på tävlingen. Dagens rep semi är den första för Jacob och placeringsmässigt den bästa. Kvaldagen i Gangneung var också ett tillfälle då det var mycket nära mainevent för Jacob. Fabrice var i rep semi på båda sina distanser redan under världscup 1 i Calgary. Möjligheterna finns och det är nu bara tillfälligheter och lite tid som behövs innan ni ser dessa pigga och hungriga åkare i mainevent.

Resultat söndag:

Under söndagen tog det stopp för Jacke i första omgången. Det var bra fart i Jacke idag men han hade svårt att komma förbi och landade in på en 3e plats när 2 åkare gick vidare. En 42e plats på distansen.

Fabrice körde friskt i rep kvart på 1500m. Aktiv åkning ibörjan ifrån front, delar av ”packen” kom förbi och Fabrice svarar med en omkörning men blir blockerad och faller. Därmed fick Fabrice ”advancement” till nästa omgång. Det blev lottning i en tuff rep semi där en av sju åkare kvalar vidare till mainevent. Det blev en 5e plats för Fabbe som därmed kom på en 31e plats på distansen.

Pers, podium och pokal

Mirelle slog under dagens tävlingar pers fyra gånger på fem lopp idag och varje gång med en sekund. Plumpen var i D-finalen på 500 meter där ett jättepers var nära men ett fall på sista varvet grusade en bra tid och placering.

På 333 meter blev gick det desto bättre och det blev flera snygga omkörningar.

För Joline blev det dåliga banlottningar, dåliga starter, stökiga lopp och snygga omkörningar. Hon tog sig till A-final på helgens samtliga distanser. 

På 500 meter blev det en tredjeplats efter en dålig start. Joline hade massor med fart men lyckades inte ta sig förbi. Hon var nöjd med tredjeplatsen men tyckte att det nya personbästa på 57,3 kunde varit ett par tiondelar snabbare.

Det blev samma visa på 333 meter men där hann hon från sin ytterbana inte om konkurrenterna.

Sammanlagt ledde de tre finalplatserna till årets första podiumplacering och en fin pokal.

Tillbaka i Dresden

Joline och Mirelle tävlade i Dresden i februari och denna helgen är det dags igen.

Joline kvalade in till silvergruppen och där har det gått bra. 

Första distansen var 777 meter och efter ett nervöst heat som slutade i en andraplats tog vi en taktikgenomgång. Resultatet kom direkt och semifinalen vanns och det betydde final.

Finalen kördes över 1000 meter och motståndet var tre samkörda åkare från Rostock. Joline låg sist i starten men tog sig upp genom fältet och var uppe i ledningen ett par gånger innan hon satte in stöten med tre varv kvar. En av Rostockåkarna orkade hänga på och tog sig om, men en glad andraplats blev det. Tiden på 2:00:514 är pers med massor av sekunder.

Mirelle hade det tuffare i sin bronsgrupp där åkarna var 1-3 år äldre än henne. Hon fick göra debut på 777 meter och försökte hänga på de äldre åkarna. Tyvärr blev det fall i båda de första loppen och en D-final.

I finalen blev det en dålig start och låg länge femma. Efter ett par varv började hon ta in och körde om åkarna en efter en. På sista varvet var hon på väg om tvåan som då föll och drog med sig Mirre. Alla åkarna körde om och det blev en sistaplats med stor mersmak på distansen. 

I morgon kör båda tjejerna 500 och 333 meter. 500 började redan idag med att Joline enkelt vann sitt heat från ytterbanan som syns i bilden.