1 i rankingraces

55 åkare totalt gick i rankingraces på 1500m. Jacob fick ett heat med 7 åkare och vann detta. Well done!

48 åkare totalt gick till rankingraces på 500m. Fabrice fick ett heat med 5 åkare på startlinjen. Vi hade en snabb amerikan Aaron Tran på bana 1 och Fabrice bana 2. Planen var att gå ifrån start och försöka få en luckad. Fabrice startade bra och fick en fin lucka i racet. Han lyckades få ett bra toppfartsvarv och sen körde han fin taktisk åkning i slutet och Aaron kunde aldrig köra förbi honom. Aaron (USA) är en meriterad världscupsåkare som åkt till sig en 10:e och en 12:e plats under höstens VC-tävlingar. En bra seger för Fabrice.
Vi fick också kvitto på att de åkare som Fabrice hade i sitt preliminära heat i fredags var riktigt bra. Canadensaren Marc-Olivier LeMay gick till B-final på 500m och japanen Kazaki Yoshimaya var i A-final på 1500m. Då skall vi ha i minne att Fabrice ledde detta 500m lopp i 3 varv och var på kvalplats när det var 1,5 varv kvar.

I mailevent hade vi Jacob på 500m. Jacob kom bra iväg första metrarna men fick inte riktigt till accelerationen i första kurvan. 3 åkare stack iväg och Jacob fick en lucka tidigt i racet som han inte kunde åka ifatt. Han kom 4a i racet med 5 åkare till start.

1500m (91 åkare): Fabrice 28:e plats och Jacob på 37:e plats
500m (89 åkare): Fabrice 42:e plats och Jacob på 29:e plats