17 veckor på is avslutade…

Våra elitåkare har varit på isläger i italienska Courmayeur tillsammans med landslagsåkare ifrån Lettland och Litauen. Föreningen har i år gjort en unik satsning för våra bästa åkare; Jacob Jansson, Hampus Hende och Fabrice Dufberg Suh. Detta har inburit 3 isläger á 10 dagar i vår internationella träningsgrupp. De aktiva har gjort riktigt stora framsteg och goda insatser och alla har tagit kliv framåt på lite olika sätt. Daniel och Linda har varit tränare.

Lägret i Courmayeur genomfördes på hög höjd (1224m) vilket gav lite extra utmaningar. Lägret avslutades med en internationell tävling där våra klubbåkare mötte landslagsåkare från Polen, Italien, Frankrike och Lettland. Fabrice noterade bra placeringar på samtliga distanser 6a på 500m och 1000m samt 9a på 1500m och i totalen. Jacob noterade säsongsbästa och bäst placering på 500m med en 13:e plats. Hampus placerade sig bäst på 1000m, en hedrande 29:e plats bland 49 startande.

Under helgens tävling fick våra seniorer Jacob och Fabrice bra tävlingserfarenheter. För junior Hende blev det också en bra genomkörare och han fick möjlighet att tävla på en högre nivå än tidigare (seniorer och juniorer tävlade tillsammans).

Förutom ovanstående  isläger har vi genomfört isläger på hemmaplan i Malmö med nationella skridskoåkare och i Jelgava. 20 veckors träning varav 17 veckor med is är nu gjorda och vi närmar oss säsongens första viktiga tävlingar; VC 1/OS-kval Budapest (UNG) 28 sept –  1 okt, VC 2/OS-kval Dordrecht (NED) 5-8 okt och
Star Class 1 AB Davos (SWI) 3-5 nov.

Föreningens styrelse är stolta över att kunna bidra både ekonomiskt och med övrig support för att göra denna satsning möjlig. De aktiva bidrar förutom med egna medel också med passion, engagemang och målmedvetenhet. Coolt och friskt vågat! Men det är också fler som hjälper till i denna häftiga satsning. Vi vill tacka vår internationella träningsgrupp, aktiva, tränare och fysio, för ett unikt samarbete! Vi vill också tacka Malmö Idrottsakademi, Malmö stad och Trelleborgs Kiropraktorklinik för gott samarbete. Utan er hade detta inte varit möjligt!

En spännande tävlingssäsong ligger nu framför oss…