Rapport ifrån Rostock

Kul tävlingsdebut i Rostock med massvisa av goda minnen och härliga prestationer. Gött jobb alla!

Thea, Fanny, Joline, Mirelle och Vincent

Första dagen avslutad i Rostock och coach Martin summerar att alla våra fem åkare tog sig till minst semifinal. Alla åkarna gjorde jättefina prestationer.

Mirelle gjorde det kanske mest anmärkningsvärda med att slå personbästa i samtliga sex lopp under dagen. Starterna fungerade inte riktigt så alla loppen såg likadana ut. Mirelle kom iväg sist och körde sedan om alla åkarna. Hon var till slut en fotofinish från att knipa andraplatsen på 500 meter.

Fannys var inte långt efter när hon slog pers med nästan fyra sekunder för att knipa sista semifinalplatsen på 777 m.

Den tredje åkaren att höja sig en nivå var Vincent. Han var inte alltid nöjd men åkte alla sina lopp snabbare än de personbästa han hade när han kom hit.

Thea hade jätteproblem med isen och hade massor med fall. Till slut blev det en D-final på 1000 meter där hon bestämde sig för att slå personbästa. Hon drog på från start och passerade 500 meter på den näst snabbaste tiden hon kört. Trots den väl optimistiska öppningen höll hon ihop det och slog perset.

Joline var den enda som inte slog något pers men hade ändå mest framgång. Hon tog sig till A-final på på båda distanserna.

Tävlingen söndag? Jo coach Martin summerar andra dagen i Rostock.

Idag får vi börja med Joline som fixade en tredjeplats sammanlagt. Hon vann kvart och semi på 500 meter överlägset trots att hon återigen lottades på en ytterbana. I finalen fick hon innerbanan och det blev ett besök i kuddarna.

Thea tog sig också till samma final efter en taktiskt perfekt semifinal mot svårt motstånd. Varvet efter Joline gjorde hon ett besök i ungefär samma kudde i finalen.
Fanny körde upp sig och slog sitt tre år gamla pers på 500. Tyvärr kom hon inte om åkaren framför för då hade hon kapat en sekund till. Vincent lyckades inte putsa sitt grymma pers från igår, men gjorde några grymma lopp på 333 meter med flera fina omkörningar. Finalpoängen från första dagen gav ändå en fin sammanlagd position.

Mirelle fortsatte sin svit med pers i varje lopp. I semifinalen kapade hon en sekund till men blev hårt diskad då hon blev inknuffad i starten och satte en fot på fel sida ploppen i första kurvan. Tävlingen avslutades med allas favorit.

En mixedstafett där åkarna från alla klubbarna blandades. Nya lag bildades och åkarna man kämpat mot hela helgen blev lagkamrater för en stund.

Stort tack till Rostock! bra tävlingar och kul att komma till er.