Kategoriarkiv: Världscupen

VC 4 Marquette

Den 12 november startar den fjärde världscuptävlingen i Short Track för säsongen. Tävlingen är en av två kvaltävlingar där de internationella kvalplatserna skall fördelas mellan 300 åkare och 34 länder. Förra helgens kvaltävling i Montreal kommer att räknas tillsammans med denna helgens kvaltävling och avgöra de olika kvotplatserna till OS i Vancouver 2010. Det är upplagt för fyra spännande tävlingsdagar.
 
Ranya Ezzi från Malmö har inför denna kvaltävling skapat en kvotplats för Sverige på distansen 1500m. Det behövs en placering bland de ca 33 bästa idag för att behålla denna kvotplats. Dessa tävlingar avgörs svensk tid ca 18.00 och går att följa live via ISU:s hemsida.
 
På 500m och 1000m behöver Ranya vara minst topp 20 under helgens tävling för att skapa kvotplats på dessa distanser. Samtliga kval avgörs under torsdagen och fredagen. Finalerna avgörs under lördagen och söndagen och går att följa live på video på ISU:s hemsida. Passa på att se short track när det är som bäst.

Från Marquette

Då var det dags igen! Vi kom med flyg från Montreal via Detroit till Marquette i måndags vid lunchtid. Det har blivit 3 ispass här och imorgon börjar den andra och sista kvaltävlingen till OS i Vancouver.

Många lag blev av med sitt bagage på vägen in till Marquette. De sista åkarna fick sitt bagage i morse. Vi hade tur (och var välplanerade), skenor i flera väskor osv, så Ranya fick sina skenor och kunde träna redan i måndags. Ranya har tränat på bra i veckan och vi har snabba varvtider med oss in till tävlingen imorgon.

Du kan följa tävlingen live via denna sida.

Lovande kvalstart

På gårdagens 100om blev Ranya utslagen i första omgången. Nu väntar vila och träning inför nästa deltävling i Marquette den 12-15 november.

De åkare som kvalat vidare forsätter idag och imorgon med finaler på samtliga distanser. Dessa lopp går att följa live på video via ISU:s hemsida.  Ta tillfället och se short track när det är som bäst.

Just nu är det ”halvtid” i kvalet och Sverige har en kvalplats på distansen 1500m. Men mycket kan hända och allt är öppet inför nästa helg i Montreal.

Vidare till kvartsfinal

Bra taktisk åkning idag av Ranya ledde till en 3:e plats i heaten och avancemang till kvartsfinlen . Ranya tog kommando tidigt i loppen. Då det var 6 varv kvar låg hon på en tredje plats med Inna Simonova (KAZ) och Katalin Kristo (ROU) bakom sig. Det var tätt mellan tjejerna och Inna Simonova fösökte gå om Ranya på insidan två, tre gånger. Men Ranya täckte bra och åkte som tredje tjej över mållinjen.

I kvartsfnalen fick Ranya en tuff lottning och kom på en 6:e plats vilket resulterade i en 33:e plats på distansen.

På 500m knep Ranya från 3:e startpositionen en  2:a plats in i första kurvan bakom Sarah Lindsawy (GBR). Hon höll rygg bra genom första kurvan men blev sen omkörd av Xinyoe Wang (HKG). Men Ranya kunde sen hålla undan för bulgariskan Gergana Patsova och kom i mål på tredje plats. Hennes tid räckte till för vidare avancemang.

I andra omgången på 500m märktes det att det varit en lång dag och Ranya slutade på en fjärde plats (efter 9 timmar tävlande).

Totalt startade 60 damer och Ranya är rankad på 33:e plats på 1500m och på 44:e plats på 500m. Imorgon (läs fredag) avgörs kvalet på 1000m.

Ranya vidare…

Idag gick det bättre på 1000m. Ranya tog kommandot direkt från startlinjen på 1000m och drog igång loppet. Hon svarade bra då omkörningarna kom i loppet och kom på en 3:e plats i heatet och gick därmed vidare på tid. I andra omgången körde Ranya också mycket taktiskt bra och offensivt. Låg tvåa då det var två varv kvar men lyckades inte hålla undan i slutet av loppet. Offensiv och taktiskt bra åkning.