32:a på 1000m

I de preliminära heaten sattes farten upp direkt. Ranya som hade startbana fyra kom sist in i första kurvan. Men då farten var god var det bara till att slappna av och hänga med. När det återstod 3 varv av loppet laddade Ranya upp farten och gjorde en grymt bra omkörning på utsidan av polskan. Hon kom ledigt förbi polskan och säkrade sin tredje plats det sista varvet. Tid 1.35,243 och vidare till heaten .

I heaten blev det trångt i starten och Ranya försökte att direkt placera sig bra och körde om. Men samtidigt började canadensiskan Tania Vincent köra om och de slog ihop i första kurvan. Ranya tappade fart och Tania tog sig förbi Ranya som kom ner på en fjärde plats i fältet. Tempot sattes upp och Ranya låg och sparade energi till omkörning. Åkarna framför henne började köra om varandra men Ranya kunde aldrig riktigt gå förbi även om hon var hack i häl hela vägen. Hon blev 3.a heaten med tiden 1.35,423, då fransyskan blev diskad. Men tiden räckte tyvärr inte till för vidare avancemang. Även om distansen inte är färdigkörd så vet vi att Ranya kommer att få placering 32 i sammandraget.

Ranya var på 36:e plats förra helgen i Montreal. Dessa placering tillsammans kommer tyvärr inte räcka till en kvotplats på 1000m.