Kategoriarkiv: Tävlingar

André vann

Det blev en tät familjekamp om den prestigefyllda Luciatävlingen. ”Kung” André segrade, pappa Lars (på långa skridskor) tvåa och bror Christoffer på tredje plats. Grattis! På baklängestävlingen blev det jämnt mellan Krisse och Martin, där Martin till slut segrade med små marginaler. Fullständig resultatlista kommer inom kort, bilder ligger ute.

Snabba kanadensare

Det var tävlingar även på andra håll i världen i helgen. I Kanada kördes en rankingtävling för att utse vilka åkare som skulle tillhöra B-laget. De bästa åkarna är redan klara för OS och ställde inte upp men det gick ändå fort. Hela nio åkare körde snabbare än det världsrekord som gällde på 500 meter när säsongen startade. I semifinalen körde Michael Gilday på 40.432 sekunder vilket är drygt 2 tiondelar under det världsrekord som sattes vid senaste världscuptävlingen. Alla i loppet var under 41 sekunder. Loppet kan ses här: Gilday i B-laget gör 40.432.

Mot Silkeborg

DagenLaget mot Silkeborgs träning var med siktet inställt mot helgens Scandinavian Cup 2 i Silkeborg (DAN). Nu återstår träning på onsdag och/el torsdag innan avfärd till helgens tävling.

Länk till Short Track klubben i Silkeborg

Skrinnarens lag till Silkeborg, Christoffer-Krisse-Hampus (övre raden) och Fabbe-Jacob-Daniel-Hampus-Andre (nedre raden).
Vi önskar alla Skrinnare lycka till i Danmark i helgen!

Klubbtävling måndag

I all enkelhet kör vi klubbtävling på måndag med start kl 19.00. För de mindre kan man tävla på 111m (1v) o/el 333m (3v) och för de större kör vi 500m (4,5v). Kom i god tid så att tävlinge kan börja kl 19. Innan kl 19 är det Skridskoskola som vanligt och så klart tävlingen är klar så tränar vi vidare. Alla är välkomna!

Tio till Silkeborg

SK Skrinnaren ställer upp med 10 åkare på den andra deltävlingen av Scandinavien Cup i Silkeborg 5-6 december. Familjen Johansson-Lundqvist och Hende åker också med och hejar. Lagledare på tävlingen är Gisle Tverland.

De anmälda är Kristofer Magnusson, Daniel Hornitj, Hampus Jönsson, Alexander Dyk-Strömberg, Andre Johansson, Fabrice Suh, Hampus Hende, Daniel Jakobsson, Jacob Jansson och Christoffer Johansson.

Ranya har troligtvis tagit en OS-kvotplats på 1500 meter

Ranya hade läst på sina motståndare i kvalet väl och loppet gestaltade sig också exakt så som Ranya hade planerat det. Hon tog täten från start och visste att den offensiva ungerskan snart skulle komma upp och hjälpa till med farthållningen. Ranya gjorde heller inga större försök att försvara sig mot amerikanskan när denna körde om två varv senare. Detta var exakt denna position hon ville ha i loppet. De två framför stod för farthållningen som var så pass hög att de i sammandraget farligare åkarna inte hade en chans att komma förbi. Ranya slutade trea i sitt lopp och hade dessutom sparat en hel del krafter inför den så viktiga kvartsfinalen.

I kvartsfinalen låg Ranya med i klungan men tappade tyvärr lite kontakt när ryskan körde om med tre varv kvar. Loppet var det mest jämna av kvartsfinalerna och Ranya var trots den tappade kontakten och en sjätteplats i mål bara sex tiondelar från en plats i semifinalen.

Ranya kommer bli 32:a på distansen trots att den ännu inte är färdigkörd. Det resultatet tillsammans med 33:e platsen förra helgen ger en total 33:e plats på distansen. Det är 36 åkare som ska kvalificera sig men det finns dock även en regel som säger att det max får vara 60 damer som får starta på OS totalt och av den anledningen måste alla distanser inväntas inklusive stafetterna innan det är helt klart.

Senare under dagen kördes även 500 meter men eftersom Ranya anser att hon har större chans att ta en plats på 1000 meter så strök hon sig för att satsa allt på 1000 istället. Eftersom förra helgens 1000 meterslopp var en missräkning måste Ranya i morgon vara topp 20 för att kunna ta en plats även på denna distans. Hon har lyckats med detta tidigare och vi håller tummarna att hon ska lyckas igen.

Coach kommenterar: Mycket bra åkning idag på 1500m av Ranya. I kvartsfinalen så ville vi inte ta några risker då en ev DQ skulle innebära att vi tappade kvalplatsen. Ranya låg bra med i kvartsfinalen och det är små marginaler (7-tiondelar) som avgör i slutändan.

På 500m förra veckan så sträckte Ranya ljumsken vilket påverkade förra veckans 1000m. Så idag har vi bestämt oss för att köra på allt inför morgondagens 1000m. Många lag som har flera åkare byter åkare mellan 1500m och 500m. Det är för tufft att åka 4 lopp på 10 timmar under en dag. Det är ytterligare en anledning till att Ranya DNS på 500m.

Nu blir det massage, isbad, middag och vila inför morgondagen.
Ranya kommer att köra 1000m ca 19.00 svensk tid.

VC 4 Marquette

Den 12 november startar den fjärde världscuptävlingen i Short Track för säsongen. Tävlingen är en av två kvaltävlingar där de internationella kvalplatserna skall fördelas mellan 300 åkare och 34 länder. Förra helgens kvaltävling i Montreal kommer att räknas tillsammans med denna helgens kvaltävling och avgöra de olika kvotplatserna till OS i Vancouver 2010. Det är upplagt för fyra spännande tävlingsdagar.
 
Ranya Ezzi från Malmö har inför denna kvaltävling skapat en kvotplats för Sverige på distansen 1500m. Det behövs en placering bland de ca 33 bästa idag för att behålla denna kvotplats. Dessa tävlingar avgörs svensk tid ca 18.00 och går att följa live via ISU:s hemsida.
 
På 500m och 1000m behöver Ranya vara minst topp 20 under helgens tävling för att skapa kvotplats på dessa distanser. Samtliga kval avgörs under torsdagen och fredagen. Finalerna avgörs under lördagen och söndagen och går att följa live på video på ISU:s hemsida. Passa på att se short track när det är som bäst.

Från Marquette

Då var det dags igen! Vi kom med flyg från Montreal via Detroit till Marquette i måndags vid lunchtid. Det har blivit 3 ispass här och imorgon börjar den andra och sista kvaltävlingen till OS i Vancouver.

Många lag blev av med sitt bagage på vägen in till Marquette. De sista åkarna fick sitt bagage i morse. Vi hade tur (och var välplanerade), skenor i flera väskor osv, så Ranya fick sina skenor och kunde träna redan i måndags. Ranya har tränat på bra i veckan och vi har snabba varvtider med oss in till tävlingen imorgon.

Du kan följa tävlingen live via denna sida.