Star Class Turin

Den tredje deltävlingen av Star Class startar imorgon fredag. Till start i den blågula trikån är Hampus Hende som efter goda prestationer under hösten kvalat in på en förbundsplats. Hampus ligger efter två deltävlingar på en 23:e plats av 50 startande B-juniorer. De 8 bästa kvalar in till Junior Europa Cup Finalen som kommer att avgöras i Hasselt. Vi håller tummarna för att Hampus får till lite bra åkning i helgen. Första start på fredag kl 10.05.

För föreningen startar även Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh. Det var ett tag sedan Jacke och Fabbe körde Star Class, ett medvetet val med fokus på etablering i världscup och seniornivå. Helgens tävling har dock samlat en stort startfält med många världscupsåkare vilket lockade till start. För Jacke och Fabrice som inte åkt Star Class tidigare i år är det inte möjligt att kvala vidare till JECF. Tävlingen i helgen görs mer för att processa olika mål i den långsiktiga planeringen. Jacob tävlar i Junior- A klassen och Fabrice i seniorklassen.

Ledare på plats är Daniel Jansson. Rapporter kommer regelbundet på vår Facebooksida.

Rapport Star Class:

Ännu en lång och tuff Star Class helg genomförd. Med åkare i alla olika klasser blir det väldigt långa dagar, Hampus kör från 8:00-14:00 fredag och lördag, sen tar Jacke och Fabbe vid och kör från 14-20. Söndagen är sen komprimerad och håller på endast från 8:00-14:00.
Tyvärr hade arrangören stora problem med isen första dagen, dock lyckades de fixa till det någorlunda till lör/sön, men enligt åkarna var det årets sämsta is, dock är det samma för alla, så klaga hjälper ju inte så mycket.

Hampus fick inte riktigt till det som vi hoppats, det är tuff konkurrens i hans klass och man måste vara på topp hela tiden för att lyckas. Tyvärr lyckades han inte kvala Europacup finalen, men  ändå en godkänd insats.
Hampus bästa resultat kom på 500m med 15:e plats, på 1500m och 1000m kom han 23:a, sammanlagd placering blev 21:a av 38 deltagare . Och totalt i sammandraget kom Hampus 25:a av 55 åkare men tar man bort alla holländare och Italienare (bara 3 från varje land räknas) så kom han 14:e.

Fabrice helg har gått lite i oturens tecken, på 1500m blev han puttad bakifrån och föll utan åtgärd från domaren. på 500m kvartsfinal blir han också fälld bakifrån och trillar, tyvärr blir han också diskad för att han i fallet glider innanför första blocket.
Bästa resultatet fick Fabbe på 1000m där han vann C-finalen och kom på 9:e plats, sammanlagd placering 16 av 25 deltagare visar inte helt Fabbes kapacitet.

Jacob gick till B-final på 1500m och kom tillslut på 11 plats, på 500m lyckades han bäst med att komma 2:a i B-finalen och 5:a på distansen. På 1000m åkte han ur A-gruppen i kvartsfinal vilket innebar att han gick till C-final, där kommer han 2:a och 10:a på distansen. Sammanlagd placering 9:a.

MVH Coach Jansson.