Världscup 4 Gangneung

img_4272Sen i lördags har Jacob Jansson, Fabrice Dufberg Suh och coach Linda Liljedahl varit på plats i Gangneung, (Peyong Chang) Sydkorea och blivande OS arenan.
Du kan följa lite av äventyren via vår facebooksida.

Se kompletta resultat via följande länk:
http://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000039.

Se video från huvudtävlingen här:
http://www.eurovisionsports.tv/isu/

 

RESULTAT FREDAG:
Så här gick det inatt på kvaldagen:
Jacke 1500m: Svårt motstånd men är med bra från start, med 4 v kvar ligger Jacob 4a och 2 åkare före honom trillar, helt plötsligt är Jacob 2:a i loppet och vidare. Han ger allt men blir tyvärr omkörd med 1 varv kvar. Och hans tredjetid är 4:e bästa och det var 3 st som gick vidare.
En riktigt bra insats av Jacob som ger mersmak för fortsättningen.

Fabbe 1000m-1: Fabbe har också ett tufft motstånd i sitt heat, han börjar bra och är med och fightas om positioner de första 5 varven, tyvärr tar det lite för mycket kraft och han kommer 5:a i mål.

Fabbe 500m: Fabbes som är vindsnabb, tar direkt starten och leder i 2v sen blir han lite passiv och utputtad utan någon penalty och hamnar 4a, lite bakom. Kör ändå på sin näst snabbaste låglandstid 43,102. Men med hänsyn till torsdagens varvtider på träningen finns mycket mer att ge på återkvalet på söndag.

Jacke 1000m-2: Ett ”omöjligt”  heat på papperet, Jacob möter Shaoang Liu (HUN) , förra veckans vinnare på 1000m i Världscupen i Shanghai, Sjinkie Knegt (NED) Världscupledaren på 1500m och en ung lovande ryss och en Amerikan Jacob ser möjligheterna och är bra med tills det är 4 varv kvar.
Då blir Shaoang fälld av Sjinkie mitt framför fötterna på Jacob som tappar rytmen och kommer en bit efter. Sjinkie blir diskad och Jacob kommer 3a och är en en gång inte så långt ifrån att gå vidare.

RESULTAT LÖRDAG:
Fabbe 1000m-1: Bättre teknisk åkning idag av Fabrice som kom på 3e plats i sitt heat. Tiden räckte dock inte för vidare avancemang, 32:a plats på distansen av 49 startande.

Jacke 1500m: Jacke som är i bra form och riktigt bra i sitt heat men får tyvärr ett släpp på vänstern när han är på väg om från 3:e position mot ledning. Lite otur men tyvärr sånt som händer i shorttrack, i och med fallet blir hans position 47:a av 50 startande.
Ingen lyckodag idag. Men härligt med svensk support med svenska flaggor på läktaren.

RESULTAT SÖNDAG:
Fabbe 500m: Ett tufft heat med 3 åkare som på papperet är snabbare än Fabbe, är 3:a i starten och blir omkörd efter något varv, 1 penalty och Fabbe kommer 3:a i mål på helgens snabbaste tid, tyvärr är han snabbaste 3:e tid som ej går vidare till rep-kvart. Placering 36 av 50 startande.

Jacke 1000m-2: Även Jacob har tufft motstånd, 4 jämna som fightas om 2 platser, Jacob tar det lugnt de första varven och blir ojuste utputtad av en Turk när han ska börja avancera. Jacob går i mål som 3:a i sitt heat och får helgens bästa placering totalt, 32:a av 49 startande.

SUMMERING:
Vi summerar denna världscup med resultatmässigt en 32:a för både Fabrice på 1000m-1 och Jacob på 1000m-2. Killarna gör sin fjärde världscupsstart med bravur och Jacob var i fredags mycket nära att kvala direkt till huvudtävlingen. Vi har haft lite ”stolpe ut” framförallt Jacob är (oskyldigt) inblandad i flera situationer som kunde slutat på bättre sätt. Det bådar riktigt gott inför kommande tävlingar. Med i bagaget hem tar vi framförallt med oss en massa erfarenheter, lärdomar vi kan jobba med och en härlig känsla av kommande OS-stämning i Gangneung.

Coach Linda Liljedahl med Fabrice Dufberg Suh och Jacob Jansson
Coach Daniel Jansson supportar på hemmaplan med uppdateringar och annat.