Resultat fredag Star Class Asker

1500m Star Class, Hampus Hende – 21 plats!
Hampus Hende startade starkt i heaten på 1500m. Tog kommando i loppet och låg med i tätklungan då han olyckligt slog i skridskorna på en raka, föll och försvann därmed ur A-gruppen. Det blev vidare åkning i B-gruppen och där lyckades Hampus kvala till den bästa finalen vilket är C-final. Väl i C-finalen körde Hampus till sig en 4:e plats vilket blev en 21:e plats på inledande distansen för Hampus.

1500m Junior-B klassen, Hampus Hende 21:e plats (34 startande)

Kval 500m Star Class, Hampus Hende
På inledande 500m var Hampus revanschsugen och körde stabilt till sig en 2a plats i sitt heat efter att ha lett loppet under stora delen. Tiden 45,710 är bara en tiondel från pers. Därmed är Hampus vidare till A-gruppen inför morgondagen då 500m fortsätter.