”Nya” i tävlingsgruppen

Lasse Wilms och Nathalie Larsen är två ”nya” åkare i tävlingsgruppen. Både Lasse och Nathalie har tränat hårt på försäsongsträningen. Här kommer en intervju med Nathalie (Lasses kommer snart). Nathalie tog under sommaren hem 3 guld på SM i Inlines i Varberg.

Hur ser din bakgrund ut innan du började med short track i SK Skrinnaren?
Nathalie Larsen från Göteborg, jag har tidigare spelat både fotboll och hockey på elitnivå. Jag har en kandidatexamen i Sports Management från Niagara University där jag även spelade hockey för universitets laget som spelar i den amerikanska högsta ligan samt i landslaget. Efter studierna i USA flyttade jag hem till Sverige och fortsatte spela hockey för Linköping HC i riksserien.

Vad är dina mål inför säsongen och framtiden?
Mitt mål är att hitta flyt och tekniken i åkningen och bli mer stabil. Jag har även som mål för säsongen att tävla/kvala in till starclass tävlingarna, med sikte på att i framtiden kunna tävla internationellt.

Vad ser ni fram emot inför höstens träningar/tävlingar?
Inför hösten ser jag fram emot att kunna förbättra och jobba på min teknik samt att hitta ingångarna i kurvorna så jag kan sänka mina pers. Jag hoppas som sagt att jag ska klara att kvala in till Star Class, då höjdpunkten på säsongen hade varit att få köra starclass tävlingen i Malmö inför hemmapublik!

Du har fått en rivstart med Sommarläger 1 och 2. Några reflektioner så här inledningsvis på träningssäsongen?
De första veckorna på is har varit väldigt inspirerande med många duktiga åkare från andra länder och olika klubbar. Personligen har jag haft en lång försäsong så att äntligen få gå på is känns skönt. Att få tävla för Skrinnaren känns väldigt bra då tränarna är oerhört kunniga och erfarna samt att det är en riktigt bra och motiverad träningsgrupp där jag vet att jag kommer utvecklas och ha kul.

Välkomna till tävlingsgruppen!