Så tråkigt – Inget OS

Väntans tider är över – Sveriges Olympiska Kommitté har gett sitt besked – Det blir inget OS för Fabrice eller Jacob. Så innerligt tråkigt och tungt.

Helgens EM resultat var ett steg i rätt riktning, en 10:e plats för Fabrice och en 16:e plats för Jacob på den olympiska distansen 1500m. Men tyvärr räcker det alltså inte för att övertyga SOK om att få använda OS-kvotplatsen. Det känns såklart mycket tufft när vi var så innerligt nära. För er som inte sett racet – Ta en titt! Fantastiskt spännande semifinal där Fabrice och Jacob gick i samma heat, 2 första vidare till A-final och placering 3 och 4 till B-final.

Fabrice kommenterar ”Det känns bra att förbättra min 12:e plats från EM förra året, men väldigt tråkigt att vara så nära utan att lyckas. Oavsett är jag tacksam över de möjligheter jag haft och det stödet jag har fått”

Jacob summerar ”Jag känner enormt stor besvikelse över att inte få köra detta OS. Men jag måste ändå säga att jag är extremt stolt över det vi uppnådde. Vi gav verkligen allt vi kunde och kom hem efter 4 OS kval med 1 kvotplats. Det är inte många som gör det…

När det sen verkligen gällde så gjorde vi precis det vi behövde. Vi kom till semi-final båda två. Väl där blev motståndet för tufft men vi var där och vi var verkligen nära. Det är så frustrerande men tyvärr räckte det inte. Jag är så otroligt stolt över det vi uppnått.

Den resan vi haft detta året har varit omtumlande, verkligen fram och tillbaka hela året men nu när min dröm tyvärr inte gick i uppfyllelse så går jag ändå härifrån stolt och rak i ryggen. För jag vet vad jag har gjort och med det stöd jag haft bakom mig från mina tränare, föräldrar, supportrar så inser jag hur många det är som verkligen tror på oss och det vi gör.

Nu är det bara att blicka framåt! Säsongen är inte över än! 

Nu skall vi smälta detta besked i några dagar. Fabrice var på Idrottsgalan igår i Stockholm och ansluter idag till Jacob och träningsgruppen i Dresden. Denna vecka genomför vi ett isläger i Dresden med en internationell träningsgrupp.

#WithYourSupport #SKSOlympicDream

Ni är många som betytt mycket för oss i vår olympiska dröm och som stöttat oss på olika sätt i vår satsning.

Vi riktar ett stort TACK till:
– Våra 73 supportrar -Ni trodde på oss och ni är guld värda!
– CIMCO -För er support och backup!
– Teamet inom Malmö Idrottsakademi -För ert stöd och kompetens!
– Broderiet – För tryck och fixande!
– Trelleborgs Kiropraktorklinik -Som fixar till oss när vi inte är hela!
– Malmö Stads Fritidsförvaltning – Som fixat med is och träningsmöjligheter!
– Vaktmästarna på Malmö Isstadion – För att ni kämpat med isen varje dag, på bästa sätt!
– Våra teamkamrater i Lettland -Utan er hade denna resa inte varit möjlig! We love you to bit!
– Vår egen förening SK Skrinnaren – Guld värd, vi är stolta!
– Våra nära och kära som backat upp och stöttat i vått och torrt!

Tack till SOK som var på plats under EM helgen i Dresden – Vi kände ert stöd!