Alta Valtellina Throphy

Hampus Hende och Jacob Jansson kör i helgen tävling i italienska Bormio för årets upplaga av Alta Valtellina Throphy (AVT). En anrik gammal tävling med ett stort startfält och hög kvalitet på klubb- och landslagsåkare.

Jacob vidare från kval till B-final på inledande 1500m. Tyvärr blev han i finalen knuffad från sin andraposition, resulterade i en penalty till motståndaren men det hjälpte tyvärr inte Jacke, 13e plats i totalen. På 500m klickade Jacke ihop i starten från bana ett och föll i ingången av kurvan, tyvärr ingen omstart. Tufft då formen är god och åkningen ser bra ut!

Hampus körde sitt andra snabbaste 500m tid någonsin- Well done och där är mer att ge!

1000m föll väl ut för Jacob och stabil åkning i både kvartsfinalen och  i semifinalen tog honom elegant vidare till A-final som resulterade i en 5:e plats.

Här hittar ni lottning, resultat mm.