Dresden dag 2

Idag var det bara en distans att åka. Vincent och Mirelle åkte 333 meter och nu började det hända saker. Varje lopp har gått fortare och fortare under helgen. Rekord krossades flera gånger och båda två gjorde grymma omkörningar. Mirelle lyckades till och med att ta sig till semifinal på distansen. Thea och Joline körde 500 meter och det är distansen som alla åkare mäts och kvalificerar sig på. Thea fick en väldigt tråkig lottning med ytterbana i sitt första heat. Hon kom iväg sist och hade otur att falla i en omkörning. Efter det fixades starterna till och hon körde solo på sina nästkommande lopp. Båda gångerna putsade hon personbästat som till slut stannade på 55,501 med vetskap att där finns mycket mer att kapa. Joline gick på knock. Vann sitt heat och fick en svår semi. I semin hamnade hon trea i starten. Hon var snabbare men kom inte om. Besvikelsen försvann fort när hon fick höra nya personbästat 52,754. Helgen avslutades sedan i solsken med ärevarv på utomhusbanan.