Dresden för de yngre

I helgen kör även fyra av våra yngre åkare tävling utomlands. Vincent och Mirelle kör sin första stora tävling för säsongen och med sig har de även Thea och Joline.

Vincent och Mirelle kör i silvergruppen och har under lördagen tävlat på 500 meter följt av 222 meter. Båda åkarna har haft jättekul och slagit ordentliga personbästan på båda distanserna. Sammanlagt ligger de på plats 10 och 12 inför dag 2.

Thea och Joline kör i högsta kategorin, Platinum. Där började det bäst för Thea. Hon vann sitt heat och blev sedan 6:a totalt. I finalen körde hon för första gången under 2 minuter på 1000 meter.

På 333 tog Joline revansch och körde sig till helgens första A-final. Väl där gjorde hon en grym start och låg tvåa när hon föll. Thea tog starten i B-finalen och vann loppet överlägset. Pers på båda tjejerna och håller de samma tempo under söndagen på 500 meter. Blir det rejäla personbästa även där.