Seoul – 4:e OS-kvalet

Sverige har en OS-kvotplats till OS i PyeongChang – Herrar 1500m
Med våra beräkningar står det klart att vi har en svensk kvotplats till OS i Pyeongchang. Officiell räkning ifrån ISU kommer under veckan.
Uppdateras så fort ISU bekräftat resultaten officiellt.
#WithYourSupport #SKSOlympicDream


1500m resultat – Jacob på 27:e plats

På 1500m kom Jacob på en 3:e plats i de preliminära heaten och därmed vidare till heat. Topp 3 i dessa heat gick vidare till ”mainevent”. Jacke kom på en 4:e plats i heaten och kom på en 27:e plats i det 78 herrar stora startfältet. Bra jobbat!

Fabrice hade en tuffare lottning och körde bra i loppet med offensivt. Heatet gick fort de sista 8 varven och det var då svårt för Fabrice att passera och gå förbi.

500m – Fabrice på 39:e plats
Jacob fasnade lite i starten ifrån bana 4 och fick inte upp farten i början av loppet. Körde om colombianen Sebastian Cano men kom inte ifatt de två första i loppet, Roberts Zvejnieks (LAT) och Andy Jung (AUS). Jacob på 46:e plats (76 startande).

Fabrice körde ett bra race och kom 3a  tätt bakom Samuel Girard (CAN) och Andrea Cassinelii (ITA). Fabrice på en 39:e plats på distansen av 79 starter.

1000m – Fabrice ”stolpe ut” eller 0,015 ifrån att gå vidare
Jacob kände sig redan under torsdagen lite krasslig och kroppen var lite svagare på fredagens kval på 1000m. Hängde med bra i loppet men tappade på slutet och kom i mål på 4:e plats i prel heat.

Fabrice hade en mycket tuff lottning med Ser Yi Ra (KOR) och Victor Han (RUS). Topp 2 och de 6 bästa tredje tiderna gick vidare till nästa omgång. Fabrice gick för tid och var endast 0,015 ifrån vidare avancemang.

Resultat ifrån  tävlingen hitta ni här.

________________________________________________________________
Onsdag
Sista träningen körd och det gick bra. Vi är laddade och ser fram emot morgondagen.

Tisdag
Idag har vi kört på med två träningar och avslutat dagen med koreansk BBQ.  Fabrice guidande oss ”hemvant” igen traditioner och roliga tillbehör. Mums!

Måndag
Vi landade in i Seoul redan igår och har idag hunnit med ett off ice pass på förmiddagen och ett inåkningspass på isen i eftermiddags.